Zoek accommodatie & doe een vrijblijvende aanvraag
s
from 70 €
Hotel Conturines
Family-run hotel | St. Kassian in Alta Badia

Vakantie in La Valle

Het wandeldorp La Valle aan de voet van de imposante Heiligkreuzkofelgroep laat vakantiegangers de oorspronkelijke kant van de Dolomieten beleven. De natuur speelt hier nog steeds de hoofdrol - als wandelparadijs en als onderdeel van het dorpsleven, dat wordt gekenmerkt door landelijke cultuur.

La Valle , dat Ladinisch La Val heet, is bekroond met het Europese wandelkeurmerk en mag zich rekenen tot het selecte gezelschap van Europese wandeldorpen. Het dorp in de vakantieregio Alta Badia biedt zijn vakantiegasten ideale omstandigheden voor een onvergetelijke wandelvakantie.

Armentara meadows
Armentara meadows

Heiligkreuzkofel and the Armentara fields. The hike below Heiligkreuzkofel leads to the homonymous hospice and chapel.

Internet Consulting

Natuurbelevenis op de Armentara-weiden

Of het nu gaat om een familiewandeling, een meerdaagse wandeltocht of een uitdagende klettersteig - rond La Valle zijn er wandelroutes voor elke smaak. Het natuurpark Fanes-Senes-Braies zal je verrukken met zijn uitgestrekte alpenweiden, turquoise bergmeren en machtige Dolomietentoppen. De Armentara- en Rit-weiden zijn in de vroege zomer een bijzondere lust voor het oog: wilde orchideeën zoals de orchidee en vele andere zeldzame bloemen bloeien hier in alle kleuren.

De Dolomieten in de winter

Wintervakantiegangers kunnen zich verheugen op fantastische uitzichten en nauw contact met de natuur tijdens winterwandelingen, sneeuwschoenwandelingen en skitochten. Wie het niet zo rustig aan doet, kan met de auto snel de twee grote skigebieden van Alta Badia en Kronplatz bereiken, met een ruim aanbod aan pistes met sneeuwgarantie. Langlaufers en rodelaars komen ook aan hun trekken in de omgeving van La Valle.

Alpine Cabines
Alpine Cabines

Wanderwege mit ihren urigen Almhütten und der deftigen Kost findet man in Südtirol an allen Ecken.

Silvano Rebai #37117093

Rijk aan traditie

Het stadsbeeld van La Valle wordt gekenmerkt door pittoreske Viles, de typische Ladinische gehuchten met eeuwenoude boerderijen die nog steeds in bedrijf zijn. Naast de landelijke cultuur speelt het traditionele handwerk een grote rol in de regio Alta Badia. In de ambachtelijke zone van Pederoa vind je onder andere een ambachtelijke weverij en timmerwerkplaatsen.

Genieten en vieren

Koken ligt ook ergens tussen kunst en ambacht in. In een rustieke berghut of een gezellige herberg - in en rond La Valle kunnen vakantiegangers genieten van Ladinische specialiteiten zoals turtres. Regionale ingrediënten en een recept dat al generaties lang wordt beproefd, staan garant voor unieke smaakervaringen. De Ladinische cultuur heeft niet alleen op culinair gebied veel te bieden: Vooral op kerkelijke feestdagen kunnen gasten in La Valle de lokale gebruiken en tradities van dichtbij meemaken.

Foto's

Wengen in winter
Wengen in winter

Wengen or La Val in Alta Badia is a popular destination also in winter.

Alta Badia - Freddy Planinschek
Parish church in Wengen
Parish church in Wengen

The parish church in Wengen is dedicated to S. Genesius.

Internet Consulting - Benedikt Trojer
View over Wengen
View over Wengen

Wengen is one of five Ladin municipalities of Gadertal.

Internet Consulting - Benedikt Trojer

Attracties in Wengen

Geselecteerde accommodatie in Wengen

Hotel Ciurnadù - Wengen in Alta Badia

Hotel Ciurnadù

Wengen in Alta Badia
4,8 Uitstekend

Pleasant holidays in a hotel with spa oasis and farm, renovated rooms with balcony and breath-taking view of the Dolomites, hiking paradise.

van 79 € per dag
Hotel Alpenrose Dolomites - Wengen in Alta Badia

Hotel Alpenrose Dolomites

Wengen in Alta Badia
4,3 Zeer goed

Hotel in Wengen in the middle of the Dolomites, with wellness area, garden, gourmet cuisine and cosy rooms furnished in alpine style.

van 58 € per dag
Hotel Pider - Wengen in Alta Badia

Hotel Pider

Wengen in Alta Badia
4,7 Uitstekend

Family-run hotel with cosy rooms and suites, wellness area, excellent restaurant and many options for active holidaymakers.

van 84 € per dag
Ferienhof Sovì - Wengen in Alta Badia

Ferienhof Sovì

Wengen in Alta Badia
4,9 Uitstekend

Farm holidays with half board in Gadertal with dreamlike view – ideal for active travellers, gourmets and families.

van 75 € per dag
Service