Vakantie voor fijnproevers in Zuid-Tirol
Niggilan, Buchteln, Tirschtlan - polenta, ossobuco, ravioli en spaghetti. Als je in Zuid-Tirol eet, eet je multicultureel. Want de Zuid-Tiroler keuken mengt Tirools met Italiaans, traditie met moderniteit.
Als je je vakantie doorbrengt in Zuid-Tirol, mag je de culinaire hoogtepunten van de regio niet missen. De aandacht voor detail, de mix van traditionele recepten en innovatieve kookideeën, evenals de kwaliteit en versheid van de lokale producten zijn duidelijk in de gastronomische restaurants van Zuid-Tirol, in de rustieke tavernes, historische herbergen en zelfs in afgelegen berg- en skihutten.
Tiroolse & Italiaanse keuken
Het lijdt geen twijfel dat in Zuid-Tirol culinaire hoogstandjes hoogtij vieren. Naast de traditionele gerechten uit Zuid-Tirol kunnen fijnproevers ook genieten van Italiaanse en mediterrane lekkernijen en moderne interpretaties van beide keukens. De keukenteams in de restaurants in Zuid-Tirol gebruiken voornamelijk regionale producten om smakelijke voor- en hoofdgerechten en typische desserts op tafel te toveren.
Niet te vergeten is het traditionele Törggelen in de herfst. De beste Törggelen-tavernes liggen in het zuiden van Zuid-Tirol, in het Eisacktal rond Merano, en serveren kastanjes, zelfgemaakte wijn, zoete donuts, vers geoogste druiven en appels.
Zuid-Tiroler wijn
De landschappelijke contrasten in Zuid-Tirol zijn echt groot: niet ver van de besneeuwde toppen van de Dolomieten liggen mediterrane heuvellandschappen met wijngaarden en boomgaarden. Als traditioneel wijnland is Zuid-Tirol tot ver buiten de landsgrenzen bekend om zijn heerlijke wijnen met een internationale reputatie, zoals de Gewürztraminer, die al verschillende internationale prijzen heeft gewonnen.
Ontdek de culinaire diversiteit van Zuid-Tirol en laat je betoveren door de alpien-mediterrane charme!