Vakantie voor fijnproevers in Zuid-Tirol

Niggilan, Buchteln, Tirschtlan - polenta, ossobuco, ravioli en spaghetti. Als je uit eten gaat in Zuid-Tirol, eet je multicultureel. De Zuid-Tiroler keuken mengt Tirools met Italiaans, traditie met moderniteit.

Uitselectie van accommodaties voor gastronomische vakanties

TOP HOTEL
Sustainability SVG
Preidlhof Luxury DolceVita Resort  - Naturns in Meran and environs
  • 5-star wellness hotel
  • 5,500 m² Adults Only Premium Spa
  • Award-winning cuisine
  • Varied adventure & activity programme
  • DolceVita Hotels: Book 1 hotel & enjoy 5 hotels
van 239.00 € per nacht
Hotel DAS DORNER - Algund in Meran and environs

Hotel DAS DORNER

Algund in Meran and environs
4,7 Uitstekend
38 Beoordelingen
  • Rooms and suites with balconies and terraces
  • Excellent restaurant with modern design
  • Sky Spa & Panorama Sauna
  • Infinity Relaxation Pool on the rooftop
  • 100 sqm Fitness Loft
van 180.00 € per nacht
TOP HOTEL
Garden Park Hotel - Prad am Stilfserjoch in Vinschgau
  • Elegant and relaxing ambience
  • Large park surrounding the house
  • Indoor pool,infinity pool and whirlpool
  • Swimming pond
  • Lounge and terrace for pleasant moments
van 117.00 € per nacht
TOP HOTEL
Hotel Sonnalp - Obereggen in Eggental

Hotel Sonnalp

Obereggen in Eggental
4,8 Uitstekend
19 Beoordelingen

Award-winning cuisine (3 toques by Gault Millau), with modern rooms & suites, indoor pool and heated outdoor pool.

van 154.00 € per nacht

Wie in Zuid-Tirol op vakantie is, kan niet om de culinaire hoogtepunten van de regio heen. De aandacht voor detail, de mix van traditionele recepten en innovatieve kookideeën en de kwaliteit en versheid van lokale producten vindt u in de gastronomische restaurants van Zuid-Tirol, in rustieke pubs, historische herbergen en zelfs in afgelegen berg- en skihutten.

Tiroolse & Italiaanse keuken

Het lijdt geen twijfel dat culinaire hoogstandjes een topprioriteit zijn in Zuid-Tirol. Naast traditionele gerechten uit Zuid-Tirol kunnen fijnproevers ook genieten van Italiaanse en mediterraan geïnspireerde delicatessen en moderne interpretaties van beide keukens. De keukenteams in de Zuid-Tiroolse restaurants toveren met voornamelijk regionale producten smakelijke voor- en hoofdgerechten en typische desserts op tafel.

Niet te vergeten is het traditionele Törggelen in de herfst. De beste Törggelen-salons vind je in het zuiden van Zuid-Tirol, in het Eisacktal en omgeving, en serveren naast kastanjes ook wijn van eigen bodem, zoete donuts, vers geoogste druiven en appels.

Zuid-Tiroler wijn

De landschappelijke contrasten in Zuid-Tirol zijn echt groot: niet ver van de besneeuwde toppen van de Dolomieten liggen mediterrane heuvellandschappen met wijn- en boomgaarden. Als traditioneel wijngebied is Zuid-Tirol tot ver buiten de landsgrenzen bekend om zijn heerlijke wijnen met internationale faam, zoals de Gewürztraminer, die al verschillende internationale prijzen heeft gewonnen.

Ontdek de culinaire diversiteit van Zuid-Tirol en laat je betoveren door de alpien-mediterrane charme!

Quality products - Red Rooster
Quality products - Red Rooster

The various products from “Red Rooster” are available directly at the farms and at farmers' markets.

SBB/Roter Hahn

Roter Hahn: echt genieten van boerenhand

De keuken van Zuid-Tirol wordt gekenmerkt door kwaliteit en traditie - en dat is precies wat de kwaliteitsproducten van de boeren onder het kwaliteitskeurmerk Roter Hahn belichamen. Natuurlijke specialiteiten die de authentieke smaak van de regio weerspiegelen, worden hier met veel zorg en vakmanschap gemaakt. Of het nu gaat om hartige kaas, zelfgemaakt fruitbeleg of exquise wijnen - elk product wordt volgens strenge criteria geproduceerd en staat voor onvervalst genieten.

Wie de culinaire veelzijdigheid van Zuid-Tirol wil ontdekken, vindt in de producten van Roter Hahn een echt stukje thuis. Ze zijn direct van de boerderij of op regionale markten verkrijgbaar en brengen de smaken van het Zuid-Tiroolse landschap op je bord - duurzaam, eerlijk en vol van smaak.

Foto's

Traditional snack
Traditional snack

A glass of wine with Schüttelbrot, South Tyrolean bacon and cheese

Schutzhütte Schöne Aussicht - StefanSchuetz.com
Kaiserschmarrn
Kaiserschmarrn

As in many other huts in South Tyrol, you can also enjoy a delicious Kaiserschmarrn at the Schönen Aussicht.

Schutzhütte Schöne Aussicht - StefanSchuetz.com
South Tyrolean delicacies
South Tyrolean delicacies

Pasta with chanterelles at the Schöne Aussicht hut

Schutzhütte Schöne Aussicht - StefanSchuetz.com
Culinary pleasures in South Tyrol
Culinary pleasures in South Tyrol

"Schüttelbrot" bread with speck and wine

IDM Südtirol-Alto Adige/Manuel Ferrigato
Cheese specialities from South Tyrol
Cheese specialities from South Tyrol

Blue cheese

Südtirol Marketing/Max Lautenschläger
Krapfen & Chestnuts
Krapfen & Chestnuts

Törggelen tradition in South Tyrol

IDM Südtirol-Alto Adige/Andreas Mierswa
Schlutzkrapfen
Schlutzkrapfen

In addition to the classic filling with spinach and ricotta, there are variants with potato and nettle filling too.

IDM Südtirol- Frieder Blickle
Fried apple rings
Fried apple rings

A sweet delicacy from South Tyrol

IDM Südtirol - Frieder Blickle
Törggelen in South Tyrol
Törggelen in South Tyrol

The traditional "Törggelen" with chestnuts and new wine is becoming increasingly famous.

Printemps / Fotolia.com
Genuss in Eppan
Genuss in Eppan

South Tyrolean wine, culinary delicacies and much more in Eppan on the Wine Route

Tourismusverein Eppan - Helmuth Rier
Apples from South Tyrol
Apples from South Tyrol

Crispy, juicy, sweet: Apples from South Tyrol are not only popular in this region.

Tourismusverein Südtiroler Unterland - Albert Ceolan
Red and white wine
Red and white wine

Red or white, the wine region of South Tyrol guarantees high wine quality.

IDM Südtirol - Achim Meurer
Bombardino
Bombardino

Something sweet for the stops along the slopes!

Verena N. / pixelio.de
Traditional South Tyrolean Snack
Traditional South Tyrolean Snack

With chees, bacon and homemade bread.

Campomalo / pixelio.de
Bacon dumplings with soup
Bacon dumplings with soup

Dumplings can be served an many ways, with soup or salad and also as a sweet dessert. The typical South Tyrolean dish is not only offered in mountian huts, but also in restaurants and hotels.

Campomalo / pixelio.de
Snack
Snack

Snack con speck, wine and Schüttelbrot

Thiel Oskar / pixelio.de
Grapes
Grapes

In autumn the grapes just waiting to be educated to become good wine.

Campomalo / pixelio.de
Typical dishes
Typical dishes

In this dish we see cheese dumplings served with butter and parmesan.

Campomalo / pixelio.de
Lana in autumn
Lana in autumn

Chestnuts are ready for harvesting

Rainer Sturm / pixelio.de
Pusterer Breatl
Pusterer Breatl

The Pusterer Breatl “little loaves” is a traditional farmer’s bread from Pustertal, prepared with rye flour. In many South Tyrolean valleys there are similar variations of the speciality.

Internet Consulting - Isabel Gräber

Verwennerij

Service