Rode wijnen uit Zuid-Tirol
De typische rode wijn wordt meer beschouwd als een mannendrank: hij gaat goed samen met rood vlees, is vrij zwaar en niet erg geschikt als licht aperitief. De rode wijn uit Zuid-Tirol komt daarentegen wel tegemoet aan de wensen van vrouwen.
Al meer dan 100 jaar worden in Zuid-Tirol de autochtone rode wijnen Vernatsch en Lagrein geperst, die beide zeer bekend zijn onder wijnliefhebbers. Nauwelijks minder bekend zijn de overige rode wijnen uit Zuid-Tirol, die op het grootste deel van het wijnbouwgebied van het land worden geproduceerd. Pinot Noir, Merlot, Cabernet Sauvignon en Cabernet Franc voelen zich hier net zo thuis als Rose Muscat en Malvasia.
Welke rode wijn voor bij het diner?
Welke rode wijn uit Zuid-Tirol kies je voor een perfect diner? We leggen kort uit welke druppel bij welke gerechten past.
- Vernatsch is een ideale wijn voor hapjes en hors d'oeuvres en past heel goed bij Tirools spek, kaas en worst, maar ook bij witvleesgerechten.
- Lagrein is ideaal bij stevige voorgerechten, gerookte vis en heel verteerbaar bij wit vlees.
- Pinot noir smaakt erg goed bij gebraad, wild en pittige kazen.
- Merlot heeft de voorkeur bij diverse wildgerechten en pittige kazen.
- Cabernet smaakt uitstekend bij rood vlees, pittige kazen en wild.
- Rosenmuskateller wordt aanbevolen bij desserts op basis van kaneel en maanzaad of bij donuts.
- Malvasier smaakt bijzonder goed bij gebraden haas, visgerechten en kip.