Zoek accommodatie & doe een vrijblijvende aanvraag

Barbecueplaatsen in Zuid-Tirol

Het is zomer, de zon schijnt, het is lekker koel in de schaduw van de bomen en buiten eten is echt genieten. Iedereen die op zoek is naar een alternatief voor traditionele snacks op vakantie of thuis koken, kan een van de barbecueplaatsen in heel Zuid-Tirol boeken.

Natuurlijk mag het belangrijkste bij het barbecueën niet ontbreken: in Zuid-Tirol kun je kwaliteitsvlees kopen van lokale producenten uit het hele land. Filets, worstjes en polenta grillen met het hele gezin is op deze manier des te leuker. Veel mensen hebben niet de mogelijkheid om thuis zelf te barbecueën. De barbecueplaatsen in Zuid-Tirol zijn volledig uitgerust en bijzonder comfortabel.

Om gebruik te maken van de barbecueplaatsen moet je van tevoren reserveren bij het plaatselijke toeristenbureau of de betreffende organisatie. De prijs varieert van plaats tot plaats en soms zijn er geen kosten aan verbonden.

Hier zijn onze aanbevelingen voor barbecues in Zuid-Tirol

Pustertal:

  • Innichen - barbecueplaats in de plaats Pizach - registratie op: polizialocale@sancandido.eu.
  • Niederdorf - In het kuurpark, bij de rivier en direct bij een grote speeltuin met Kneipp-faciliteiten, vind je een barbecueplaats midden in het groen - aanmelden bij het toeristenbureau van Niederdorf, tel. +39 0474 745136 of info@niederdorf.it.

Merano & omgeving:

  • Lazag - Bij het recreatiegebied Passer Fritz, midden in de natuur en uitsluitend te voet of via het fietspad bereikbaar. De barbecueplaatsen bevinden zich direct aan de Passer, aan de oever van het prachtige meer van Lazag. Het recreatiegebied Lazag is gratis toegankelijk.

Val Venosta:

  • Prato op de Stelvio - Bij de visvijver in Prato op de Stelvio zijn verschillende barbecueplaatsen en houten tafels. Hier kun je ook zonder vergunning de vis direct zelf grillen. De dagkaart om in de vijver te vissen is verkrijgbaar in de aangrenzende bar. Daar kun je ook meer informatie krijgen over de barbecueplaatsen. WC's, drinkwater, een parkeerplaats en een speeltuin zijn ook beschikbaar op het terrein.
  • Mals - In de buurt van Reschen en de Schleiser speeltuin is er een barbecueplaats en houten tafels, gedeeltelijk overdekt, evenals een drinkwaterfontein. Er is ook een voetbalveld, schommels, glijbanen en een parkeerplaats in de buurt.

Eisacktal:

  • Natz - De barbecueplaats ligt op slechts 5 minuten van het dorpscentrum. Vanaf Residence Lindenhof volg je de Kreuzweg (doodlopende weg). Aan het einde ligt de barbecueplaats links onder een rots midden in het groen - aanmelding bij de gemeente Natz, tel. +39 0472 976 800.

Alta Badia:

  • LaValle - barbecueplaats bij Gnates, net achter het centrum van La Valle, midden in het groen. Vlakbij is een speeltuin met schommels en glijbaan. De barbecueplaats is van baksteen en je bent beschermd tegen regen en zon in het overdekte houten paviljoen. Drinkwater en een wc zijn ook beschikbaar - reserveer door te bellen naar +39 0471 847 037.

Kronplatz:

  • SanVigilio di Marebbe - op 10 minuten rijden van het populaire Ciamaor strand, waar een speeltuin is, ondiepe waterwegen voor kneippbaden, picknick- en rustplaatsen, is de barbecueplaats Fodara Masaronn - aanmelden bij het toeristenbureau van San Vigilio, tel. 0474 501 037.
  • Olang - in de buurt van de populaire speeltuin Kinderwelt Olang biedt de Stocker barbecueplaats verschillende hutten en tafels direct aan een prachtige weide, aan het fietspad en aan de Brunstbach - aanmelden bij de VVV Olang, tel. +39 0474 496277 of info@olang.com.

Naast deze aanbevelingen zijn er nog verschillende andere barbecueplaatsen in de open lucht in Zuid-Tirol. De beste manier om meer te weten te komen is contact op te nemen met de plaatselijke toeristenverenigingen.

Goed om te weten

Service