Zoek accommodatie & doe een vrijblijvende aanvraag
from 142 €
LANERHOF Active/Spa/Balance
Spa-Hotel | St. Lorenzen at Mt. Kronplatz
from 155 €
MIRABELL DOLOMITES HOTEL
Luxury . Ayurveda & SPA | Olang at Mt. Kronplatz
s
from 110 €
Hotel Fameli
Family & spa resort | Olang at Mt. Kronplatz
from 131 €
SONNENHOF Sun/Spa/Panorama
Sporthotel | Pfalzen at Mt. Kronplatz
from 190 €
WINKLER Sport & Spa Resort
Design hotel | St. Lorenzen at Mt. Kronplatz
from 96 €
Falkensteiner Hotel & Spa Sonnenparadies
Wellness hotel | Terenten at Mt. Kronplatz

Tolweg naar de Drei Zinnen

De Drei Zinnen Dolomieten zijn zonder twijfel de moeite waard. Het is maar goed dat er van mei tot oktober verschillende manieren zijn om dicht bij de opvallende rotspieken te komen: te voet, met de auto of met de pendeldienst. In de winter blijft de tolweg gesloten voor verkeer.

Als je niet meerdere uren wilt of kunt lopen, kun je het beste de goed uitgebouwde maar tolweg gebruiken die naar de zuidkant van de Drei Zinnen leidt bij Misurina (tussen Toblach en Cortina). Daar, op 2.333 meter boven zeeniveau, ligt de Auronzo Hut.

Vanaf hier kunnen de Drei Zinnen worden bereikt via een ontspannen wandelpad. Deze leidt via de Lavaredo hut en de Paternsattel naar de Drei Zinnen - natuurlijk met een adembenemend panorama en een prachtig uitzicht op het herkenningspunt van de Dolomieten.

Tolweg naar de Auronzo Hut

Openingstijden:

  • Afhankelijk van de sneeuwcondities is de weg naar de Auronzo Hut meestal geopend van eind mei tot eind oktober. De weg is momenteel open.
  • De parkeerplaatsen bij de Auronzo Hut kunnen niet online worden gereserveerd. Zodra alle plaatsen bezet zijn, kan de weg worden afgesloten voor auto's.

Prijzen tolweg/parkeerplaats 2024:

  • Auto: €30 | Motorfiets: €20 | Campers & voertuigen langer dan 2,10 m: €45
  • Bus tot 30 personen: €60 | Bus boven 30 personen: €120

De parkeerkaart is 12 uur geldig vanaf het moment van uitgifte. Als de 12 uur worden overschreden, wordt de prijs van een extra ticket toegevoegd.

Drei Zinnen Shuttle

Tijdens de zomermaanden (01.06. tot 13.10.2024) is de pendelbus een milieuvriendelijk alternatief voor de beklimming van de Auronzo Hut. De bus vertrekt vanaf het busstation in Toblach en kan worden gebruikt met eigen kaartjes of met de Zuid-Tirol Pass. De HolidayPass en andere mobiele kaarten zijn niet geldig en fietsvervoer is niet mogelijk.

Om gebruik te maken van de shuttle is een online reservering met online betaling vereist voor de hele periode (zelfs als je de Zuid-Tirol Pass gebruikt). Resterende tickets zijn verkrijgbaar bij het bus- en treinstation in Toblach.

Meer informatie:

Aangezien de toegangsweg en de Auronzo Hut niet meer in Zuid-Tirol liggen, maar in de naburige provincie Belluno, kun je voor meer informatie rechtstreeks contact opnemen met de plaatselijke autoriteiten:

Huidige vakantieaanbiedingen

from 122 €
Hotel & SPA RESORT Majestic

TOP hotel ****s in Pustertal - large garden with swimming pool, natural bathing pond, saunas, guided hikes and much more!

To the hotel
7 = 6
Naturhotel Waldheim

Hikes and wellness in Altrei! 7 nights at the price of 6. Relaxation and tranquillity you expect from your holiday.

To the offer
from 100 €
Hotel Tirolerhof

Welcome to the Tirolerhof at the gateway to the Gsieser Valley. Your perfect place for active holidays and pure relaxation!

To the hotel
from 106 €
Die Waldruhe

Mountain wellness and long-lasting relaxation – pefect for wellness and nature lovers, for active holidaymakers and relaxation seekers.

To the hotel

Goed om te weten

Geselecteerde tips

Relaxation on top
Vitalpina Hotels Südtirol

Experience the breathtaking mountain and natural landscape in and around the Vitalpina Hotels. The perfect relaxation for body and soul!

To the hotels
BikeHotels South Tyrol

With the sun on your face, the wind in your hair and South Tyrol in front of your eyes, a holiday on the sunny side of the Alps is the purest pleasure.

To the hotels
Service