Zoek accommodatie & doe een vrijblijvende aanvraag
s
from 90 €
Hotel Saltauserhof
Wellness hotel | St. Martin in Passeier
from 142 €
LANERHOF Active/Spa/Balance
Spa-Hotel | St. Lorenzen at Mt. Kronplatz
from 118 €
Granpanorama Hotel StephansHof
Magnificent views of the Dolomites | Villanders in Eisacktal
from 110 €
Grand Hotel Bellevue
City hotel | Meran
from 221 €
Alpenpalace Luxury Hideaway & Spa Retreat
Exclusive well-being oasis | St. Johann in Tauferer Ahrntal
from 200 €
Quellenhof Luxury Resort Passeier
Sport & wellness resort | Passeiertal
s
from 94 €
Wirtshaushotel Alpenrose
Active hotel | St. Lorenzen at Mt. Kronplatz
The NEW South Tyrol Blog
The best stories from South Tyrol - Get inspired!
from 155 €
MIRABELL DOLOMITES HOTEL
Luxury . Ayurveda & SPA | Olang at Mt. Kronplatz
from 190 €
WINKLER Sport & Spa Resort
Design hotel | St. Lorenzen at Mt. Kronplatz
s
from 110 €
Hotel Fameli
Family & spa resort | Olang at Mt. Kronplatz
from 131 €
SONNENHOF Sun/Spa/Panorama
Sporthotel | Pfalzen at Mt. Kronplatz
s
from 289 €
Wellness Refugium Alpin Royal
Charm & warmth | St. Johann in Tauferer Ahrntal

Norbert Niederkofler

De beroemde chef-kok met Michelin-ster groeide op in Lutago in het Ahrntal, een klein dorpje midden in de natuur en de bergen.

Zijn drang om de wereld te verkennen bracht hem er al op jonge leeftijd toe om zijn thuis te verlaten en naar verschillende landen te reizen, zoals Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en de VS. Na zijn leertijd als chef-kok studeerde hij bij Jörg Müller, Eckart Witzigmann en Nadia Santini. Begin jaren '90 keerde hij na een periode van reizen en ontdekken uiteindelijk terug naar Zuid-Tirol om in 1994 het restaurantgedeelte van Hotel Rosa Alpina in Kassian over te nemen. 2 jaar later opende de Rosa Alpina het bekroonde 3-sterren restaurant St. Hubertus met Norbert Niederkofler als chef-kok. Daar serveert hij niet alleen de beste haute cuisine, maar biedt hij zijn gasten ook een onmiskenbare alpine culinaire ervaring die je nergens anders zult vinden.

Felicetti pasta with venison tartare
Felicetti pasta with venison tartare

Felicetti pasta with venison tartare served at the AlpiNN Food Space & Restaurant at Kronplatz

AlpiNN Food Space & Restaurant - Alex Moling
Onion dish
Onion dish

Gourmet dish at the AlpiNN Food Space & Restaurant at Kronplatz

AlpiNN Food Space & Restaurant - Luca Dal Gesso

Kook de berg - een levensfilosofie

De kern van zijn creaties wordt niet gevormd door klassieke gastronomische gerechten, maar door zijn levenshouding en passie voor de natuur, de bergen en hun bewoners. Met het concept"Cook the Mountain" volgt zijn keuken het ritme van de natuur, is in harmonie met het milieu en de omgeving en getuigt bovenal van een respectvol gebruik van hulpbronnen. Dit verklaart ook zijn voorkeur voor het gebruik van seizoensgebonden en lokale ingrediënten. Vergeten fruit- en groentesoorten worden herontdekt. De gebruikte ingrediënten vertellen over de bergen, het harde werk van boeren en telers, de oude tradities en gebruiken. Dit is de enige manier om producten van hoge kwaliteit te creëren, een bergkeuken die puur en onvervalst van smaak is.

Panoramic view from the AlpiNN
Panoramic view from the AlpiNN

Panoramic view from the AlpiNN Food Space & Restaurant at Kronplatz

AlpiNN Food Space & Restaurant - Alex Moling

Mo-Food

Samen met Paolo Ferretti richt Niederkofler Mo-Food op, een innovatief adviesbureau met een holistische kijk op alpiene voeding, bergcultuur en alles wat regionale duurzaamheid, onthaasting, biologische en 0-km producten bevordert. Mo-Food ondersteunt verschillende activiteiten en samenwerkingsverbanden, allemaal rond het thema voedsel. Voorbeelden hiervan zijn de oprichting van de voedingsruimte en het restaurant AlpiNN in het Museum voor Bergfotografie, de LUMEN, op de top van de Kronplatz of het project CARE's - The ethical Chef Days, dat chef-koks en professionals uit de voedingsindustrie samenbrengt om samen te werken aan een meer ethische en duurzame keuken. Gastronomie kan zo actief bijdragen aan de bescherming van de planeet. De chef-kok wordt zo een rolmodel voor het behoud van de natuur en de biodiversiteit.

Building AlpiNN
Building AlpiNN

Building AlpiNN Food Space & Restaurant at Kronplatz

AlpiNN Food Space & Restaurant - Alex Moling
Interior design AlpiNN
Interior design AlpiNN

Interior design AlpiNN Food Space & Restaurant at Kronplatz

AlpiNN Food Space & Restaurant - Alex Moling

AlpiNN

Een visionaire ruimte met een imposante achtergrond - met AlpiNN heeft de bergkok een thuis gevonden voor zijn "Cook the Mountain"-concept. In dit restaurant wordt traditie gecombineerd met innovatie, er wordt een plek gecreëerd die staat voor regionaliteit, thuis en duurzaamheid - en niet alleen in de keuken. Het hele interieur is ontworpen door de internationaal bekende ontwerper Martino Gamper en gerealiseerd door lokale fabrikanten, volgens het motto "Go Local". Het restaurant is een"huiskamer", een gezellige woonkamer voor in de bergen, een plek van ontmoeting. Hier eten is veel meer dan alleen maar eten tot zich nemen: het neemt de rol aan van verbinden.

Wie bij AlpiNN dineert, maakt niet alleen kennis met de fijnste gastronomische gerechten, maar ook met de gedachten, de passie en de filosofie van de kunstenaar, die zichzelf tot taak heeft gesteld om bij het koken rekening te houden met de hele waardeketen. Van de leveranciers tot de grondstoffen, van het gerecht tot de gast, alles wordt meegenomen in de creatie van een nieuw gerecht. Ingrediënten veranderen afhankelijk van de tijd van het jaar, etensresten worden op creatieve manieren verwerkt of bewaard en afval wordt tot een minimum beperkt. Alleen op deze manier creëert Niederkofler een onderscheidende, duurzame bergkeuken waarbij zo min mogelijk wordt weggegooid.

Moessmer Studio

Nadat de St. Hubertus moest sluiten vanwege de renovatie van het Hotel Rosa Alpina, is er sinds half juli 2023 een nieuwe werkplek voor Norbert Niederkofler: het Atelier Moessmer aan de rand van Bruneck, omgeven door een park van 7 hectare. De onder monumentenzorg vallende villa op het terrein van de lakenfabriek van Moessmer werd zorgvuldig gerestaureerd en uitgebreid met een glazen paviljoen. Bij de inrichting van de villa herinneren de vloeren van oud sparrenhout en de gordijnen van lodenhout aan de geschiedenis van de textielfabriek en vormen ze een spannend contrast met de moderne designtafels en -stoelen.

In de glazen uitbouw is de keuken ondergebracht: rond de Open Keuken op de bovenverdieping is een counter met zitplaatsen voor 12 gasten. Daaronder bevinden zich nog meer keuken- en serviceruimten. In het historische hoofdgebouw is er naast de Aperitiefkamer bij de ingang een bibliotheek met historische boeken van Moessmer en uit de privécollectie van Niederkofler, evenals een grote tafel voor diners in een privésfeer. Daarnaast bevindt zich op de bovenverdieping van de villa de eetsalon en een speciale tafel op de veranda. De wijnkelder bevindt zich in de kelder.

In totaal biedt het restaurant plaats aan 35-40 gasten. De chef-kok is Mauro Siega, terwijl Lukas Gerges de restaurantmanager en hoofdsommelier is. Norbert Niederkofler waakt als patron over de perfecte uitvoering van het concept"Cook the mountain". Er zijn geen à la carte gerechten in het Atelier Moessmer, maar een heel speciaal menu. Het restaurant is geopend van woensdag tot en met vrijdag 's avonds, op zaterdag voor lunch en diner en op zondag voor de lunch. Er zijn al plannen voor een gastenverblijf in de toekomst, niet ver van het restaurant.

Huidige vakantieaanbiedingen

from 122 €
Hotel & SPA RESORT Majestic

TOP hotel ****s in Pustertal - large garden with swimming pool, natural bathing pond, saunas, guided hikes and much more!

To the hotel
from 100 €
Hotel Tirolerhof

Welcome to the Tirolerhof at the gateway to the Gsieser Valley. Your perfect place for active holidays and pure relaxation!

To the hotel
from 110 €
Familienhotel Bella Vista

Experience holiday with the whole family in Vinschgau: hiking programme, childcare, caressing ponies and time for relaxation.

To the hotel
from 141 €
Vitalpina Hotel Schulerhof

A dream holiday - for active guests who enjoy relaxation, culinary delights, and friendly interactions.

To the hotel

Persoonlijkheden

Geselecteerde accommodatie in South Tyrol

Tirolerin rooms & suites & breakfast - Tramin an der Weinstraße in Southern South Tyrol
superior
Tirolerin rooms & suites & breakfast
Tramin an der Weinstraße in Southern South Tyrol
4,3 Zeer goed

Inviting rooms and suites, excellent breakfast, heated outdoor pool in the garden & unlimited possibilities for active guests.

van 65 € per dag
Pension Felsenegg - Tisens in Meran and environs
Pension Felsenegg
Tisens in Meran and environs
4,7 Uitstekend

Inviting B&B in the environs of Meran with comfortable and cosy rooms, a delicious breakfast, dreamlike garden & wonderful view of the vineyards.

van 35 € per dag
Glögglhof - Girlan in Southern South Tyrol
Glögglhof
Girlan in Southern South Tyrol
4,9 Uitstekend

Farm holidays in the wine village Girlan and in cosy apartments – ideal for active travellers and for those who are looking for regeneration!

van 105 € per dag
Hotel & Residence Johanneshof - Tscherms in Meran and environs
superior
Hotel & Residence Johanneshof
Tscherms in Meran and environs
4,5 Uitstekend

Comfortable rooms & spacious apartments, rich breakfast buffet or bread service, garden with heated pool, sunbathing lawn and garden house with whirlpool.

van 62 € per dag
Service