Zoek accommodatie & doe een vrijblijvende aanvraag
The NEW South Tyrol Blog
The best stories from South Tyrol - Get inspired!
from 118 €
Granpanorama Hotel StephansHof
Magnificent views of the Dolomites | Villanders in Eisacktal
from 142 €
LANERHOF Active/Spa/Balance
Spa-Hotel | St. Lorenzen at Mt. Kronplatz
from 155 €
MIRABELL DOLOMITES HOTEL
Luxury . Ayurveda & SPA | Olang at Mt. Kronplatz
from 200 €
Quellenhof Luxury Resort Passeier
Sport & wellness resort | Passeiertal
from 190 €
WINKLER Sport & Spa Resort
Design hotel | St. Lorenzen at Mt. Kronplatz
s
from 289 €
Wellness Refugium Alpin Royal
Charm & warmth | St. Johann in Tauferer Ahrntal
from 221 €
Alpenpalace Luxury Hideaway & Spa Retreat
Exclusive well-being oasis | St. Johann in Tauferer Ahrntal
s
from 90 €
Hotel Saltauserhof
Wellness hotel | St. Martin in Passeier
from 131 €
SONNENHOF Sun/Spa/Panorama
Sporthotel | Pfalzen at Mt. Kronplatz
s
from 94 €
Wirtshaushotel Alpenrose
Active hotel | St. Lorenzen at Mt. Kronplatz
from 110 €
Grand Hotel Bellevue
City hotel | Meran
s
from 110 €
Hotel Fameli
Family & spa resort | Olang at Mt. Kronplatz

Muziek, film & theater in Zuid-Tirol

In Zuid-Tirol zijn kunst, cultuur en het genieten van mooie dingen bijzonder belangrijk. In alle regio's van het land vinden het hele jaar door evenementen plaats voor liefhebbers van cultuur, muziek en theater, die vaak in de openlucht plaatsvinden.

Enkele van de beroemdste locaties zijn bijvoorbeeld het Kurhaus en het Stadttheater in Merano. Al tientallen jaren vinden hier elegante en unieke voorstellingen plaats met wereldberoemde artiesten. De twee Art Nouveau gebouwen in het stadscentrum staan voor het belang van kunst en cultuur in Zuid-Tirol.

De Verenigde Podia van Bolzano en de gemeentelijke theaters van Bruneck en Vipiteno verblijden gasten en inwoners het hele jaar door met een breed scala aan voorstellingen van lokale en internationale artiesten.

Openluchttheater Zuid-Tirol

Vooral in de zomer, wanneer de dagen langer zijn en de zon voor een vrolijke stemming zorgt, loont het de moeite om in de open lucht van het betoverende natuurlandschap van Zuid-Tirol te genieten. In de steden en in de kleinere dorpen worden talrijke openluchtevenementen georganiseerd met goede muziek, shows en veel gebruiken.

Bij speciale gelegenheden in de zomer spelen de muziekbands in de straten en paviljoens van verschillende dorpen. Een van de mooiste openluchtpodia is zeker het podium aan het meer in de tuinen van Kasteel Trauttmansdorff. Omringd door waterlelies en palmbomen treden hier elk jaar wereldberoemde artiesten op tijdens verschillende concerten.

De Kalterer Seespiele aan het gelijknamige meer in het zuiden van Zuid-Tirol trekt ook bezoekers met een spannend programma en talrijke concerten tijdens het warme seizoen.

Het gebeurt ook dat de natuur het toneel wordt. Zo vormen verschillende pleinen, weiden en alpenweiden vaak het decor voor culturele en muzikale evenementen. Tijdens het jaarlijkse korenfestival in het Hochpustertal treden koren uit talloze landen vijf dagen lang op verschillende locaties in het Pustertal op.

Het berglandschap in Zuid-Tirol heeft in het verleden ook veel muzikanten betoverd. De beroemde Oostenrijkse componist Gustav Mahler werd bijvoorbeeld geïnspireerd door de schoonheid van Zuid-Tirol en creëerde enkele van zijn beroemdste werken in zijn componistenhuisje in Toblach. Daar, in het nabijgelegen Grand Hotel, worden vandaag de dag de"Gustav Mahler Muziekweken" gehouden. Al meer dan 30 jaar wordt hier het festival van klassieke muziek gehouden in de Gustav Mahler Hall, die wordt gekenmerkt door zijn bijzonder goede akoestiek.

Bioscoop & Co.

In de winter, als het buiten erg koud is en de dagen op hun kortst, gaat er niets boven een filmavond in een van de bioscopen in Zuid-Tirol. De Cineplexx in Bol zano biedt zeven verschillende bioscopen. Er zijn ook kleinere bioscopen in Bruneck, Brixen, Merano en Vipiteno. In de kleine centra zijn de zalen meer beschouwend, maar niettemin een echte belevenis voor jong en oud.

De bergen van Zuid-Tirol zijn ook het decor voor een aantal films, tv-series en sportevenementen, die vooral het landschap en de sporten die er beoefend kunnen worden in de kijker zetten.

Cultuurliefhebbers zullen enthousiast zijn over het gevarieerde culturele aanbod in Zuid-Tirol!

Huidige vakantieaanbiedingen

from 100 €
Hotel Tirolerhof

Welcome to the Tirolerhof at the gateway to the Gsieser Valley. Your perfect place for active holidays and pure relaxation!

To the hotel
from 110 €
Familienhotel Bella Vista

Experience holiday with the whole family in Vinschgau: hiking programme, childcare, caressing ponies and time for relaxation.

To the hotel
from 122 €
Hotel & SPA RESORT Majestic

TOP hotel ****s in Pustertal - large garden with swimming pool, natural bathing pond, saunas, guided hikes and much more!

To the hotel
from 141 €
Vitalpina Hotel Schulerhof

A dream holiday - for active guests who enjoy relaxation, culinary delights, and friendly interactions.

To the hotel

Muziek, film & theater

Geselecteerde accommodatie in South Tyrol

Glögglhof - Girlan in Southern South Tyrol
Glögglhof
Girlan in Southern South Tyrol
4,9 Uitstekend

Farm holidays in the wine village Girlan and in cosy apartments – ideal for active travellers and for those who are looking for regeneration!

van 105 € per dag
Hotel & Residence Johanneshof - Tscherms in Meran and environs
superior
Hotel & Residence Johanneshof
Tscherms in Meran and environs
4,5 Uitstekend

Comfortable rooms & spacious apartments, rich breakfast buffet or bread service, garden with heated pool, sunbathing lawn and garden house with whirlpool.

van 62 € per dag
Tirolerin rooms & suites & breakfast - Tramin an der Weinstraße in Southern South Tyrol
superior
Tirolerin rooms & suites & breakfast
Tramin an der Weinstraße in Southern South Tyrol
4,3 Zeer goed

Inviting rooms and suites, excellent breakfast, heated outdoor pool in the garden & unlimited possibilities for active guests.

van 65 € per dag
Pension Felsenegg - Tisens in Meran and environs
Pension Felsenegg
Tisens in Meran and environs
4,7 Uitstekend

Inviting B&B in the environs of Meran with comfortable and cosy rooms, a delicious breakfast, dreamlike garden & wonderful view of the vineyards.

van 35 € per dag
Service