Zoek accommodatie & doe een vrijblijvende aanvraag
Leestijd ca.
minuten
Minuut
17. oktober 2023

Fotografisch talent uit Zuid-Tirol

Het begon allemaal met een week fotografie tijdens de zomervakantie: Sindsdien heeft Gregor Sieder zijn passie voor fotografie nooit meer losgelaten. We ontmoetten de jongeman uit Pustertal en spraken met hem over zijn camera, zijn favoriete onderwerpen en zijn toekomstplannen.

Photographic talent from South Tyrol
Photographic talent from South Tyrol

Gregor Sieder with his camera.

Gregor Sieder
Photographic talent from South Tyrol
Photographic talent from South Tyrol

Gregor Sieder taking photos.

Gregor Sieder

Als kind al ontdekte de 17-jarige Gregor Sieder uit Toblach tijdens bergwandelingen met zijn familie altijd mooie dingen: een glinsterende steen, een kleurrijke bloem of een opvallend gevormde rots. Vanwege zijn oog voor detail schreef Gregors moeder hem in voor een fotografieweek tijdens de zomervakantie. Daar leerde Gregor belangrijke basisbeginselen van 2 fotografen uit Casies met de camera van zijn vader - van het hanteren van de camera tot beeldcompositie en -bewerking. Bijzonder motiverend voor Gregor: de beste foto's werden gepresenteerd in een tentoonstelling in de Hans Glauber bibliotheek in Toblach.

Photographic talent from South Tyrol
Photographic talent from South Tyrol

Deer rutting season.

Gregor Sieder

Steeds beter

In tegenstelling tot de meeste deelnemers nam Gregors interesse in fotografie niet af na de fotoweek. Integendeel: zijn passie voor fotografie was nog maar net begonnen. Het was dan ook geen verrassing dat hij een camera wilde voor zijn bevestiging. Zijn CANON EOS M50 vergezelt Gregor nog steeds, maar hij heeft zijn accessoires geüpgraded. En natuurlijk heeft hij de afgelopen jaren veel tijd en energie gestoken in leren en verbeteren. Terwijl andere jongens van zijn leeftijd urenlang computerspelletjes speelden, volgde Gregor online workshops, bekeek hij YouTube-video's van ervaren fotografen en wisselde hij ideeën uit met gelijkgestemden. En hij heeft veel gereisd met zijn camera in de Dolomieten tussen Toblach en Cortina d'Ampezzo.

Photographic talent from South Tyrol
Photographic talent from South Tyrol

Sports photography

Gregor Sieder

Dieren, landschappen en sport

Zijn eerste baan was het fotograferen en filmen van een beurs. Nu werkt hij bij Icebears Toblach wedstrijden, skiwedstrijden, rally's en andere sportevenementen. Gregor geniet van de vele facetten van het werken met een camera: geduldig wacht hij op het moment dat hij een prachtig auerhoen voor zijn lens ziet paren. De snelle jacht op de spannendste foto bij sportevenementen. De Toblach geniet er ook van om de schoonheid van het landschap van Zuid-Tirol vanuit een ongebruikelijk perspectief te laten zien.

Photographic talent from South Tyrol
Photographic talent from South Tyrol

Chamois on the rocky ridge.

Gregor Sieder

Fascinatie voor de natuur

Gregor heeft een steenbok gekozen voor zijn logo : De alpensteenbok is zijn lievelingsdier en het allereerste dier dat hij fotografeerde. Maar Gregor vindt vogels, herten en gemzen ook erg fotogeniek. In de foto die Gregor heeft ingezonden voor de gerenommeerde Wildlife Photographer of the Year-competitie, herken je de gems op de rotsrichel misschien pas op het tweede gezicht. Met deze foto kwam Gregor in de top 100 van meer dan 4000 foto's terecht. Gregor vertrekt vaak voor zonsopgang om foto's als deze te maken. Op sommige dagen reist hij alleen, op andere dagen wordt hij vergezeld door een jagersvriend.

Photographic talent from South Tyrol
Photographic talent from South Tyrol

Beautiful summit panorama while mountain running.

Gregor Sieder

Heden en toekomst

Gregor woont met zijn ouders en de jongste van zijn twee zussen in Toblach. Naast fotografie heeft hij nog een andere passie: hij is een fervent bergloper. Hij is nog te jong om mee te doen aan grote bergwedstrijden, maar hij heeft al wel meegedaan aan kleinere wedstrijden. Hij houdt ook van wandelen, klimmen, fietsen en skitochten in de winter. Hij zit momenteel in de 4e klas van WFO Bruneck. Wat wil Gregor over twee jaar na zijn A-niveau gaan doen? Dat weet hij nog niet precies: ofwel gaat hij hier in Zuid-Tirol de kost verdienen met foto's en video's. Of hij gaat de wereld rondreizen en de mooiste indrukken vastleggen met zijn camera.

Tekst: Lisa

Wij zijn een bonte mix van natuurminnende, avontuurlijke en creatieve redacteuren. We wonen allemaal in Zuid-Tirol en delen een liefde voor schrijven en fotografie, de bergen en cultuur. Het is onze passie om steeds weer nieuwe verhalen te ontdekken over het land en de mensen, over identiteit en traditie, over de stille plekjes en duizend gezichten van Zuid-Tirol. Met onze teksten en foto's willen we je de schoonheid van deze contrastrijke regio laten zien en je nieuwsgierigheid prikkelen. Maar we willen vooral één ding: u inspireren om te reizen.

Vergelijkbare berichten

Service