Zoek accommodatie & doe een vrijblijvende aanvraag
Leestijd ca.
minuten
Minuut
04. september 2023

Golf houdt je jong

Golfen aan de voet van de Kronplatz is een genot dat sportieve uitdaging, genieten van de alpine natuur en ontspannen samenzijn perfect combineert. Niet alleen jonge golfers houden van deze mix, dat bewijzen ook de best agers op een warme zomerdag op de golfbaan in Riscone.

Preparation for the tee-off
Preparation for the tee-off

Golf enthusiastic seniors playing golf.

Internet Consulting
Golf swing at the edge of the forest
Golf swing at the edge of the forest

Shortly before the tee-off at the edge of the forest.

Internet Consulting

We zijn meestal blij als de zon schijnt: de wereld ziet er mooier uit als de lucht blauw is en mooi weer maakt filmen en fotograferen makkelijker. Maar toen we een groep golfminnende senioren vergezelden op een rondje golf op de golfbaan GC Pustertal, waren we al blij geweest met een paar wolken meer. Dankzij de ligging op 950 meter hoogte geeft de thermometer in Riscone bij Bruneck zelden meer dan 30 graden Celsius aan, maar we hebben een van deze "uitzonderingsdagen": het is ongewoon warm en de wind neemt ook een pauze.

Full concentration is required
Full concentration is required

Stamina and concentration are also important in golf.

Internet Consulting
Now it's getting exciting!
Now it's getting exciting!

Almost there.

Internet Consulting

Weiden, bos en bergen

Desondanks zijn de golfers volledig gemotiveerd en laten ze hun goede humeur er niet door bederven. De dames en heren hebben al heel wat levens- en golfervaring en beschermen zichzelf tegen de zonnestralen met paraplu's en petjes. Bovendien ligt de 9-holes baan in Riscone deels op open terrein en deels in het bos, zodat er altijd aangename schaduwrijke plekjes zijn om te ontspannen. De baan (33 par) is harmonieus ingebed in het landschap en biedt veel afwisseling - zowel wat betreft de holes als de uitzichten. De goed onderhouden fairways en greens zijn ook bespeelbaar voor minder ervaren golfers en bieden tegelijkertijd voldoende uitdaging voor spelers met een lage handicap. Daarna proberen we het restaurant in het clubhuis uit voor de lunch: het biedt een ontspannen sfeer en een zonneterras, culinaire hoogstandjes en verfrissende drankjes.

A golf day in South Tyrol
A golf day in South Tyrol

Golf keeps young

Internet Consulting

De aantrekkingskracht van golfen

De groep waarmee we vandaag de heuvelachtige golfbaan aan de voet van de Kronplatz opgaan is gemengd: ze bestaat uit Puschtranen (vrouwen uit het Pustertal) en een Duitse dame. Het zijn allemaal gepassioneerde golfers. Wat is de aantrekkingskracht van golf? Golf daagt lichaam en geest uit (meer dan niet-golfers beseffen) en tegelijkertijd is het risico op blessures laag in vergelijking met andere sporten. Het samenspel tussen maximale concentratie en veeleisende techniek bij het slaan van de bal enerzijds en gezellig kletsen en ontspannen bewegen in een prachtig landschap anderzijds is een combinatie die op elke leeftijd leuk is.

Blijf fit met golf

Golf heeft een positief effect op het welzijn en is de ideale sport om fit te blijven als je 50+ bent. Het traint kracht, coördinatie, flexibiliteit en concentratie. Je komt ook in contact met gelijkgestemden en je bent in de natuur. Volgens studies behoren regelmatige lichaamsbeweging en sociaal contact, naast een evenwichtige voeding en voldoende slaap, tot de belangrijkste factoren om gezond te blijven op oudere leeftijd. En juist die laatste 2 factoren kunnen optimaal worden gecombineerd tijdens het golfen.

Just before the hole
Just before the hole

The ball is as good as in.

Internet Consulting

Golfvakantie in Zuid-Tirol

Een golfweek is nog beter dan een dagje golfen. Of je nu een beginner bent of een ervaren golfer - een golfvakantie in Zuid-Tirol is de perfecte manier om uitgebreid golfen te combineren met culinaire hoogstandjes en rustgevende ontspanning. De golfhotels in Zuid-Tirol bieden aantrekkelijke golfarrangementen en korting op greenfees en scoren punten met hun wellness- en gastronomische aanbiedingen. Naast de GC Pustertal zijn er nog meer gerenommeerde golfclubs in Zuid-Tirol met prachtige golfbanen en oefenfaciliteiten voor beginners, zoals een driving range en putting green. Bij sommige golfclubs zijn de machtige bergtoppen heel dichtbij, bij andere wat verder weg - maar het landschap is altijd prachtig.

View from the golf course in Reischach
View from the golf course in Reischach

The tee shot - now the game is on.

Internet Consulting

Tekst: Lisa

Foto's & Video: Adam

Wij zijn een bonte mix van natuurminnende, avontuurlijke en creatieve redacteuren. We wonen allemaal in Zuid-Tirol en delen de liefde voor schrijven en fotograferen, de bergen en cultuur. Het is onze passie om steeds weer nieuwe verhalen te ontdekken over het land en de mensen, over identiteit en traditie, over de stille plekjes en duizend gezichten van Zuid-Tirol. Met onze teksten en foto's willen we je de schoonheid van deze contrastrijke regio laten zien en je nieuwsgierigheid prikkelen. Maar we willen vooral één ding: u inspireren om te reizen.

Vergelijkbare berichten

Service