Zoek accommodatie & doe een vrijblijvende aanvraag
from 155 €
MIRABELL DOLOMITES HOTEL
Luxury . Ayurveda & SPA | Olang at Mt. Kronplatz
from 190 €
WINKLER Sport & Spa Resort
Design hotel | St. Lorenzen at Mt. Kronplatz
from 96 €
Falkensteiner Hotel & Spa Sonnenparadies
Wellness hotel | Terenten at Mt. Kronplatz
from 131 €
SONNENHOF Sun/Spa/Panorama
Sporthotel | Pfalzen at Mt. Kronplatz
s
from 110 €
Hotel Fameli
Family & spa resort | Olang at Mt. Kronplatz
from 110 €
Grand Hotel Bellevue
City hotel | Meran
s
from 289 €
Wellness Refugium Alpin Royal
Charm & warmth | St. Johann in Tauferer Ahrntal
from 67 €
Ruster Resort
Place for relaxing | Algund in Meran and environs
s
from 90 €
Hotel Saltauserhof
Wellness hotel | St. Martin in Passeier
from 200 €
Quellenhof Luxury Resort Passeier
Sport & wellness resort | St. Martin in Passeiertal
from 142 €
LANERHOF Active/Spa/Balance
Spa-Hotel | St. Lorenzen at Mt. Kronplatz

Wandeling door Bolzano

Er zijn veel bijzondere plekken, culturele bezienswaardigheden en allerlei bijzonderheden in de hoofdstad van Zuid-Tirol. Wandel met ons mee.

Een bezoek aan de provinciehoofdstad is bijna een must als je je vakantie in Zuid-Tirol doorbrengt. Bolzano is zeker de meest "Italiaanse" stad van het land. Dat blijkt niet alleen uit het feit dat je hier altijd architectonische overblijfselen uit de fascistische tijd kunt zien, zoals het gerechtsgebouw of het eeuwige twistpunt, het Overwinningsmonument.

Naast typisch Tiroolse gerechten vind je op de menukaarten ook veel gastronomische lekkernijen uit de Italiaanse keuken: Spaghetti alle vongole naast Schlutzkrapfen, Tiramisù naast Strauben - maar ook slimme Drindl-dragers naast het chique Dolce & Gabbana, diep Sarntal dialect naast Italiaans en Duits schrift.

Onder de arcades

De beroemdste delen van de stad zijn waarschijnlijk de arcades van Bolzano. Dit zijn arcades aan beide zijden van de straat die talloze winkels, winkeltjes en boetiekjes herbergen, waardoor ze tot de mooiste en beste winkelstraten van Zuid-Tirol behoren.

Aan het einde van de arcades kom je bij een van de bezienswaardigheden van Bolzano: de fruitmarkt. Naast torens van vers Zuid-Tirolans fruit, groenten en bloemen kun je genieten van een cappuccino, de geur en kleuren van de markt of, in de herfst, je handen warmen met een zak geroosterde kastanjes en denken aan het volgende Törggele festival.

Fruitmarkt, kathedraal & museumstraat

Vanaf de fruitmarkt is het maar een paar minuten naar de parochiekerk van de Dom in Bolzano en het plein Waltherplatz, genoemd naar de beroemde minstreel Walther von der Vogelweide, waarvan wordt aangenomen dat hij uit Zuid-Tirol kwam. Vanaf de fruitmarkt kun je ook de Goethestraße en de Museumsstraße bereiken. Daar vind je het Museum voor Archeologie, waar waarschijnlijk de oudste man van Zuid-Tirol veilig en wel ligt: Ötzi - de gletsjermummie!

Talferwiesen weiden & waterpromenade

Tegenover het museum en direct bij de Talferbrücke-brug kun je genieten van een heel bijzondere koude traktatie. Hier heeft de inventieve ijsmaker zijn eigen heerlijke Ötzi ijs gemaakt: Vanille met rozijnen en een paar geheime ingrediënten.

Als je de Talferbrücke oversteekt, kom je bij de beroemde waterpromenade en het mooiste, beste en beroemdste uitkijkpunt van Bolzano: naast de wijnranken en kasteel Maretsch gloeit de rozentuin roze in de schemering! Kitsch of niet, je mag Bolzano in Zuid-Tirol nooit verlaten zonder minstens één keer van dit romantische uitzicht te hebben genoten!

Huidige vakantieaanbiedingen

from 230 €
Alpenpalace Spa Retreat

Experience summer in its most beautiful form in sunny Ahrntal - your exclusive hideaway for pure relaxation and glorious sunny days.

To the hotel
from 141 €
Vitalpina Hotel Schulerhof

A dream holiday - for active guests who enjoy relaxation, culinary delights, and friendly interactions.

To the hotel
from 100 €
Hotel Tirolerhof

Welcome to the Tirolerhof at the gateway to the Gsieser Valley. Your perfect place for active holidays and pure relaxation!

To the hotel
from 122 €
Hotel & SPA RESORT Majestic

TOP hotel ****s in Pustertal - large garden with swimming pool, natural bathing pond, saunas, guided hikes and much more!

To the hotel

Foto's

Bozen - Walther Square
Bozen - Walther Square

Walther Square, with a statue of Walther von der Vogelweide

Rüdiger Jahnke / Fotolia.com
Laubengasse street in Bozen
Laubengasse street in Bozen

Still today, the historical Laubengasse is the most important shopping street in Bozen.

Tourismusverein Bozen Bolzano
Fruit market in Bozen
Fruit market in Bozen

At the weekly market, visitors can buy fresh fruit and vegetables as well as cheese and sausages, bread, olive oil and fresh flowers.

Johanna Heiss

Bezienswaardigheden Cultuur

Geselecteerde accommodatie in Bozen

Hotel Lewald - Bozen in Bozen and environs

Hotel Lewald

Bozen in Bozen and environs
4,5 Uitstekend

Familiar ambiance in a hotel with beautiful garden & pool, seminar room & wellness area, next to the fair centre of Bozen and the Eiswelle stadium, bike station and bus stop in close proximity.

van 85 € per dag
Service