Vakantie voor fijnproevers in Zuid-Tirol
Niggilan, Buchteln, Tirschtlan - polenta, ossobuco, ravioli en spaghetti. Als je uit eten gaat in Zuid-Tirol, eet je multicultureel. De Zuid-Tiroler keuken mengt Tirools met Italiaans, traditie met moderniteit.
Wie in Zuid-Tirol op vakantie is, kan niet om de culinaire hoogtepunten van de regio heen. De aandacht voor detail, de mix van traditionele recepten en innovatieve kookideeën en de kwaliteit en versheid van lokale producten vindt u in de gastronomische restaurants van Zuid-Tirol, in rustieke pubs, historische herbergen en zelfs in afgelegen berg- en skihutten.
Tiroolse & Italiaanse keuken
Het lijdt geen twijfel dat culinaire hoogstandjes een topprioriteit zijn in Zuid-Tirol. Naast traditionele gerechten uit Zuid-Tirol kunnen fijnproevers ook genieten van Italiaanse en mediterraan geïnspireerde delicatessen en moderne interpretaties van beide keukens. De keukenteams in de Zuid-Tiroolse restaurants toveren met voornamelijk regionale producten smakelijke voor- en hoofdgerechten en typische desserts op tafel.
Niet te vergeten is het traditionele Törggelen in de herfst. De beste Törggelen-salons vind je in het zuiden van Zuid-Tirol, in het Eisacktal en omgeving, en serveren naast kastanjes ook wijn van eigen bodem, zoete donuts, vers geoogste druiven en appels.
Zuid-Tiroler wijn
De landschappelijke contrasten in Zuid-Tirol zijn echt groot: niet ver van de besneeuwde toppen van de Dolomieten liggen mediterrane heuvellandschappen met wijn- en boomgaarden. Als traditioneel wijngebied is Zuid-Tirol tot ver buiten de landsgrenzen bekend om zijn heerlijke wijnen met internationale faam, zoals de Gewürztraminer, die al verschillende internationale prijzen heeft gewonnen.
Ontdek de culinaire diversiteit van Zuid-Tirol en laat je betoveren door de alpien-mediterrane charme!

The various products from “Red Rooster” are available directly at the farms and at farmers' markets.
SBB/Roter HahnRoter Hahn: echt genieten van boerenhand
De keuken van Zuid-Tirol wordt gekenmerkt door kwaliteit en traditie - en dat is precies wat de kwaliteitsproducten van de boeren onder het kwaliteitskeurmerk Roter Hahn belichamen. Natuurlijke specialiteiten die de authentieke smaak van de regio weerspiegelen, worden hier met veel zorg en vakmanschap gemaakt. Of het nu gaat om hartige kaas, zelfgemaakt fruitbeleg of exquise wijnen - elk product wordt volgens strenge criteria geproduceerd en staat voor onvervalst genieten.
Wie de culinaire veelzijdigheid van Zuid-Tirol wil ontdekken, vindt in de producten van Roter Hahn een echt stukje thuis. Ze zijn direct van de boerderij of op regionale markten verkrijgbaar en brengen de smaken van het Zuid-Tiroolse landschap op je bord - duurzaam, eerlijk en vol van smaak.