Zoek accommodatie & doe een vrijblijvende aanvraag
from 75 €
Pension Sonnenhof
Familiar atmosphere | Meransen in the Eisacktal
from 80 €
Hotel Tonnerhof
Dreamlike natural landscape | Ratschings in Eisacktal
from 120 €
Hotel Krone - eat drink stay
Bikehotel | Brixen in Eisacktal
from 135 €
Hotel Edelweiss
Holiday paradise | Meransen in Eisacktal

Jaufenpass

De Jaufenpass in Zuid-Tirol verbindt het Eisacktal met het Passeiertal en is ook in de winter (overdag) geopend. De kronkelende SS 44 pasweg van Vipiteno naar Merano opent droompanorama's en is vooral populair bij motorrijders en racefietsers in de zomer. Het berglandschap rond de Jaufenpass biedt ook wandelpaden, mountainbikeroutes, verschillende hutten en een skigebied.

Mountain Panorama on the Jaufen Pass
Mountain Panorama on the Jaufen Pass

The Jaufen Pass offers fantasctic views of the Alpine mountain landscape

Unsplash | reisetopia

Feiten en cijfers over de Jaufenpass & de SS 44

  • De Jaufenpass ligt op een hoogte van 2.096 meter .
  • Het is de meest noordelijke Alpenpas van Italië en verbindt het Eisacktal met het Passeiertal.
  • De bergpas is over het algemeen ook open in de winter, tenzij het weer het niet toelaat. In de winter is hij echter 's nachts tussen 18.00 en 8.00 uur gesloten.
  • Van Gasteig (gemeente Ratschings) tot San Leonardo in Passiria geldt een rijverbod voor vrachtwagens en alle voertuigen met aanhangers die langer zijn dan 4,50 meter.
  • Voor de Jaufenpass hoeft geen tol te worden betaald.
  • De SS 44 is de kortste verbinding tussen Vipiteno en Merano met een lengte van ongeveer 60 kilometer.
  • De weggedeelten Sterzing-Vipiteno, Jaufenpass-Merano en St. Merano zijn elk ongeveer 20 km lang.
  • Het noordelijke deel van de SS 44 of Jaufenpass wordt in het Duits vaak Jaufenstraße genoemd en het zuidelijke deel Passeirer Straße.
Chapel at Jaufen Pass
Chapel at Jaufen Pass

Jaufen Pass is the link between Eisacktal and Passeiertal.

Hans

Droomtocht voor racefietsers en motorrijders

De pasweg over de Jaufenpass heeft 10 haarspeldbochten aan de kant van het Eisacktal en 11 aan de kant van het Passeiertal. De maximale helling is 8% aan de Passiria-kant en 7% aan de Eisacktal-kant, hoewel de hellingen steiler zijn aan de Eisacktal-kant. De adembenemende uitzichten en de bochtige uitdaging maken de Jaufenpas een van de toppassen voor motor- en racefietstochten in Italië, maar de pasweg trekt ook automobilisten aan.

De pas, die wordt gedomineerd door de Jaufenspitze (2481 m) en Saxner (2358 m) toppen, verbindt de Sarntal Alpen in het oosten met de Stubaier Alpen in het westen en biedt indrukwekkende uitzichten. De Maria Heimsuchung kapel is een populair fotomotief. De Edelweißhütte ligt direct aan de Jaufenpas, maar er zijn ook andere hutten en bergherbergen in de omgeving.

St. Leonhard in Passeier
St. Leonhard in Passeier

View of St. Leonhard and Jaufenburg Castle

Tourismusverein Passeiertal - Benjamin Pfitscher

Natuur & cultuur

Er zijn veel mogelijkheden voor sportieve bergliefhebbers rond de Jaufenpass. Het alpenlandschap aan zowel de Passeier-kant met het Waltental als aan de Eisacktal-kant met het Val di Giovo en Ratschingstal heeft een ongerepte charme die je het best ontdekt tijdens wandelingen en mountainbiketochten. Het skigebied Ratschings biedt niet alleen skipistes, maar ook een hooggelegen loipe en een rodelbaan.

Aan de kant van de Passeier is er ook een smalle toegangsweg van de SS 44 naar kasteel Jaufenburg boven St. Leonhard: de donjon is een filiaal van het MuseumPasseier en kan in de zomer worden bezocht. Zin in meer cultuur: Merano en Vipiteno bieden prachtige historische stadscentra en een verscheidenheid aan bezienswaardigheden.

Tourist Office Passeiertal
Tourist Office Passeiertal
Passeirerstraße 40 - 39015 St. Leonhard in Passeier
+39 0473 656 188
info@passeiertal.it
www.passeiertal.it

Huidige vakantieaanbiedingen

up to -25%
Hotel Schölzhorn

Breathtaking mountain scenery. Ideal starting point for a hiking and family vacation. NEW: Indoor pool, rooftop terrace, sauna landscape

To the hotel
from 110 €
Hotel & Spa Falkensteinerhof

The hotel in Vals for your active and pleasure holiday.

To the hotel

Passen

Geselecteerde tips

Relaxation on top
Vitalpina Hotels Südtirol

Experience the breathtaking mountain and natural landscape in and around the Vitalpina Hotels. The perfect relaxation for body and soul!

To the hotels
BikeHotels South Tyrol

With the sun on your face, the wind in your hair and South Tyrol in front of your eyes, a holiday on the sunny side of the Alps is the purest pleasure.

To the hotels
Service