Zoek accommodatie & doe een vrijblijvende aanvraag
from 221 €
Alpenpalace Luxury Hideaway & Spa Retreat
Exclusive well-being oasis | St. Johann in Tauferer Ahrntal
from 155 €
MIRABELL DOLOMITES HOTEL
Luxury . Ayurveda & SPA | Olang at Mt. Kronplatz
s
from 289 €
Wellness Refugium Alpin Royal
Charm & warmth | St. Johann in Tauferer Ahrntal
from 110 €
Grand Hotel Bellevue
City hotel | Meran
s
from 110 €
Hotel Fameli
Family & spa resort | Olang at Mt. Kronplatz
The NEW South Tyrol Blog
The best stories from South Tyrol - Get inspired!
from 200 €
Quellenhof Luxury Resort Passeier
Sport & wellness resort | Passeiertal
from 142 €
LANERHOF Active/Spa/Balance
Spa-Hotel | St. Lorenzen at Mt. Kronplatz
s
from 90 €
Hotel Saltauserhof
Wellness hotel | St. Martin in Passeier
s
from 94 €
Wirtshaushotel Alpenrose
Active hotel | St. Lorenzen at Mt. Kronplatz
from 118 €
Granpanorama Hotel StephansHof
Magnificent views of the Dolomites | Villanders in Eisacktal
from 190 €
WINKLER Sport & Spa Resort
Design hotel | St. Lorenzen at Mt. Kronplatz
from 131 €
SONNENHOF Sun/Spa/Panorama
Sporthotel | Pfalzen at Mt. Kronplatz

Herbert Pixner

Het leven van Herbert Pixner is net zo veelzijdig als zijn muziek. Niet alleen op het podium houdt hij ervan om nieuwe dingen uit te proberen, te improviseren en te verrassen. Als moedig en creatief artiest blijft hij nooit lang op de gebaande paden en staat hij altijd open voor inspiratie.

Geboren in Merano in 1975 en opgegroeid op een bergboerderij in het kleine Zuid-Tiroolse dorpje Walten, dat behoort tot de gemeente St. Leonhard in Passeier, leerde Herbert Pixner klarinet spelen als zijn eerste instrument. Hij had liever gedrumd, maar er waren klarinettisten nodig in de plaatselijke band in die tijd. Later leerde hij als autodidact de drums bespelen, evenals de Stiermarkse harmonica, die zijn muzikale handelsmerk zou worden. Herbert Pixner leende het geld voor zijn eerste Steirische harmonica van zijn vader, die er twee koeien voor verkocht. Later kwamen er andere instrumentenbij, zoals bugel, trompet en saxofoon.

Waardevolle ervaring

Tijdens zijn muziekstudie in Klagenfurt speelde Herbert Pixner in verschillende muziekgroepen, orkesten en bands. Dat waren belangrijke jaren, ook al brak hij zijn studie een semester voor zijn afstuderen af. Naast zijn muzikale activiteiten werkte de Zuid-Tiroler een tijd als muziekleraar, radio- en televisiepresentator, schaapsherder en alpenmelker, totdat hij eindelijk zijn droom kon verwezenlijken om van zijn eigen muziek te leven. Sindsdien is Herbert Pixner niet alleen op tournee geweest als muzikant, maar schrijft hij ook theater- en filmmuziek, produceert hij muziek en televisieprogramma's, runt hij zijn eigen label met een inmiddels aanzienlijk portfolio en leidt hij zijn eigen productiebedrijf met meerdere medewerkers.

Herbert Pixner Project

Al vele jaren speelt Herbert Pixner niet alleen, maar vooral in het door hem opgerichte Herbert Pixner Project. Samen met zijn sympathieke bandleden Manuel Randi, Heidi Pixner en Werner Unterlercher inspireert hij fans met onmiskenbare en authentieke muziek - zoals bewezen door meer dan 1.000 uitverkochte concerten en meerdere gouden platen. Het Herbert Pixner Project staat bekend om zijn opwindende mix van traditionele Alpenmuziek, jazz, blues, rock en flamenco en om zijn onvergetelijke live optredens.

Geen concert is zoals het andere: De vier uitzonderlijke muzikanten van het Herbert Pixner Project stuwen elkaar bij elk podiumoptreden naar nieuwe muzikale hoogten en slepen het publiek mee met hun uitbundige energie en spelvreugde.

Een van de hoogtepunten is zonder twijfel de samenwerking met het Berlijns Symfonie Orkest. Het album "Symphonic Alps" voor de gelijknamige tournee brengt deze concertervaring akoestisch opnieuw tot leven.

Herbert Pixner & De Italo verbinding

Ook het zijproject "Herbert Pixner & The Italo Connection", waarin Pixner de crème de la crème van de Zuid-Tiroolse muziekscene op het podium verenigt, trekt de aandacht. Muzikaal bevindt hij zich tussen Zuid-Italiaanse begrafenismuziek, Morricone, Tarantino en Celentano en een wilde mix van Jestofunk, Zawinul en Rimini disco. Pixner verenigt hier alle drie taalgroepen van Zuid-Tirol (Duits, Italiaans en Ladinisch) op één podium en laat zien dat taalbarrières op meesterlijke wijze kunnen worden overwonnen door middel van muziek.

Herbert Pixner woont nu - na een aantal jaren in Innsbruck - in Gnadenwald: dit is ook de locatie van zijn label "Three Saints Records" met een eigen opnamestudio en muziekuitgeverij.

Huidige vakantieaanbiedingen

from 100 €
Hotel Tirolerhof

Welcome to the Tirolerhof at the gateway to the Gsieser Valley. Your perfect place for active holidays and pure relaxation!

To the hotel
from 122 €
Hotel & SPA RESORT Majestic

TOP hotel ****s in Pustertal - large garden with swimming pool, natural bathing pond, saunas, guided hikes and much more!

To the hotel
from 110 €
Familienhotel Bella Vista

Experience holiday with the whole family in Vinschgau: hiking programme, childcare, caressing ponies and time for relaxation.

To the hotel
from 141 €
Vitalpina Hotel Schulerhof

A dream holiday - for active guests who enjoy relaxation, culinary delights, and friendly interactions.

To the hotel

Foto's

Herbert Pixner
Herbert Pixner

Genious musician from South Tyrol

Herbert Pixner
Herbert Pixner
Herbert Pixner

Genious musician from South Tyrol

Herbert Pixner
Herbert Pixner
Herbert Pixner

Genious musician from South Tyrol

Herbert Pixner
Herbert Pixner
Herbert Pixner

Genious musician from South Tyrol

Herbert Pixner
Herbert Pixner
Herbert Pixner

Genious musician from South Tyrol

Herbert Pixner - Wirl_Photo

Muziek, film & theater

Geselecteerde accommodatie in South Tyrol

Glögglhof - Girlan in Southern South Tyrol
Glögglhof
Girlan in Southern South Tyrol
4,9 Uitstekend

Farm holidays in the wine village Girlan and in cosy apartments – ideal for active travellers and for those who are looking for regeneration!

van 105 € per dag
Tirolerin rooms & suites & breakfast - Tramin an der Weinstraße in Southern South Tyrol
superior
Tirolerin rooms & suites & breakfast
Tramin an der Weinstraße in Southern South Tyrol
4,3 Zeer goed

Inviting rooms and suites, excellent breakfast, heated outdoor pool in the garden & unlimited possibilities for active guests.

van 65 € per dag
Pension Felsenegg - Tisens in Meran and environs
Pension Felsenegg
Tisens in Meran and environs
4,7 Uitstekend

Inviting B&B in the environs of Meran with comfortable and cosy rooms, a delicious breakfast, dreamlike garden & wonderful view of the vineyards.

van 35 € per dag
Hotel & Residence Johanneshof - Tscherms in Meran and environs
superior
Hotel & Residence Johanneshof
Tscherms in Meran and environs
4,5 Uitstekend

Comfortable rooms & spacious apartments, rich breakfast buffet or bread service, garden with heated pool, sunbathing lawn and garden house with whirlpool.

van 62 € per dag
Service