Zoek accommodatie & doe een vrijblijvende aanvraag
from 118 €
Granpanorama Hotel StephansHof
Magnificent views of the Dolomites | Villanders in Eisacktal
from 190 €
WINKLER Sport & Spa Resort
Design hotel | St. Lorenzen at Mt. Kronplatz
The NEW South Tyrol Blog
The best stories from South Tyrol - Get inspired!
from 221 €
Alpenpalace Luxury Hideaway & Spa Retreat
Exclusive well-being oasis | St. Johann in Tauferer Ahrntal
s
from 94 €
Wirtshaushotel Alpenrose
Active hotel | St. Lorenzen at Mt. Kronplatz
s
from 289 €
Wellness Refugium Alpin Royal
Charm & warmth | St. Johann in Tauferer Ahrntal
from 142 €
LANERHOF Active/Spa/Balance
Spa-Hotel | St. Lorenzen at Mt. Kronplatz
from 155 €
MIRABELL DOLOMITES HOTEL
Luxury . Ayurveda & SPA | Olang at Mt. Kronplatz
s
from 90 €
Hotel Saltauserhof
Wellness hotel | St. Martin in Passeier
from 110 €
Grand Hotel Bellevue
City hotel | Meran
s
from 110 €
Hotel Fameli
Family & spa resort | Olang at Mt. Kronplatz
from 200 €
Quellenhof Luxury Resort Passeier
Sport & wellness resort | Passeiertal
from 131 €
SONNENHOF Sun/Spa/Panorama
Sporthotel | Pfalzen at Mt. Kronplatz

Roland Trettl

De keukenglobetrotter! Sinds zijn rol als chef-kok van "Ikarus" in het legendarische Hangar-7 is de Zuid-Tiroler Roland Trettl een begrip voor elke fijnproever.

Want in de tempel van plezier op de luchthaven van Salzburg implementeerde hij een innovatief restaurantconcept dat zelfs veeleisende fijnproevers keer op keer verraste. Hiervoor spoorde Trettl beroemde chef-koks van over de hele wereld op, leerde hun speciale keuken kennen en nodigde hen telkens voor vier weken uit. Het is duidelijk dat de culinaire creaties in de "Ikarus" elke maand compleet anders zijn. Toch is Trettl erin geslaagd om de rode draad te behouden - en er meer dan één prijs voor te winnen.

Van Zuid-Tirol naar de keukens van de wereld

Wat ons Zuid-Tirolers bijzonder trots maakt, is het feit dat de sterrenkok van vandaag een kind van ons vaderland is. Roland Trettl, geboren op 3 juli 1971 in Bolzano, stond eerst op het ijs als hockeyer, aan de rand van het zwembad als badmeester en achter de mengtafel als DJ voordat hij besloot chef-kok te worden. Nadat hij de eerste ervaringen had opgedaan in het hotelbedrijf van zijn ouders, voltooide hij zijn leertijd als chef-kok in het "Parkhotel Holzner" in Soprabolzano en in het restaurant "Amadé" in Bolzano.

Daarna verliet hij Zuid-Tirol en - met een ongebruikelijke sollicitatiebrief op een houten plank - stelde hij zich nieuwsgierig voor aan Eckart Witzigmann, de wereldberoemde kookgoeroe uit Duitsland. En inderdaad: de chef van de eeuw nam hem aan. Trettl verdiende zijn sporen in de "Aubergine" en de "Tantris" in München, in "Ca's Puers" op Mallorca en in het "Marine Terrace" in Tokio. Al snel werd hij beschouwd als de rechterhand van de grote chef Witzigmann - en in 1999 kreeg hij ook zijn eerste Michelinster in Spanje.

Chef-kok met duizend talenten

Na verschillende uitstapjes naar internationale keukens en altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen, belandde Trettl in 2003 bij de"Ikarus". Onder het beschermheerschap van Witzigmann was dit restaurant al enige tijd bezig met het realiseren van een uniek concept voor gastkoks. Trettl zette dit idee meer dan 10 jaar voort als chef-kok met meer dan 100 gastchefs van over de hele wereld - en meer dan met succes.

Uiteindelijk sloeg de gevierde kookster in 2013 een nieuwe weg in, verliet Hangar-7 en begeeft zich sindsdien op vele andere gebieden, waarbij koken soms meer, soms minder op de voorgrond staat. De veelzijdige chef-kok, die in Bad Reichenhall woont met zijn vrouw Daniela en zoon Diego, schrijft (kook)boeken, ontwerpt keukens, maakt kantinemenu's tussendoor en toont zijn vaardigheden als timmerman, kleermaker en kaasmaker.

En niet te vergeten Trettls kwaliteiten als tv- en showpresentator, die hij al meerdere keren heeft laten zien aan de zijde van de Duitse chef-kok Tim Mälzer: als jurylid in het kookprogramma "The Taste", als coach in de "Caravan of Chefs" of in de kookbattle "Kitchen Impossible" - met hun combinatie van culinaire kunsten en entertainment inspireren de kookprofessionals een breed tv-publiek. Trettl is ook al enkele jaren de presentator van de datingshow "First Dates". We zijn benieuwd wat er nog gaat komen.

Meer informatie:

www.roland-trettl.com

Huidige vakantieaanbiedingen

from 141 €
Vitalpina Hotel Schulerhof

A dream holiday - for active guests who enjoy relaxation, culinary delights, and friendly interactions.

To the hotel
from 100 €
Hotel Tirolerhof

Welcome to the Tirolerhof at the gateway to the Gsieser Valley. Your perfect place for active holidays and pure relaxation!

To the hotel
from 110 €
Familienhotel Bella Vista

Experience holiday with the whole family in Vinschgau: hiking programme, childcare, caressing ponies and time for relaxation.

To the hotel
from 122 €
Hotel & SPA RESORT Majestic

TOP hotel ****s in Pustertal - large garden with swimming pool, natural bathing pond, saunas, guided hikes and much more!

To the hotel

Persoonlijkheden

Geselecteerde accommodatie in South Tyrol

Pension Felsenegg - Tisens in Meran and environs
Pension Felsenegg
Tisens in Meran and environs
4,7 Uitstekend

Inviting B&B in the environs of Meran with comfortable and cosy rooms, a delicious breakfast, dreamlike garden & wonderful view of the vineyards.

van 35 € per dag
Hotel & Residence Johanneshof - Tscherms in Meran and environs
superior
Hotel & Residence Johanneshof
Tscherms in Meran and environs
4,5 Uitstekend

Comfortable rooms & spacious apartments, rich breakfast buffet or bread service, garden with heated pool, sunbathing lawn and garden house with whirlpool.

van 62 € per dag
Tirolerin rooms & suites & breakfast - Tramin an der Weinstraße in Southern South Tyrol
superior
Tirolerin rooms & suites & breakfast
Tramin an der Weinstraße in Southern South Tyrol
4,3 Zeer goed

Inviting rooms and suites, excellent breakfast, heated outdoor pool in the garden & unlimited possibilities for active guests.

van 65 € per dag
Glögglhof - Girlan in Southern South Tyrol
Glögglhof
Girlan in Southern South Tyrol
4,9 Uitstekend

Farm holidays in the wine village Girlan and in cosy apartments – ideal for active travellers and for those who are looking for regeneration!

van 105 € per dag
Service