Zoek accommodatie & doe een vrijblijvende aanvraag
Leestijd ca.
minuten
Minuut
10. januari 2024

Van de Dolomieten tot de Ortles voor langlaufliefhebbers

Langlaufen geniet ook dit winterseizoen grote populariteit in Zuid-Tirol. Het is een van de gezondste wintersporten, omdat alle spiergroepen worden getraind en de gewrichten niet overmatig worden belast. Langlaufen is het perfecte fitnessprogramma in de frisse winterlucht voor (bijna) alle leeftijden.

Cross-country skiing in Ridnaun
Cross-country skiing in Ridnaun

In winter, Ridnaun offers well-prepared cross-country ski runs.

Internet Consulting - Andreas Oberpertinger

In totaal zijn er bijna 2000 kilometer aan loipes in Zuid-Tirol, van Alta Badia tot Eggental en Merano. Vandaag presenteren we 5 loipes van verschillende moeilijkheidsgraden, die allemaal door een sprookjesachtig winterlandschap lopen en sport en natuur perfect combineren. Ze zijn allemaal geprepareerd voor zowel de klassieke als de skatingstijl en bieden verschillende betalingsmogelijkheden - van dagkaarten tot seizoenskaarten.

Plätzwiese pasture
Plätzwiese pasture

In winter, a magnificent blanket of snow covers Plätzwiese pasture with a white dress.

Internet Consulting - Isabel Gräber

Prato Piazza wandelroute

De gemakkelijke 6,5 km lange route op het hoogplateau Prato Piazza boven Braies in Hochpustertal is ook geschikt voor beginners en biedt een adembenemend panoramisch uitzicht op de Dolomieten op een hoogte van ongeveer 2.000 meter met uitzicht op Hohe Gaisl, Monte Cristallo en Tofana.

Prato Piazza is vanaf de parkeerplaats Brückele bereikbaar met de pendelbus en in beperkte mate ook met de auto. De regio 3 Zinnen Dolomieten biedt in totaal 200 km aan langlaufloipes voor elke smaak.

Langlaufloipe Casies-dal

Valle di Casies Tal is een ongerept zijdal van het Pustertal, dat met ongeveer 43 km aan loipes een waar eldorado is voor langlaufers van alle niveaus. Er zijn verschillende toegangspunten langs de route, die van Monguelfo naar het einde van het dal en weer terug leidt.

De 3,5 km lange, gemakkelijke Mooswald-loipe in St. Magdalena in Casies is ideaal voor beginners om uit te proberen.

Cross-country skiing in Gsies
Cross-country skiing in Gsies

In winter, Gsies is a paradise for cross-country skiers.

Internet Consulting - Sabine Oberheinricher
Joch cross-country ski run
Joch cross-country ski run

Joch cross-country ski run

Seiser Alm

Joch loipe op de Seiser Alm

Het loipennetwerk op de Seiser Alm beslaat ongeveer 80 km op een hoogte tussen 1.800 en 2.200 meter. Zowel gezinnen als ervaren professionals vinden hier de juiste loipe.

De 15 km lange loipe Joch, die begint en eindigt bij het Ritsch langlaufcentrum, is alleen voor ervaren wintersporters. Het is de langste en meest uitdagende loipe in dit langlaufgebied en biedt een prachtig uitzicht op de imposante Dolomietentoppen van de Sassolungo, Sassopiatto, Denti di Terrarossa en Sciliar.

Circular trail Ridnaun valley
Circular trail Ridnaun valley

Circular trail Ridnaun valley

Ratschings-Jaufen GmbH

Ridnauntal rondwandeling

Deze middelzware route van 14 km begint in Maiern op een hoogte van ongeveer 1400 meter. De route loopt langs de Fernerbach het dal uit naar de Braunhöfe boerderijen. Na een lus is er een klim naar Gasse tot aan de Joggelehof en dan terug naar beneden in het dal naar Maiern.

De dalen Ratschings en Ridnauntal zijn zijdalen van het Eisacktal en bieden een prachtig langlaufgebied: naast de Ridnauntal-rondwandelroute is er ook de Platschjoch-hoogteloipe, die begint bij het bergstation van het skigebied Racines-Giovo, en de dalloipe Racines-Giovo.

Slingia Nordic Ski Center near Watles
Slingia Nordic Ski Center near Watles

Slingia Nordic Ski Center near Watles

Bernhart Andi

Rondwandeling bij Watles

Een middelzware loipe van 15 km begint op 1.726 meter boven zeeniveau bij het Schlinig Nordic Ski Center in het bovenste deel van het Val Venosta en leidt naar de Schliniger Alm en weer terug. Er zijn kleedkamers en een langlaufschool in het Schlinig Nordic Ski Centre op de ski- en avonturenberg Watles.

In het drielandenpunt tussen Italië, Oostenrijk en Zwitserland wachten in totaal 135 kilometer aan loipes op langlaufliefhebbers rond Ortles en het Reschener meer: het grensoverschrijdende langlaufnetwerk Venosta Nordic omvat 7 langlaufgebieden in 3 landen.

De eerste drie gepresenteerde loipes maken deel uit van de grootste langlaufcarrousel van Europa: Dolomiti Nordicski omvat 8 langlaufgebieden in het hart van de Dolomieten, in Zuid-Tirol, in Oost-Tirol (Oostenrijk), in Cortina d'Ampezzo en in Cadore, en biedt in totaal meer dan 900 kilometer aan loipes - inclusief unieke uitzichten op het UNESCO Werelderfgoed Dolomieten.

Tekst: Silvia

Wij zijn een bonte mix van natuurminnende, avontuurlijke en creatieve redacteuren. We wonen allemaal in Zuid-Tirol en delen de liefde voor schrijven en fotograferen, de bergen en cultuur. Het is onze passie om steeds weer nieuwe verhalen te ontdekken over het land en de mensen, over identiteit en traditie, over de stille plekjes en duizend gezichten van Zuid-Tirol. Met onze teksten en foto's willen we je de schoonheid van deze contrastrijke regio laten zien en je nieuwsgierigheid prikkelen. Maar we willen vooral één ding: u inspireren om te reizen.

Vergelijkbare berichten

Service