Zoek accommodatie & doe een vrijblijvende aanvraag

Met de auto naar Zuid-Tirol

Rijd je graag met je eigen auto en wil je ook op vakantie mobiel en flexibel zijn? Hier vind je wat basisinformatie over auto's en autorijden in Zuid-Tirol.

Als noord-zuidverbinding wordt Zuid-Tirol doorkruist door de Brenner-snelweg (A22), die verschillende afslagen naar links en rechts heeft naar de verschillende regio's van het land: Egna, Bozen Süd, Bozen Nord, Brixen, Klausen en Vipiteno.

Wie liever over de landweg rijdt dan over de snelweg, om het landschap en de prachtige panorama's niet alleen in sneltreinvaart te bewonderen, kan - komend vanuit het noorden - bijvoorbeeld de snelweg verlaten in Vipiteno of - komend vanuit het noordwesten - aankomen via de Reschenpass.

Winterbanden verplicht in Zuid-Tirol

In de winter mag je alleen reizen met de juiste winteruitrusting! Op besneeuwde, gladde of beijzelde wegen mogen alle voertuigen op staats- en provinciale wegen in Zuid-Tirol alleen met winterbanden of sneeuwkettingen rijden. Dit staat ook aangegeven op de desbetreffende verkeersborden. Op de Brenner-snelweg (van Brenner naar Affi) en in de gemeente Bolzano is winteruitrusting over het algemeen verplicht van 15 november tot 15 april.

Je kunt het beste van tevoren nagaan hoe hoog je vakantiebestemming ligt, wat de plaatselijke wegomstandigheden zijn en wat de weersverwachting is voor de tijd van je verblijf.

Meer informatie:

Brennerautobahn
www.autobrennero.it

Aankomst

Service