s
from 114 €
Green Lake Hotel Weiher
Pleasure & well-being | Issing at Mt. Kronplatz
s
from 141 €
LANERHOF Relax & Active Retreat
Spa-Hotel | St. Lorenzen at Mt. Kronplatz
from 102 €
Vita Aktiv Hotel Der Heinrichshof & Residence
Traditional hotel | Algund near Meran
s
from 90 €
Hotel Saltauserhof
Wellness hotel | St. Martin in Passeier
from 190 €
WINKLER 5-Star Design Hotel
Design hotel | St. Lorenzen at Mt. Kronplatz
from 141 €
Vitalpina Hotel Schulerhof
Active hotel | Plaus near Meran
A summer full of adventures
The ideal destination for an active holiday, nature enjoyment, and relaxation.
from 125 €
Hotel Waldhof
Vitalpina Hotel | Rablà near Meran
s
from 122 €
Majestic – Unique Spa Resort
Wellness hotel | Reischach at Mt. Kronplatz
from 255 €
Quellenhof Luxury Resort Passeier
Sport & wellness resort | St. Martin in Passeiertal
s
from 98 €
Granpanorama Hotel Sambergerhof
Panorama Hotel | Villanders in the Eisacktal
from 102 €
Falkensteiner Hotel & Spa Sonnenparadies
The best possible relaxation | Terenten at Mt. Kronplatz
from 110 €
Grand Hotel Bellevue
City hotel | Meran
from 70 €
Alpwellhotel Burggräfler
Wellness hotel | Tisens near Meran

Roland Trettl

De keukenglobetrotter! Sinds zijn rol als chef-kok van "Ikarus" in het legendarische Hangar-7 is de Zuid-Tiroler Roland Trettl een begrip voor elke fijnproever.

Want in de tempel van plezier op de luchthaven van Salzburg implementeerde hij een innovatief restaurantconcept dat zelfs veeleisende fijnproevers keer op keer verraste. Hiervoor spoorde Trettl beroemde chef-koks van over de hele wereld op, leerde hun speciale keuken kennen en nodigde hen telkens voor vier weken uit. Het is duidelijk dat de culinaire creaties in de "Ikarus" elke maand compleet anders zijn. Toch is Trettl erin geslaagd om de rode draad te behouden - en er meer dan één prijs voor te winnen.

Van Zuid-Tirol naar de keukens van de wereld

Wat ons Zuid-Tirolers bijzonder trots maakt, is het feit dat de sterrenkok van vandaag een kind van ons vaderland is. Roland Trettl, geboren op 3 juli 1971 in Bolzano, stond eerst op het ijs als hockeyer, aan de rand van het zwembad als badmeester en achter de mengtafel als DJ voordat hij besloot chef-kok te worden. Nadat hij de eerste ervaringen had opgedaan in het hotelbedrijf van zijn ouders, voltooide hij zijn leertijd als chef-kok in het "Parkhotel Holzner" in Soprabolzano en in het restaurant "Amadé" in Bolzano.

Daarna verliet hij Zuid-Tirol en - met een ongebruikelijke sollicitatiebrief op een houten plank - stelde hij zich nieuwsgierig voor aan Eckart Witzigmann, de wereldberoemde kookgoeroe uit Duitsland. En inderdaad: de chef van de eeuw nam hem aan. Trettl verdiende zijn sporen in de "Aubergine" en de "Tantris" in München, in "Ca's Puers" op Mallorca en in het "Marine Terrace" in Tokio. Al snel werd hij beschouwd als de rechterhand van de grote chef Witzigmann - en in 1999 kreeg hij ook zijn eerste Michelinster in Spanje.

Chef-kok met duizend talenten

Na verschillende uitstapjes naar internationale keukens en altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen, belandde Trettl in 2003 bij de"Ikarus". Onder het beschermheerschap van Witzigmann was dit restaurant al enige tijd bezig met het realiseren van een uniek concept voor gastkoks. Trettl zette dit idee meer dan 10 jaar voort als chef-kok met meer dan 100 gastchefs van over de hele wereld - en meer dan met succes.

Uiteindelijk sloeg de gevierde kookster in 2013 een nieuwe weg in, verliet Hangar-7 en begeeft zich sindsdien op vele andere gebieden, waarbij koken soms meer, soms minder op de voorgrond staat. De veelzijdige chef-kok, die in Bad Reichenhall woont met zijn vrouw Daniela en zoon Diego, schrijft (kook)boeken, ontwerpt keukens, maakt kantinemenu's tussendoor en toont zijn vaardigheden als timmerman, kleermaker en kaasmaker.

En niet te vergeten Trettls kwaliteiten als tv- en showpresentator, die hij al meerdere keren heeft laten zien aan de zijde van de Duitse chef-kok Tim Mälzer: als jurylid in het kookprogramma "The Taste", als coach in de "Caravan of Chefs" of in de kookbattle "Kitchen Impossible" - met hun combinatie van culinaire kunsten en entertainment inspireren de kookprofessionals een breed tv-publiek. Trettl is ook al enkele jaren de presentator van de datingshow "First Dates". We zijn benieuwd wat er nog gaat komen.

Meer informatie:

www.roland-trettl.com

Huidige vakantieaanbiedingen

from 166 €
MIRABELL DOLOMITES HOTEL

Enjoy a relaxing well-being time in the heart of Pustertal & unique nature experiences at Mt. Kronplatz in the Dolomites.

To the hotel
from 168 €
SOLVIE Calm Inspiring Getaway

An inspiring panoramic getaway for lovers of peace.

To the hotel
from 144 €
Hotel Sand

Holidays in Vinschgau - Garden with 25 m sports pool & natural bathing pond, bike paths, countless hiking possibilities and much more.

To the hotel
from 100 €
Hotel Tirolerhof

Welcome to Tirolerhof. The perfect place for your active holidays – hiking, cycling and relaxing. Directly at Mt. Kronplatz in Gsies Valley.

To the hotel

Persoonlijkheden

Geselecteerde accommodatie in South Tyrol

Lärchenhof - HOTEL DER BERGE - Meransen in Eisacktal
  • Panoramic location with infinity terrace
  • Beautiful wellness area
  • Hiking programme in summer & winter
  • Hire of rucksacks, toboggans & snowshoes
  • ¾ Gourmet board
van 108.00 € per nacht
Edelweiss Hotel & Chalets - Schnals in Meran and environs
  • Top location on the lake
  • South Tyrolean delights
  • For those seeking peace and quiet & active guests
  • Wellness Alm with lake view
  • Private chalets
van 110.00 € per nacht
Wohlfühlhotel Mei Auszeit - Plaus in Meran and environs
  • Quiet & sunny location
  • Wellness Vital garden with pool
  • Saunas & massages
  • Gourmet half-board
  • Ideal for hiking & biking in Vinschgau
van 92.00 € per nacht
Berghotel Tyrol - Schnals in Meran and environs

Uniquely beautiful, for active holidays and mountain R&R!

van 85.00 € per nacht
Service