Zoek accommodatie & doe een vrijblijvende aanvraag
from 155 €
MIRABELL DOLOMITES HOTEL
Luxury . Ayurveda & SPA | Olang at Mt. Kronplatz
from 165 €
Entdecker Hotel Panorama
Sunny panoramic position | Kiens at Mt. Kronplatz
s
from 70 €
Wirtshaushotel Alpenrose
Relaxing holiday | St. Lorenzen at Mt. Kronplatz
from 70 €
Hotel Brunnerhof
Ideal for a nature-loving | Rasen at Mt. Kronplatz
from 100 €
Hotel Pustertalerhof
Heated outdoor pool | Kiens at Mt. Kronplatz
from 131 €
SONNENHOF Sun/Spa/Panorama
Sporthotel | Pfalzen at Mt. Kronplatz
from 190 €
WINKLER Sport & Spa Resort
Design hotel | St. Lorenzen at Mt. Kronplatz
from 126 €
Alpine Nature Hotel Stoll
Naturhotel | Gsies at Mt. Kronplatz

Staller Zadel

Of je nu een bergbeklimmer bent die hoog wil klimmen, een motorrijder die van bochten houdt of een (winter)wandelaar die rust zoekt: de Staller Sattel en de Obersee hoog boven de kop van het Antholzdal zijn voor iedereen een bestemming die de moeite waard is. Maar let op: er gelden speciale doorgangs- en openingstijden!

Lake of Antholz with view on the road
Lake of Antholz with view on the road

The road to the Staller passes is right by the lake.

Internet Consulting

Doorgang tussen Zuid- en Oost-Tirol

De Staller Sattel ligt op 2.052 meter boven zeeniveau in de oostelijke Alpen, ongeveer 4 km van het beroemde Antholz-meer. Het is een grensovergang tussen Italië en Oostenrijk, om precies te zijn tussen het Antholzdal aan de kant van Zuid-Tirol en het Defereggendal in Oost-Tirol.

Wat vroeger een smokkelaarsroute was, is nu een pasweg die vooral populair is bij sportliefhebbers en natuurliefhebbers. De Staller Sattel in Antholz is immers een etappe-, start- of eindpunt voor de meest uiteenlopende outdooractiviteiten.

Traffic regulations at the Staller Sattel Pass
Traffic regulations at the Staller Sattel Pass

Due to the narrow width of the road, the pass road to the Staller Sattel Pass can only be travelled alternately in one direction or the other.

Internet Consulting - Sabine Oberheinricher
Staller Sattel in winter
Staller Sattel in winter

The pass of Staller Sattel is closed in winter. Then, ski tourers and tobogganers are offered perfect conditions.

Tourismusverein Antholzertal - Manuel Kottersteger

Wanneer is de Staller Sattel open?

  • In de winter is de weg naar de Staller Sattel afgesloten - aan de Zuid-Tiroolse kant vanaf het Antholz meer.
  • De Staller Sattel is meestal geopend van half mei tot eind oktober.
  • Omdat de weg hier en daar vrij smal is, gelden er verkeerslichten: de oversteek van Zuid-Tirol naar Oost-Tirol is elk uur mogelijk van de 30e tot de 45e minuut; van Oost-Tirol naar Zuid-Tirol elk uur van de 1e tot de 15e minuut.
  • Er geldt een verbod voor bussen, vrachtwagens en voertuigen met aanhangwagens.

De weg naar de Staller Sattel is momenteel tolvrij. Voor een milieuvriendelijke reis kunnen bezoekers tijdens de zomermaanden (ca. half juni tot eind september) ook gebruikmaken van de 2 meren-shuttle . Deze rijdt tussen het Antholz meer en de Staller Sattel of Obersee.

Obersee on Staller Sattel
Obersee on Staller Sattel

The lake Obersee is located in the Austrian side.

Internet Consulting - Stefan Tolpeit

De Obersee - een natuurlijk juweel op de top van de pas

Een van de redenen om naar de Staller Sattel te rijden is beslist de Obersee. Met een lengte van ongeveer 600 meter strekt het idyllische bergmeer zich direct achter de grensovergang uit. Net als de naburige Oberseehütte (een geweldige plek om te stoppen om een hapje te eten) is het gemakkelijk te bereiken en daarom een populaire bestemming voor excursionisten, wandelaars en natuurliefhebbers.

Of het nu is als tussenstop tijdens een motortocht, voor een picknick aan de oever van het meer te midden van de alpenroosbloesem of voor een ontspannend, verkoelend voetenbad na een lange wandeling - een omweg naar de Obersee op de Staller Sattel is altijd een goed idee. Wij raden een ontspannen wandeling rond het meer aan, die ook geschikt is voor gezinnen met kinderen (en kinderwagens).

Wandelen op de Staller Sattel

De Staller Sattel verbindt niet alleen Zuid- en Oost-Tirol, maar ook het natuurpark Rieserferner-Ahrn met het nationale park Hohe Tauern. De pas ligt daarom midden in een wandel- en natuurparadijs, zowel in de zomer als in de winter. In het warme seizoen staan grensoverschrijdende wandelingen en tochten naar de top centraal. De route naar de Staller Almen is aangenaam. Je kunt ook onderaan de Antholz beginnen en te voet naar de Staller Sattel gaan. Populaire bergtoppen die direct vanaf de Staller Sattel te bereiken zijn, zijn onder andere de Rote Wand of de Almerhorn.

Omdat de pasweg in de winter volledig gesloten is, nodigt de bergwereld hier uit tot verkennen en genieten, zelfs als er sneeuw ligt. Skitoerers maken graag gebruik van de verkeersvrije weg naar de Staller Sattel voor een tocht. Langlaufers komen aan hun trekken tussen de loipes bij de Antholz en de Obersee. En als je te voet onderweg bent, kun je het beste een slee meenemen. Zo wordt de terugweg vanaf de top van de pas een leuke rodelrit!

Bruneck Kronplatz tourism
Bruneck Kronplatz tourism
Rathausplatz 7 - 39031 Bruneck
+39 0474 555722
info@bruneck.com
www.bruneck.com

Huidige vakantieaanbiedingen

from 100 €
Hotel Tirolerhof

Welcome to the Tirolerhof at the gateway to the Gsieser Valley. Your perfect place for active holidays and pure relaxation!

To the hotel
from 142 €
LANERHOF Active/Spa/Balance

A refuge to arrive and rest, since ever characterised by the warm hospitality of the Winkler family.

To the hotel
from 122 €
Hotel & SPA RESORT Majestic

TOP hotel ****s in Pustertal - large garden with swimming pool, natural bathing pond, saunas, guided hikes and much more!

To the hotel
from 106 €
Die Waldruhe

Mountain wellness and long-lasting relaxation – pefect for wellness and nature lovers, for active holidaymakers and relaxation seekers.

To the hotel

Passen

Service