Zoek accommodatie & doe een vrijblijvende aanvraag
Leestijd ca.
minuten
Minuut
07. november 2023

Kwaliteitsrodelbanen gemaakt in Zuid-Tirol

Binnenkort worden de eerste brieven aan de kerstman en -vrouw geschreven. Als je op dit moment nadenkt over kerstcadeaus voor je dierbaren of je eigen kerstwensen, dan hebben wij een idee: wat dacht je van een slee uit Zuid-Tirol onder de kerstboom? De slee, ook wel bekend als slee, staat voor ongecompliceerd wintersportplezier voor het hele gezin.

Quality toboggans made in South Tyrol
Quality toboggans made in South Tyrol

A beautiful sunny day is ideal for a toboggan ride.

Torggler Josef Alurodel

Met een leuke rodelbaan in het vooruitzicht worden zelfs kinderen die niet zo van wandelen houden enthousiast voor een winterwandeling en kun je kleinere kinderen de berg op trekken - warm ingepakt en met een kinderrugleuning. In Zuid-Tirol is er een groot aanbod aan rodelbanen van verschillende moeilijkheidsgraden.

Waar vrijetijds- en sportrodelen niet alleen een lange traditie heeft, maar ook veel liefhebbers, zijn er gelukkig ook bedrijven met veel knowhow die zich hebben gespecialiseerd in de productie van hoogwaardige rodelbanen. Of ze nu gemaakt zijn van essenhout, beukenhout of aluminium: je vindt gegarandeerd de slee die aan je verwachtingen voldoet bij een van de 4 Zuid-Tiroler bedrijven die we je binnenkort zullen voorstellen.

Sledding surrounded by breathtaking views.
Sledding surrounded by breathtaking views.

Tobogganing under the glowing South Tyrolean sun.

Torggler Peter Rodelbau

De keuze is reuze: recreatieve rodelaars of ambitieuze sleeërs vinden bij de Zuid-Tiroolse rodelproducenten wat ze zoeken, net als topsporters in rodelen of natuurbaanrodelen. Er zijn rodelsleeën voor kinderen en volwassenen, voor een- en tweezitters. Toegegeven, kwaliteitssleeën uit Zuid-Tirolhebben een prijs, maar de afdaling op een echt goede slee is minstens twee keer zo leuk en gaat - met een beetje zorg - tientallen jaren mee.

De verschillende modellen kunnen worden besteld via de desbetreffende online shop of via het online formulier. Op verzoek kan ook rekening worden gehouden met individuele wensen, bijvoorbeeld wat betreft kleur en opdruk. Er kan ook een bijpassende kinderrugleuning worden geleverd en in sommige gevallen worden ook andere accessoires zoals sneeuwbescherming aangeboden. Meer informatie over modellen en verkoop, evenals tips over onderhoud en besturing, vind je op de website van de betreffende rodelproducent.

Bachmann Rodel

Het bedrijf, gevestigd in Collalbo aan de Renon, gebruikt een combinatie van houten en aluminium onderdelen om zijn rodels te bouwen. De veilige en lichtgewicht beginners-, toer- en sportrodelbanen kunnen ook worden besteld met het gepatenteerde Brake Steer System.

Quality toboggans made in South Tyrol
Quality toboggans made in South Tyrol

A toboggan almost submerged in snow.

Bachmann Rodel
Quality toboggans made in South Tyrol
Quality toboggans made in South Tyrol

Enjoy tobogganing down the slopes of South Tyrol.

Bachmann Rodel

Torggler Peter Rodelbouw

Europese en wereldkampioenen in rodelen vertrouwen op rodelaars van dit bedrijf, maar er worden ook verschillende modellen voor vrijetijdssleeërs gemaakt in Latzfons, een fractie van Klausen. Daar wordt ook een reparatie- en slijpservice aangeboden.

Quality toboggans made in South Tyrol
Quality toboggans made in South Tyrol

Fun tobogganing with the whole family

Torggler Peter Rodelbau

Torggler Josef aluminium slee

Latzfons in het Eisacktal is ook de thuisbasis van deze werkplaats, die aluminium rodels voor beginners en sportieve recreatieroddelaars produceert: De aluminium rodels combineren lichtheid met een goede stabiliteit in bochten. De opvouwbare sleeis bijzonder gemakkelijk te vervoeren.

Quality toboggans made in South Tyrol
Quality toboggans made in South Tyrol

Two people on a toboggan have more fun!

Torggler Josef Alurodel
Quality toboggans made in South Tyrol
Quality toboggans made in South Tyrol

Wooden toboggans in various colours

Schiefer Rodel

Leisteen slee

Het familiebedrijf in San Leonardo in Passiria produceert rodelbanen van beukenhout, die worden verzonden binnen Italië en naar Oostenrijk en Duitsland na bestelling via het online formulier. Je kunt de vrijetijds- en sportrodelbanen van Schiefer ook rechtstreeks in de werkplaats kopen.

Voor onvervalst rodelplezier moet je een paar veiligheidstips in acht nemen en een fietsslot gebruiken als diefstalbeveiliging wanneer je uitrust bij de hut. Tot slot nog twee aanbevelingen voor sportieve "veelrodelaars": remzolen met spikes, die met behulp van een klittenbandsluiting snel kunnen worden aangetrokken, vergemakkelijken zowel het opstijgen als het remmen op ijzige rodelbanen. Een korte isolerende broek is ook praktisch: een korte broek die eroverheen getrokken kan worden, houdt je bips warm en droog.

Tekst: Lisa

Wij zijn een bonte mix van natuurminnende, avontuurlijke en creatieve redacteuren. We wonen allemaal in Zuid-Tirol en delen de liefde voor schrijven en fotograferen, de bergen en cultuur. Het is onze passie om steeds weer nieuwe verhalen te ontdekken over het land en de mensen, over identiteit en traditie, over de stille plekjes en duizend gezichten van Zuid-Tirol. Met onze teksten en foto's willen we je de schoonheid van deze contrastrijke regio laten zien en je nieuwsgierigheid prikkelen. Maar we willen vooral één ding: u inspireren om te reizen.

Vergelijkbare berichten

Service