Zoek accommodatie & doe een vrijblijvende aanvraag
from 89 €
APIPURA hotel rinner
Api Wellness | Oberbozen in Bozen and environs

Vakantie in Laives

Laives in de vakantieregio Bolzano en omgeving is voor ontdekkingsreizigers: er is het Kalternmeer, uitgestrekte boomgaarden, prachtige wijngaarden en een taal die zelfs de rest van Zuid-Tirol niet altijd begrijpt. Laives weet hoe je moet verrassen!

Laives is de jongste van de acht steden in Zuid-Tirol en ligt samen met de gehuchten Seit, Steinmannwald en San Giacomo slechts een paar kilometer ten zuiden van de provinciehoofdstad Bolzano. Na Bolzano heeft Laives het grootste aandeel inwoners met Italiaans als moedertaal. De twee taalgroepen leven hier vreedzaam samen en creëren soms zelfs compleet nieuwe woordcombinaties uit Italiaanse en Duitse uitdrukkingen, wat buitenstaanders vaak alleen maar vragende gezichten ontlokt.

De stad in de buurt van de dorpen Bronzolo en Vadena wordt gekenmerkt door zijn zuidelijke flair en talrijke wandel- en fietstochten. Laives ligt ook aan het beroemde langeafstandsfietspad Via Claudia Augusta, dat langs de oude Romeinse weg met dezelfde naam loopt. Dankzij de centrale ligging, het treinstation en de goede verbindingen met het openbaar vervoer is Laives ook een ideaal uitgangspunt voor uitstapjes.

In de winter mag je de grote kerstmarkt in Bolzano niet missen. Er zijn ook verschillende gezinsvriendelijke skigebieden met rodelbanen en langlaufloipes in de buurt.

Bezienswaardigheden in Laives

  • In het park aan de Galizienstraße kun je de fundamenten zien van een Rhätische hut uit de 2e tot 3e eeuw voor Christus. In de omgeving van Laives zijn talrijke artefacten en overblijfselen van Rätische nederzettingen gevonden. De vondsten in het park zijn bewaard gebleven en voorzien van informatieborden.
  • Het kerkje van San Giacomo in der Au staat op een heuvel en werd voor het eerst genoemd in een document uit 1237.
  • De parochiekerk van St. Anton Abt en Nikolaus werd in 2000 uitgebreid met een moderne vleugel. Dit architectonische meesterwerk vult de oude kerk en de klokkentoren uit 1250 aan. Het albasten beeldje "Gnadenmutter von Weißenstein" staat sinds 1787 in het altaar.
  • De heuvel met het kerkje, bekend als"Peterköfele", is het herkenningspunt van de stad en staat ook afgebeeld op het stadswapen. De kleine kerk van S. Pietro ligt boven Laives en dateert uit de 12e eeuw. Het was ooit de kapel van het kasteel van Liechtenstein, dat in 1290 werd verwoest door graaf Meinhard II van Tirol als onderdeel van een geschil met de bisschop van Trente. De kerk werd gespaard uit angst voor Gods toorn. Vandaag de dag kan het echter alleen van de buitenkant worden bezocht.

Huidige vakantieaanbiedingen

7 = 6
Naturhotel Waldheim

From 04 May - Hikes and wellness in Altrei! 7 nights at the price of 6. Relaxation and tranquillity you expect from your holiday.

To the offer
The NEW South Tyrol Blog

Discovering the best parts of South Tyrol - Get inspired by authentic encounters, unforgettable experiences & by the best holiday tips!

To the blog
from 73 €
Hotel & Resort Schlosshof

Charm, style & the best of the Dolce Vita in a dream location!

To the hotel

Attracties in Leifers

Geselecteerde accommodatie in Leifers

Aschmaierhof - Leifers in Bozen and environs
Aschmaierhof
Leifers in Bozen and environs
4,9 Uitstekend

Mediterranean garden with a spacious sunbathing area, swimming pool and playground

van 48 € per dag
Hirschenhof - Pfatten in Bozen and environs
Hirschenhof
Pfatten in Bozen and environs

Apartments with pool in the immediate vicinity of Bozen, in the middle of apple orchards & with a dream view of the Etschtal Valley!

van 80 € per dag
Altebnerhof - Leifers in Bozen and environs
Altebnerhof
Leifers in Bozen and environs
4,8 Uitstekend

Family-friendly farm holidays in an idyllic position, comfortable apartments with a large balcony, farm animals and playground for kids.

van 80 € per dag
Service