Zoek accommodatie & doe een vrijblijvende aanvraag

Hoogteloipes in Zuid-Tirol

Gegarandeerde sneeuw, veel zon en een adembenemend uitzicht op de bergtoppen maken langlaufen op de hoogteloipes in Zuid-Tirol op meer dan 2.000 m boven zeeniveau tot een onvergetelijke ervaring voor wintersporters.

Prato Piazza bij Braies

Op 2.000 m hoogte loopt deze loipe over het schilderachtige hoogplateau aan de voet van de machtige toppen van de Hohe Gaisl en de Dürrenstein in het natuurpark Fanes-Sennes-Prags. Het 6 km lange circuit maakt indruk met een prachtig Dolomietenpanorama en is, als overwegend makkelijke route met enkele matig moeilijke stukken, ook geschikt voor beginners.

Würzjoch in Val Badia

De toppen van de Dolomieten, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan, lijken dichtbij genoeg om aan te raken op dit 4 km lange pad aan de voet van de Peitlerkofel op 2.000 m boven zeeniveau. De gemakkelijke hoogteloipe sluit aan op de loipe in het Villnösstal, zodat getrainde langlaufers nog meer en ook uitdagendere loipenkilometers tot hun beschikking hebben.

Hochjoch en Lazaun op de gletsjer van Val Senales

De beste trainingsomstandigheden voor professionals: de uitdagende Hochjoch-gletsjerloipe op 3.000 m biedt van half september tot half december optimale omstandigheden voor langlauftraining op grote hoogte. Afhankelijk van de sneeuw- en weersomstandigheden is de hoogteloipe 5 tot 10 km lang.

Maar niet alleen topsporters bereiden zich in het skigebied Val Senales voor op het wedstrijdseizoen: Van half december tot april is de Lazaun-loipe op ongeveer 2.400 m boven zeeniveau geopend. De gemakkelijke loipe van 2 km is perfect voor beginners.

Van de Corno del Renon naar de Villandro Alm

Vanaf het bergstation Schwarzseespitze in het skigebied Rittner Horn boven Bolzano loopt een 10 tot 35 km lange, middelzware loipe naar de Villandro Alm, die een indrukwekkend 360-graden panorama biedt op een hoogte van meer dan 2.000 m.

Seiser Alm

Hoewel niet alle 80 kilometer loipes zich op de Seiser Alm boven de 2.000 m, maar ze zijn allemaal perfect geprepareerd, dubbel of viervoudig gespoord en op een hoogte van 1.800 tot 2.200 m ook zeer sneeuwzeker. Schaatsen of klassiek langlaufen - de uitzichten op Sassolungo, Sassopiatto en Sciliar zijn altijd inspirerend.

Langlaufers vindenandere hoogteloipes, bijvoorbeeld in het skigebied Ratschings-Jaufen (Platschjoch-loipe: 10 km op ongeveer 1.800 m hoogte) en in Solda (7 km op 1.900 m hoogte).

Huidige vakantieaanbiedingen

from 110 €
Hotel Fameli

Family hotel at Valdaora, near the Kronplatz - a place to play, have fun, enjoy moments of relaxation and sample really delicious food.

To the hotel

Foto's

Villanderer Alm
Villanderer Alm

Cross-country skiing on Villanderer Alm

Tourismusverein Klausen, Barbian, Feldthurns und Villanders
Cross-country skiing at Rittner Horn
Cross-country skiing at Rittner Horn

Perfectly prepared and panoramic cross-country ski runs are waiting for skiers on Rittner Horn.

Tourismusverein Ritten - Alfred Tschager
Plätzwiese pasture
Plätzwiese pasture

In winter, a magnificent blanket of snow covers Plätzwiese pasture with a white dress.

Internet Consulting - Isabel Gräber

Langlaufen

Geselecteerde accommodatie in South Tyrol

Mein Matillhof - Latsch in Vinschgau
Top Hotel

Mein Matillhof

Latsch in Vinschgau
4,8 Uitstekend

Joie de vivre and pleasures, relax and regeneration! Take your time for unforgettable holidays in the middle of fruit orchards & the South Tyrolean mountains.

van 162 € per dag
DAS MAJESTIC – HOTEL & SPA - Reischach at Mt. Kronplatz
Top Hotel

DAS MAJESTIC – HOTEL & SPA

Reischach at Mt. Kronplatz
4,8 Uitstekend

Exclusive wellness hotel in a dreamlike position, with excellent cuisine & rich activity offer in the Kronplatz Dolomites Region!

van 145 € per dag
Hotel Alpen Tesitin Panorama Wellness Resort - Welsberg-Taisten at Mt. Kronplatz
Top Hotel

Hotel Alpen Tesitin Panorama Wellness Resort

Welsberg-Taisten at Mt. Kronplatz
4,9 Uitstekend

South Tyrolean friendliness, modern feel-good ambience, magnificent view of the Dolomites, outdoor sun infinity pool with wow effect and 180° dream panorama.

van 199 € per dag
AMONTI & LUNARIS Wellnessresort - Steinhaus in Tauferer Ahrntal
Sustainability SVG
Top Hotel

AMONTI & LUNARIS Wellnessresort

Steinhaus in Tauferer Ahrntal
4,7 Uitstekend

Your NEW AMONTI & LUNARIS WELLNESSRESORT in the Aurina valley with 6.000m² spa area and large Sky Garden.

van 197 € per dag
Service