from 190 €
WINKLER 5-Star Design Hotel
Design hotel | St. Lorenzen at Mt. Kronplatz
s
from 114 €
Green Lake Hotel Weiher
Pleasure & well-being | Issing at Mt. Kronplatz
s
from 98 €
Granpanorama Hotel Sambergerhof
Panorama Hotel | Villanders in the Eisacktal
from 102 €
Falkensteiner Hotel & Spa Sonnenparadies
The best possible relaxation | Terenten at Mt. Kronplatz
from 70 €
Alpwellhotel Burggräfler
Wellness hotel | Tisens near Meran
from 102 €
Vita Aktiv Hotel Der Heinrichshof & Residence
Traditional hotel | Algund near Meran
s
from 90 €
Hotel Saltauserhof
Wellness hotel | St. Martin in Passeier
from 141 €
Vitalpina Hotel Schulerhof
Active hotel | Plaus near Meran
s
from 122 €
Majestic – Unique Spa Resort
Wellness hotel | Reischach at Mt. Kronplatz
from 125 €
Hotel Waldhof
Vitalpina Hotel | Rablà near Meran
s
from 141 €
LANERHOF Relax & Active Retreat
Spa-Hotel | St. Lorenzen at Mt. Kronplatz
from 166 €
MIRABELL DOLOMITES HOTEL
Luxury . Ayurveda & SPA | Olang at Mt. Kronplatz
from 255 €
Quellenhof Luxury Resort Passeier
Sport & wellness resort | St. Martin in Passeiertal

Roland Trettl

De keukenglobetrotter! Sinds zijn rol als chef-kok van "Ikarus" in het legendarische Hangar-7 is de Zuid-Tiroler Roland Trettl een begrip voor elke fijnproever.

Want in de tempel van plezier op de luchthaven van Salzburg implementeerde hij een innovatief restaurantconcept dat zelfs veeleisende fijnproevers keer op keer verraste. Hiervoor spoorde Trettl beroemde chef-koks van over de hele wereld op, leerde hun speciale keuken kennen en nodigde hen telkens voor vier weken uit. Het is duidelijk dat de culinaire creaties in de "Ikarus" elke maand compleet anders zijn. Toch is Trettl erin geslaagd om de rode draad te behouden - en er meer dan één prijs voor te winnen.

Van Zuid-Tirol naar de keukens van de wereld

Wat ons Zuid-Tirolers bijzonder trots maakt, is het feit dat de sterrenkok van vandaag een kind van ons vaderland is. Roland Trettl, geboren op 3 juli 1971 in Bolzano, stond eerst op het ijs als hockeyer, aan de rand van het zwembad als badmeester en achter de mengtafel als DJ voordat hij besloot chef-kok te worden. Nadat hij de eerste ervaringen had opgedaan in het hotelbedrijf van zijn ouders, voltooide hij zijn leertijd als chef-kok in het "Parkhotel Holzner" in Soprabolzano en in het restaurant "Amadé" in Bolzano.

Daarna verliet hij Zuid-Tirol en - met een ongebruikelijke sollicitatiebrief op een houten plank - stelde hij zich nieuwsgierig voor aan Eckart Witzigmann, de wereldberoemde kookgoeroe uit Duitsland. En inderdaad: de chef van de eeuw nam hem aan. Trettl verdiende zijn sporen in de "Aubergine" en de "Tantris" in München, in "Ca's Puers" op Mallorca en in het "Marine Terrace" in Tokio. Al snel werd hij beschouwd als de rechterhand van de grote chef Witzigmann - en in 1999 kreeg hij ook zijn eerste Michelinster in Spanje.

Chef-kok met duizend talenten

Na verschillende uitstapjes naar internationale keukens en altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen, belandde Trettl in 2003 bij de"Ikarus". Onder het beschermheerschap van Witzigmann was dit restaurant al enige tijd bezig met het realiseren van een uniek concept voor gastkoks. Trettl zette dit idee meer dan 10 jaar voort als chef-kok met meer dan 100 gastchefs van over de hele wereld - en meer dan met succes.

Uiteindelijk sloeg de gevierde kookster in 2013 een nieuwe weg in, verliet Hangar-7 en begeeft zich sindsdien op vele andere gebieden, waarbij koken soms meer, soms minder op de voorgrond staat. De veelzijdige chef-kok, die in Bad Reichenhall woont met zijn vrouw Daniela en zoon Diego, schrijft (kook)boeken, ontwerpt keukens, maakt kantinemenu's tussendoor en toont zijn vaardigheden als timmerman, kleermaker en kaasmaker.

En niet te vergeten Trettls kwaliteiten als tv- en showpresentator, die hij al meerdere keren heeft laten zien aan de zijde van de Duitse chef-kok Tim Mälzer: als jurylid in het kookprogramma "The Taste", als coach in de "Caravan of Chefs" of in de kookbattle "Kitchen Impossible" - met hun combinatie van culinaire kunsten en entertainment inspireren de kookprofessionals een breed tv-publiek. Trettl is ook al enkele jaren de presentator van de datingshow "First Dates". We zijn benieuwd wat er nog gaat komen.

Meer informatie:

www.roland-trettl.com

Huidige vakantieaanbiedingen

from 144 €
Hotel Sand

Holidays in Vinschgau - Garden with 25 m sports pool & natural bathing pond, bike paths, countless hiking possibilities and much more.

To the hotel
from 100 €
Hotel Tirolerhof

Welcome to Tirolerhof. The perfect place for your active holidays – hiking, cycling and relaxing. Directly at Mt. Kronplatz in Gsies Valley.

To the hotel
from 168 €
SOLVIE Calm Inspiring Getaway

An inspiring panoramic getaway for lovers of peace.

To the hotel
from 110 €
Grand Hotel Bellevue

The Grand Hotel Bellevue is located in the city centre of Merano, just a 10-minute walk from the Thermal Baths.

To the hotel

Persoonlijkheden

Geselecteerde accommodatie in South Tyrol

Pension Sunnhofer - Terlan in Southern South Tyrol
  • Quiet location in the Etschetal Valley
  • Modernised rooms with balcony
  • Breakfast with South Tyrolean products
  • Free use of bikes
  • Südtirol GuestPass included
van 52.00 € per dag
Boutique Hotel Pachers - Neustift in Eisacktal

Boutique Hotel Pachers

Neustift in Eisacktal
4,7 Uitstekend
3 Aanbevelingen
  • Panoramic location amidst vineyards
  • Exclusive wellness with Self-Spa
  • Typical South Tyrolean gourmet cuisine
  • Cosy, family atmosphere
  • Elegant, modern rooms
van 154.00 € per dag
Stammhaus Vetterer - Lana in Meran and environs
  • Idyllic location surrounded by orchards
  • Large apartments with 3 bedrooms
  • Sunbathing lawn with outdoor pool
  • Farm produce & breakfast basket
  • Playground & animals
van 160.00 € per dag
Ferienwohnungen Trafoier  Wielander - Latsch in Vinschgau

Quiet and central position, countless outdoor activities in the environs, in the surrounding area of Meran.

van 70.00 € per dag
Service