Zoek accommodatie & doe een vrijblijvende aanvraag
from 89 €
APIPURA hotel rinner
Api Wellness | Oberbozen in Bozen and environs

Vakantie in Bronzolo

Wil je het Zuid-Tiroolse laagland ten zuiden van Bolzano leren kennen en tussen de boom- en wijngaarden genieten van mediterrane temperaturen? Dan ben je in Bronzolo aan het juiste adres.

Bronzolo ligt op slechts 236 meter boven zeeniveau op de linkeroever van de rivier de Adige, ongeveer 13 km ten zuiden van de provinciehoofdstad Bolzano. Het dorp in het laagland van Zuid-Tirol is een ideale bestemming voor iedereen die actief op vakantie wil, iets wil beleven en van afwisseling houdt.

Er zijn talloze wandel- en mountainbiketochten in de nabijgelegen Dolomieten en de dalbodem met zijn weelderige boom- en wijngaarden en het merenlandschap in Zuid-Tirol Zuid nodigen uit tot wandelen, fietsen en ontspannen. Kunst, cultuur en winkelen kun je ook in het nabijgelegen Bolzano. Watersportliefhebbers, zwemmers en zonaanbidders moeten een bezoek brengen aan het Kalternmeer.

Branzoll
Branzoll

Parish Church to the sacred heart of Jesus

Internet Consulting

Kerken en historische residenties in Bronzolo

Bronzolo kan terugkijken op een lange geschiedenis, waarvan sommige sporen vandaag de dag nog te zien zijn in het historische stadscentrum. Lange tijd leefden de mensen hier voornamelijk van de fruitteelt en wijnbouw. Vondsten uit de Romeinse tijd suggereren dat er toen al wijn werd verbouwd in Bronzolo.

Het dorp was ooit ook een belangrijk handelscentrum, want Bronzolo was het noordelijkste punt voor de scheepvaart op de Adige.

Tijdens een verkenningstocht door Bronzolo ontdek je verschillende historische residenties in de typische stijl van het Unterland. Palais Thomsen is bijzonder mooi, met een achthoekige fontein van marmer uit Trentino en drie hoge ceders op de binnenplaats.

Er zijn twee bezienswaardige kerken in het centrum van Bronzolo. De nieuwe parochiekerk is gewijd aan het Heilig Hart van Jezus. De oude parochiekerk van St Leonhard is gebouwd in de romaans-late gotische stijl. Binnen staat een wit marmeren doopvont uit 1585.

Huidige vakantieaanbiedingen

from 73 €
Hotel & Resort Schlosshof

Charm, style & the best of the Dolce Vita in a dream location!

To the hotel
7 = 6
Naturhotel Waldheim

Hikes and wellness in Altrei! 7 nights at the price of 6. Relaxation and tranquillity you expect from your holiday.

To the offer

Foto's

Locanda al Drago
Locanda al Drago

In a quiet location on the outskirts of Branzoll

Internet Consulting
Branzoll
Branzoll

Parish Church to the sacred heart of Jesus

Internet Consulting
Branzoll
Branzoll

View of Branzoll near Bozen

Internet Consulting
Branzoll
Branzoll

View of Branzoll and the Pfatten Walls

Internet Consulting

Attracties in Branzoll

Service