Zoek accommodatie & doe een vrijblijvende aanvraag
from 67 €
Ruster Resort
Place for relaxing | Algund in Meran and environs
from 200 €
Quellenhof Luxury Resort Passeier
Sport & wellness resort | St. Martin in Passeiertal
from 142 €
LANERHOF Active/Spa/Balance
Spa-Hotel | St. Lorenzen at Mt. Kronplatz
from 96 €
Falkensteiner Hotel & Spa Sonnenparadies
Wellness hotel | Terenten at Mt. Kronplatz
from 110 €
Grand Hotel Bellevue
City hotel | Meran
s
from 289 €
Wellness Refugium Alpin Royal
Charm & warmth | St. Johann in Tauferer Ahrntal
s
from 110 €
Hotel Fameli
Family & spa resort | Olang at Mt. Kronplatz
from 155 €
MIRABELL DOLOMITES HOTEL
Luxury . Ayurveda & SPA | Olang at Mt. Kronplatz
from 131 €
SONNENHOF Sun/Spa/Panorama
Sporthotel | Pfalzen at Mt. Kronplatz
from 190 €
WINKLER Sport & Spa Resort
Design hotel | St. Lorenzen at Mt. Kronplatz
s
from 90 €
Hotel Saltauserhof
Wellness hotel | St. Martin in Passeier

Roland Trettl

De keukenglobetrotter! Sinds zijn rol als chef-kok van "Ikarus" in het legendarische Hangar-7 is de Zuid-Tiroler Roland Trettl een begrip voor elke fijnproever.

Want in de tempel van plezier op de luchthaven van Salzburg implementeerde hij een innovatief restaurantconcept dat zelfs veeleisende fijnproevers keer op keer verraste. Hiervoor spoorde Trettl beroemde chef-koks van over de hele wereld op, leerde hun speciale keuken kennen en nodigde hen telkens voor vier weken uit. Het is duidelijk dat de culinaire creaties in de "Ikarus" elke maand compleet anders zijn. Toch is Trettl erin geslaagd om de rode draad te behouden - en er meer dan één prijs voor te winnen.

Van Zuid-Tirol naar de keukens van de wereld

Wat ons Zuid-Tirolers bijzonder trots maakt, is het feit dat de sterrenkok van vandaag een kind van ons vaderland is. Roland Trettl, geboren op 3 juli 1971 in Bolzano, stond eerst op het ijs als hockeyer, aan de rand van het zwembad als badmeester en achter de mengtafel als DJ voordat hij besloot chef-kok te worden. Nadat hij de eerste ervaringen had opgedaan in het hotelbedrijf van zijn ouders, voltooide hij zijn leertijd als chef-kok in het "Parkhotel Holzner" in Soprabolzano en in het restaurant "Amadé" in Bolzano.

Daarna verliet hij Zuid-Tirol en - met een ongebruikelijke sollicitatiebrief op een houten plank - stelde hij zich nieuwsgierig voor aan Eckart Witzigmann, de wereldberoemde kookgoeroe uit Duitsland. En inderdaad: de chef van de eeuw nam hem aan. Trettl verdiende zijn sporen in de "Aubergine" en de "Tantris" in München, in "Ca's Puers" op Mallorca en in het "Marine Terrace" in Tokio. Al snel werd hij beschouwd als de rechterhand van de grote chef Witzigmann - en in 1999 kreeg hij ook zijn eerste Michelinster in Spanje.

Chef-kok met duizend talenten

Na verschillende uitstapjes naar internationale keukens en altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen, belandde Trettl in 2003 bij de"Ikarus". Onder het beschermheerschap van Witzigmann was dit restaurant al enige tijd bezig met het realiseren van een uniek concept voor gastkoks. Trettl zette dit idee meer dan 10 jaar voort als chef-kok met meer dan 100 gastchefs van over de hele wereld - en meer dan met succes.

Uiteindelijk sloeg de gevierde kookster in 2013 een nieuwe weg in, verliet Hangar-7 en begeeft zich sindsdien op vele andere gebieden, waarbij koken soms meer, soms minder op de voorgrond staat. De veelzijdige chef-kok, die in Bad Reichenhall woont met zijn vrouw Daniela en zoon Diego, schrijft (kook)boeken, ontwerpt keukens, maakt kantinemenu's tussendoor en toont zijn vaardigheden als timmerman, kleermaker en kaasmaker.

En niet te vergeten Trettls kwaliteiten als tv- en showpresentator, die hij al meerdere keren heeft laten zien aan de zijde van de Duitse chef-kok Tim Mälzer: als jurylid in het kookprogramma "The Taste", als coach in de "Caravan of Chefs" of in de kookbattle "Kitchen Impossible" - met hun combinatie van culinaire kunsten en entertainment inspireren de kookprofessionals een breed tv-publiek. Trettl is ook al enkele jaren de presentator van de datingshow "First Dates". We zijn benieuwd wat er nog gaat komen.

Meer informatie:

www.roland-trettl.com

Huidige vakantieaanbiedingen

from 230 €
Alpenpalace Spa Retreat

Experience summer in its most beautiful form in sunny Ahrntal - your exclusive hideaway for pure relaxation and glorious sunny days.

To the hotel
from 100 €
Hotel Tirolerhof

Welcome to the Tirolerhof at the gateway to the Gsieser Valley. Your perfect place for active holidays and pure relaxation!

To the hotel
from 122 €
Hotel & SPA RESORT Majestic

TOP hotel ****s in Pustertal - large garden with swimming pool, natural bathing pond, saunas, guided hikes and much more!

To the hotel
from 141 €
Vitalpina Hotel Schulerhof

A dream holiday - for active guests who enjoy relaxation, culinary delights, and friendly interactions.

To the hotel

Persoonlijkheden

Geselecteerde accommodatie in South Tyrol

Obstbauernhof Fohlenhof - Laas in Vinschgau

Obstbauernhof Fohlenhof

Laas in Vinschgau
4,8 Uitstekend

Many advantages for our guests: personal service, exclusive accommodation, each apartment with balcony, covered car parking, spacious garden and terrace, central position.

van 90 € per dag
Garni Hotel Farmerhof - Partschins-Rabland in Meran and environs

Garni Hotel Farmerhof

Partschins-Rabland in Meran and environs
4,7 Uitstekend

Newly renovated rooms with large balcony in a sunny location close to the village centre, garden & breakfast in the winter garden, ideal for hiking & biking tours.

van 63 € per dag
Garni Ganthaler - Algund in Meran and environs

Garni Ganthaler

Algund in Meran and environs
4,7 Uitstekend

In a sunny position in the middle of fruit orchards, with dreamlike panoramic view over Meran. Comfortable rooms, garden with pool & Südtirol GuestPass Algund.

van 62 € per dag
Hotel Bamboo - Latsch in Vinschgau

Hotel Bamboo

Latsch in Vinschgau
4,4 Zeer goed

Unique combination of beach and mountains, glasshouse with nature pool, sauna and whirlpool, typical South Tyrolean dishes and exotic delicacies, guided tours – ideal hotel for active travellers.

van 101 € per dag
Service