Zoek accommodatie & doe een vrijblijvende aanvraag
Leestijd ca.
minuten
Minuut
10. oktober 2023

Bron van leven - natuurlijk en beproefd

Het familiebedrijf Bergila in Issengo bij Falzes bestaat al meer dan 100 jaar: Het traditionele Zuid-Tiroler bedrijf van de familie Niederkofler produceert nu in de 4e generatie etherische oliën en kruidenproducten met zorg, passie en in harmonie met de natuur.

Bergila - organic natural products
Bergila - organic natural products

Bergila's product range extends from arnica and mountain pine lotion to herbal liqueur and propolis ointment.

Bergila

Hoogwaardige en biologische natuurproducten

Bergila geeft de voorkeur aan kwaliteit boven kwantiteit en combineert beproefde methoden met innovatieve ideeën. Vanaf 1912 tot op de dag van vandaag wordt het proces van het extraheren van pure etherische oliën uit vers plantmateriaal gehandhaafd.

De verkregen natuurlijke oliën worden in het bedrijf verder verwerkt tot verschillende producten, zoals natuurlijke cosmetica.

Het hele productieproces, van plant tot eindproduct, is in één hand en gecertificeerd biologisch. Niet alleen de verwerking van de grondstoffen, maar ook de productie en het oogsten ervan gebeurt met de grootste zorg.

Bergila - organic natural products
Bergila - organic natural products

Whether cornflower or marigold - Bergila uses only organically grown herbs.

Bergila

Regionaal en duurzaam

Tijdens de teelt en oogst let de familie Niederkofler op de maanfasekalender volgens Maria Thun en houdt rekening met het ritme van elke afzonderlijke plant om het gehalte aan werkzame stoffen en de houdbaarheid van de grondstoffen te maximaliseren. Gemengde teelt helpt ongedierte en ongedierte op een natuurlijke manier te voorkomen.

Deze zorgvuldige behandeling van elke afzonderlijke plantensoort in alle stadia van de teelt tot het eindproduct betekent een grote hoeveelheid arbeid en kosten, maar dit is de enige manier om de hoge kwaliteitsnorm te garanderen.

Deregionale herkomst van de grondstoffen is bijzonder belangrijk. Door de hoogte van 850 meter en het alpiene klimaat in het teeltgebied hoeven er echter maar heel weinig geïmporteerd te worden. Dit is een zeldzame uitzondering, die op de verpakking wordt vermeld, omdat de eindproducten zijn ontworpen met de regionale haalbaarheid in gedachten.

Bergila - prodotti 100% biologici
Bergila - prodotti 100% biologici

Bergila's herb garden in Issing is freely accessible from May to October.

Bergila

Echt en eerlijk

Bergila heeft niets te verbergen, integendeel: transparantie en volledige openheid naar de klant maken deel uit van het bedrijfsconcept. Daarom werden er tot voor kort ook rondleidingen door de distilleerderij aangeboden. Maar omdat het historische deel van de alpendenoliestokerij in augustus 2023 is afgebrand, is de stokerij tot nader order gesloten. Gelukkig bleven de kruidenwinkel en de tuin gespaard van de brand.

Franz Niederkofler heeft gemerkt dat gevoelige klanten tegenwoordig de herkomst en ingrediënten van producten nauwkeurig onderzoeken en gerichter aankopen doen. Ze betalen graag een redelijke prijs voor regionale en biologische kwaliteitsproducten van duurzame teelt. De trend naar mindfulness en waardering voor regionaliteit betekent dat ook steeds meer jonge mensen geïnteresseerd zijn in de natuurlijke producten van Bergila.

Bergila - organic natural products
Bergila - organic natural products

Bergila's natural cosmetics use valuable ingredients such as Edelweiss extract.

Bergila

Een sterk team

Passie, ervaring en technische vaardigheden kenmerken vooral het hoofd van de familie Franz. Als de sterke vrouw achter de succesvolle man is Brigitte de aandachtige expert als het gaat om planten en bloemen. Dochter Andrea verrijkt het familiebedrijf met haar creativiteit en dochter Verena ondersteunt de familie ook met haar optimisme.

Maar niet alleen de familie Niederkofler, het hele Bergila team deelt de liefde voor de natuur en hun eigen werk. Dit wordt weerspiegeld in de hoogwaardige producten. Of het nu gaat om Zwitserse pijnboomolie met een kruidige harsgeur, kruidenlikeur gemaakt volgens een oud recept of edelweiss gezichtscrème voor een frisse teint - de natuurlijkheid van de grondstoffen in alle Bergila producten is over de hele linie indrukwekkend.

Het uitgebreide assortiment is ideaal als cadeau voor je geliefden. Of je kunt jezelf verwennen met verwenproducten. De Bergila kruidenwinkel in Laghetto d'Issengo is het hele jaar door geopend.

Bergila - organic natural products
Bergila - organic natural products

From the Mountaineer herbal tea to the Fortune herbal tea, Bergila has a wide selection of herbal teas.

Bergila
Bergila - organic natural products
Bergila - organic natural products

Bergila's herb shop in Issing is open all year round.

Bergila

Tekst: Steffi

Wij zijn een bonte mix van natuurminnende, avontuurlijke en creatieve redacteuren. We wonen allemaal in Zuid-Tirol en delen de liefde voor schrijven en fotograferen, de bergen en cultuur. Het is onze passie om steeds weer nieuwe verhalen te ontdekken over het land en de mensen, over identiteit en traditie, over de stille plekjes en duizend gezichten van Zuid-Tirol. Met onze teksten en foto's willen we je de schoonheid van deze contrastrijke regio laten zien en je nieuwsgierigheid prikkelen. Maar we willen vooral één ding: u inspireren om te reizen.

Vergelijkbare berichten

Service