Zoek accommodatie & doe een vrijblijvende aanvraag
from 65 €
Hotel Theiner
Holidays in the middle of nature | at Reschen pass in Vinschgau
s
from 89 €
Vital Hotel Ortlerspitz
Dreamlike holidays | St. Valentin auf der Haide in Vinschgau

Reschenpas

Een foto uit de regio rond de Reschenpas tussen Tirol en Zuid-Tirol is waarschijnlijk over de hele wereld bekend: de kerktoren in het Reschenmeer. Door de bouw van een stuwmeer kwamen Reschen en Graun in 1950 bijna volledig onder water te staan. Alleen de kerktoren van Graun, tegenwoordig het herkenningspunt van de vakantieregio Resia Pass, herinnert hier nog in stilte aan en dient als populair motief voor ansichtkaarten.

Bestemming in het Val Venosta

Schöneben & Haideralm hiking area
Schöneben & Haideralm hiking area

View of Lake Reschen

Schöneben AG

De vakantieregio Resia Pass ligt in het drielandenpunt tussen Italië, Oostenrijk en Zwitserland en is vernoemd naar de gelijknamige pas, die met het dorp Nauders ook de grens vormt met Oostenrijk. De vakantieregio ligt op meer dan 1400 meter boven zeeniveau en omvat de dorpen Graun, Reschen en San Valentino alla Muta en de zijdalen Langtaufers en Rojen.

Er zijn ook twee meren in het gebied - de natuurlijke Haidersee in San Valentino en de kunstmatige Reschensee in Graun in het Val Venosta. Of je nu op doorreis bent of je vakantie doorbrengt op de Reschenerpas, de twee meren zijn in elk jaargetijde een bezoek waard!

Tussen Tirol & Zuid-Tirol

Hiking at Lake Reschen
Hiking at Lake Reschen

Reschenpass holiday region is a paradise for hikers and nature lovers.

Vinschgau Marketing

Wat veel minder bekend is: De Adige, de hoofdrivier van het Venostadal en ook de op één na langste rivier van Italië, ontspringt in Reschen. De bron ligt op een steenworp afstand van het dorp.

Het is ook niet algemeen bekend dat het al bijna een eeuwigheid een strategisch belangrijk punt is. Lang voordat de Reschenerpas naam maakte als mooi vakantieoord, passeerden Romeinse legioenen hier via Merano op de Via Claudia Augusta. In de Middeleeuwen reisden handelaren naar het zuiden en het gebied rond de Reschenerpas was ook belangrijk tijdens de Eerste Wereldoorlog.

Dankzij het schilderachtige landschap rond het Haider- en het Reschenmeer, het brede aanbod aan activiteiten met wandelingen en MTB-tochten en de sneeuwzekere skigebieden van Belpiano en Malga San Valentino bruist de vakantieregio aan de Reschen altijd van activiteit.

Bezienswaardigheden op de Reschenpas

Church tower in Lake Reschen
Church tower in Lake Reschen

The church tower of Alt-Graun in Lake Reschen is a popular sight and the landmark of the whole holiday region.

Frieder Blickle - Vinschgau Marketing

Natuur en cultuur. Landschap en bezienswaardigheden. Sport en plezier. In het Val Venosta wordt noch het een noch het ander verwaarloosd. Veel van de bezienswaardigheden in Reschen zijn min of meer zonder menselijk ingrijpen ontstaan: De bron van de rivier de Adige, op slechts een paar minuten afstand van het dorpscentrum, en de landschappelijk unieke hoge vallei van Rojen zijn zeker een omweg waard. Rojen herbergt ook de hoogst gelegen nederzetting van Tirol - op 2.000 meter - en de prachtige St. Nicolaaskerk met fresco's van de Meranoschool.

Sommige bezienswaardigheden in Reschen en omgeving zijn ook door mensenhanden gemaakt. Hiertoe behoren bijvoorbeeld

  • het Museum Vinschger Oberland - Alt Graun, dat de geschiedenis van het dorp vertelt tot aan de afdamming van het meer in 1950,
  • de beroemde kerktoren in Lake Reschen,
  • het mooie kerkje St Anne in Graun,
  • de parochiekerk St Valentin in het gelijknamige dorp en
  • een groot aantal overblijfselen uit de Eerste Wereldoorlog met een enorm ondergronds bunkercomplex, dat nu gedeeltelijk open is voor bezoekers.

Huidige vakantieaanbiedingen

from 65 €
Landhaus Fux

Relax in the sauna area or dive into the indoor pool with connection to the outdoor pool and whirlpool!

To the accommodation
from 144 €
Hotel Sand

Holidays in Vinschgau - Garden with 25 m sports pool & natural bathing pond, bike paths, countless hiking possibilities and much more.

To the hotel
from 180 €
Familien-Wellness-Residence Tyrol

Exclusive apartment holidays with hotel service in the thermal spa town of Naturns near Meran. Top offers, early booking discount! The hearty well-being home for families! Multiple awards.

To the accommodation

Passen

Geselecteerde tips

BikeHotels South Tyrol

With the sun on your face, the wind in your hair and South Tyrol in front of your eyes, a holiday on the sunny side of the Alps is the purest pleasure.

To the hotels
Service