Zoek accommodatie & doe een vrijblijvende aanvraag
Leestijd ca.
minuten
Minuut
26. oktober 2023

Bakken met een bakcoach

Ben je dol op zoetigheid en kun je je kerstmis niet voorstellen zonder peperkoek, spitzbuben en kerststollen? Maar heb je door een gebrek aan bakervaring niet echt het vertrouwen om te kneden, vormen en bakken en koop je daarom liever de traditionele kerstkoekjes? Dan is een bakcursus bij een bakexpert precies de juiste introductie om zelf te gaan bakken.

Biscuit Baking with a coach
Biscuit Baking with a coach

A sweet Santa to eat made of chocolate, modelling clay and fondant.

100 Grad

Ja, er zijn ook goede taarten en koekjes bij bakkerijen en banketbakkerijen (hoewel niet allemaal), maar wij vinden het bijvoorbeeld niet alleen leuk om ze te eten, maar ook om ze zelf te bakken.

Alleen al de geur die de keuken vult als we de schaal met warme koekjes of stollen uit de oven halen, verspreidt een gezellige kerstsfeer. En peperkoek of koekjes versieren is een geweldige activiteit voor een grijze decembermiddag.

Als je zelf bakt, kun je ook beslissen of je het zanddeeg met boter of margarine bereidt en of de ontbijtkoek beter smaakt met hazelnoten of amandelen.

Bakcursus met een professional

Twijfel je nog? Misschien heb je al een traumatische bakervaring achter de rug? Je hebt veel tijd en moeite geïnvesteerd, het recept precies gevolgd en toen was het resultaat een complete teleurstelling qua smaak en uiterlijk. Om zulke bakfrustraties in de toekomst te voorkomen, hebben we een idee: waarom boek je geen cursus bij Sieglinde Pircher? De meester-banketbakker richtte in 2014 het bedrijf 100 Grad op en biedt sindsdien cursussen bakken en snoepen aan.

In haar bakstudio in Bruneck kun je de meest uiteenlopende workshops boeken. Sieglinde geeft belangrijke tips voor succes en natuurlijk kun je ook vragen stellen. Of het nu gaat om koekjes of brood, panettone of pralines - zelfs ervaren bakkers en zoetekauwen leren iets nieuws van de gepassioneerde banketbakker. Dit maakt bakken leuk!

Biscuit Baking with a coach
Biscuit Baking with a coach

Sieglinde Pircher, founder and owner of the company 100 Grad.

100 Grad/Caroline Renzler & Fabian Haspinger
Baking with a coach
Baking with a coach

Preparing the dough.

100 Grad/Caroline Renzler & Fabian Haspinger
Baking with a coach
Baking with a coach

Vouchers for a cooking session with Sieglinde Pircher.

100 Grad

Creatieve bakcursussen

Elk jaar op 23 december organiseert Sieglinde een kerstcursus voor kinderen: onder het motto "Knusper, Knusper, Knäuschen, wer knabbert an meinem Häuschen?" wordt er een peperkoekhuisje gemaakt.

En als je nog op zoek bent naar een kerstcadeau: wat dacht je van een voucher voor een groepscursus of individuele bakcoaching met Sieglinde Pircher? Sieglinde staat ook open voor nieuwe suggesties voor cursusonderwerpen.

In 2023 heeft Sieglinde geen cursus Spitzbuben en Vanillekipferl in haar adventsprogramma, maar wel een cursus Stollen & Tenten op 12 december. Als je de voorkeur geeft aan modern boven traditioneel, dan zijn deze 2 data in november misschien iets voor jou: Op 25 november biedt Sieglinde de Cake Art cursus Weihnachtskugel & Dessert aan en op 30 november staat Die etwas anderen Plätzchen für den Weihnachtsteller op het programma. Meer ideeën voor bijzonder creatieve taarten en cakes vind je in het boek Kunstvolles Backen van Sieglinde Pircher.

Baking with a coach
Baking with a coach

Spitzbuben with various glazes.

100 Grad
Baking with a coach
Baking with a coach

Zimtsterne, biscuits with cinnamon.

100 Grad

Tekst: Lisa

Wij zijn een bonte mix van natuurminnende, avontuurlijke en creatieve redacteuren. We wonen allemaal in Zuid-Tirol en delen een liefde voor schrijven en fotograferen, de bergen en cultuur. Het is onze passie om steeds weer nieuwe verhalen te ontdekken over het land en de mensen, over identiteit en traditie, over de stille plekjes en duizend gezichten van Zuid-Tirol. Met onze teksten en foto's willen we je de schoonheid van deze contrastrijke regio laten zien en je nieuwsgierigheid prikkelen. Maar we willen vooral één ding: u inspireren om te reizen.

Vergelijkbare berichten

Service