Zoek accommodatie & doe een vrijblijvende aanvraag
from 45 €
Kedul Lodge Dolomites
Bikehotel | St. Christina in Gröden

Paardesleetochten in Zuid-Tirol

Pure ontspanning midden in de sneeuwwitte natuur, ingebed in een dromerig berglandschap, warm ingepakt in knusse dekens, begeleid door het rinkelen van de koetsklokken...

Naast avontuur en actie zijn veel wintervakantiegangers in Zuid-Tirol ook op zoek naar rust en gezelligheid, om gewoon lekker achterover te leunen en te genieten van het besneeuwde berglandschap. En hoe kun je dat prettiger en milieuvriendelijker doen dan tijdens een gezellige rit met een paardenslee? Bijna alle wintersportgebieden in Zuid-Tirol kunnen per arreslee worden verkend - hier stellen we twee populaire gebieden in de Dolomieten voor.

Paardesleetocht door Val Gardena

Tijdens een paardensleetocht door het winterse Val Gardena kun je, net als in veel andere gebieden in Zuid-Tirol, zowel overdag als 's nachts tochten maken met de rustieke koetsen op sleden. De echte atleten zijn in dit geval de Avelengo paarden, die al tientallen jaren in Zuid-Tirol worden gefokt: meestal kastanjerood en met lichtere manen, klein maar sterk genoeg om de populaire sleeën moeiteloos te trekken.

Er zijn verschillende gebieden in Val Gardena die bij uitstek geschikt zijn voor arresleetochten, zoals rond de Col Raiser, de Fermeda-hut en de Pana-Alm.

Sleetocht in Toblach

Gehuld in dikke jassen, mutsen en knusse dekens leiden ervaren paardeneigenaren natuurliefhebbers op hun arresleeën van het langlaufstadion in Dobbiaco in het Hochpustertal naar het oude kerkje "Säghäusern" en verder naar het prachtig gelegen meer van Dobbiaco.

Daar aangekomen mogen de trotse Noriker paarden uitrusten terwijl de sledepassagiers rond het Toblach meer wandelen of zich opwarmen in een herberg met een kop punch of thee.

Huidige vakantieaanbiedingen

from 110 €
Hotel Fameli

Family hotel at Valdaora, near the Kronplatz - a place to play, have fun, enjoy moments of relaxation and sample really delicious food.

To the hotel

Foto's

Horse-sleigh ride in Antholz
Horse-sleigh ride in Antholz

With the horse-drawn sleigh across the magical winter landscape

TV Antholzertal - Leitgeb Karl Heinz

Wintersport

Geselecteerde accommodatie in Toblach

Hotel Simpaty - Toblach in Hochpustertal

Hotel Simpaty

Toblach in Hochpustertal
4,7 Uitstekend

New & lovingly furnished suites, dreamlike view of the Dolomites as well as numerous leisure activities in the surroundings.

van 66 € per dag
Service