Zoek accommodatie & doe een vrijblijvende aanvraag

Toeristenbelasting in Zuid-Tirol

Het heffen van een kuur- of gemeentebelasting is al vele jaren gebruikelijk in tal van toeristische regio's over de hele wereld. Sinds 1 januari 2014 wordt ook in alle gemeenten in Zuid-Tirol een toeristenbelasting geheven.

De toeristenbelasting of lokale belasting in Zuid-Tirol komt ten goede aan de lokale toeristische verenigingen en federaties. Zij kunnen het budget gebruiken om het bestaande aanbod en de infrastructuur uit te breiden en kwalitatief hoogstaand te houden. Een klein deel kan ook worden gebruikt voor toeristische promotie.

Het bedrag hangt af van de accommodatiecategorie. Omdat de lokale belasting vaak vragen oproept, hebben we hier de belangrijkste informatie over de toerismeheffing voor je op een rijtje gezet.

De belangrijkste informatie

  • Afhankelijk van de accommodatiecategorie wordt een basisbedrag tussen € 0,85 en € 1,60 per persoon per nacht geheven. De gemeenten hebben echter de mogelijkheid om de lokale belasting te verhogen tot maximaal € 2,50 als het geld wordt gebruikt voor een speciaal doel en er een certificaat van de toeristische organisatie beschikbaar is.
  • Alle gasten die hun vakantie doorbrengen in 1- of 2-sterrenaccommodaties, op een camping, in een jeugdherberg, op een boerderij of bij een particulier kamerverhuurbedrijf betalen vanaf € 0,85.
  • In 3-sterren of 3-sterren superieure accommodaties beginnen de kosten bij € 1,20.
  • In alle 4-sterrenaccommodaties en hoger betalen vakantiegangers vanaf € 1,60 per dag en persoon.
  • Kinderen en jongeren zijn vrijgesteld tot ze 14 jaar oud zijn.

De toeristenbelasting betaal je ter plaatse aan het einde van je verblijf en moet apart worden vermeld op het afschrift. Dit geeft je een beter overzicht en laat zien welk bedrag niet ten goede komt aan je gastheer, maar als belasting de lokale infrastructuur ondersteunt.

Goed om te weten

Service