Zoek accommodatie & doe een vrijblijvende aanvraag

Met de trein naar Zuid-Tirol

Reizen met de trein is een comfortabel en snel alternatief voor reizen met de auto, vooral als de reis lang is en er veel verkeer is.

Reizen met de trein is een milieuvriendelijke, vaak goedkope en ook ontspannen manier van reizen: Je hoeft je niet te concentreren op het verkeer, maar kunt rustig de krant lezen, een boek doorbladeren of gewoon uit het raam kijken en genieten van de schoonheid van het voorbijtrekkende landschap.

Met de dagelijkse rechtstreekse verbindingen van München naar Zuid-Tirol ben je bijvoorbeeld in iets minder dan vier uur in Bolzano - en zonder files. Shuttles voor de laatste kilometers tussen het station en je vakantieverblijf kun je snel en eenvoudig online boeken.

Bijzonder comfortabel met DB en ÖBB

Zowel Deutsche Bahn (DB) als de Oostenrijkse Bundesbahnen (ÖBB) bieden een bagagedienst van deur tot deur naar Zuid-Tirol.

Wie met DB of ÖBB reist, kan in de Eurocitytreinen of bij de DB-reisbureaus een aansluitingsticket voor Zuid-Tirol kopen. Het aansluitingsticket moet samen met een geldig EC-ticket van DB of ÖBB worden getoond en moet de geldigheidsdatum dragen. Hiermee kun je op de dag van aankomst naar je vakantiebestemming reizen of op de dag van terugkeer naar het treinstation. Het ticket is geldig voor alle stads- en streekbussen, de kabelbanen Renon, San Genesio Atesino en Kohlern en de Rittner Bahn.

Mobiel ter plaatse

Tijdens je vakantie in Zuid-Tirol kun je de Mobilcard voor één, drie of zeven dagen gebruiken om goedkoop en gemakkelijk te reizen op het openbaarvervoersnetwerk van de Zuid-Tiroolse Vervoersbond. Het Zuid-Tiroolse vervoersnetwerk omvat regionale treinen en lokale bussen, maar ook verschillende kabelbanen en de Rittner Trambahn: dit betekent dat veel populaire bestemmingen op grotere hoogte ook gemakkelijk zonder auto te bereiken zijn. De taxidiensten in Zuid-Tirol zorgen voor nog meer flexibiliteit en comfort.

Meer informatie over reistijden, treinverbindingen en ticketprijzen:

Aankomst

Service