Zoek accommodatie & doe een vrijblijvende aanvraag

Hulp bij ongevallen en pech in Zuid-Tirol

Niemand wil dat het gebeurt, maar af en toe gebeurt het: pech of een ongeluk met de auto, motor of camper tijdens je vakantie in Zuid-Tirol. We hebben wat informatie voor je op een rijtje gezet - van sleepdienst tot ongevalsaangifte.

Bij een ongeval in Italië, en dus ook in Zuid-Tirol, moet je stoppen, de alarmlichten aanzetten, het opvallende vest aantrekken (dat altijd in de auto aanwezig moet zijn), de plaats van het ongeval veiligstellen en eventuele gewonden helpen. In het geval van persoonlijk letsel moet de politie of ambulance worden gewaarschuwd: de beste manier is om het standaard Europese alarmnummer 112 te gebruiken. In het geval van grote schade of geschillen met de andere partij die betrokken is bij het ongeval, moet je in ieder geval ook de politie bellen. Er zijn noodoproepkasten op snelwegen.

Europees ongevalsrapport

Het is raadzaam - niet alleen bij ongevallen in Zuid-Tirol - om een Europees ongevalsaangifteformulier in te vullen om precies vast te leggen hoe het ongeval is gebeurd en zo een snelle afhandeling van de schadeclaim te vergemakkelijken. Het formulier kan in verschillende talen worden gedownload, bijvoorbeeld op de website van automobielclubs. Het zou ideaal zijn om altijd twee afdrukken ervan in je auto te hebben.

Takeldienst & meer

De hulpdienst bij pech en ongevallen van de ACI (Automobile Club d' Italia) is in Italië 24 uur per dag gratis bereikbaar op het nummer 803 116 of met een buitenlandse mobiele telefoon op het nummer 800 116 800 . Als je een dekkingspolis hebt afgesloten bij een verzekeringsmaatschappij of lid bent van een autoclub, kun je in geval van een ongeval of pech contact opnemen met de betreffende 24-uurs hotline van de verzekeringsmaatschappij of autoclub. Veel autofabrikanten bieden ook een 24-uurs servicenummer als onderdeel van de mobiliteitsgarantie, dat je ook kunt gebruiken om hulp te krijgen in geval van nood in andere Europese landen.

Goed om te weten

Service