Zoek accommodatie & doe een vrijblijvende aanvraag
Leestijd ca.
minuten
Minuut
26. juni 2024

Geweldig natuurverschijnsel en fenomenaal gebak

Benieuwd wat er achter deze raadselachtige kop zit? Het artikel van vandaag combineert wandel-, verfrissings- en boekentips en gaat ook nog eens over een bijzondere Zuid-Tiroolse vrouw. Als je net zo geniet van de wonderen der natuur als van een heerlijk stuk taart, moet je zeker verder lezen.

Earth Pyramids Percha
Earth Pyramids Percha

View of the village of Oberwielenbach, a fraction of Percha.

Tourismusverein Bruneck Kronplatz Tourismus

Het dorp Oberwielenbach (op ongeveer 1400 meter hoogte) en het gehucht Platten (op ongeveer 1500 meter hoogte) behoren beide tot de gemeente Perca en bieden een prachtig panoramisch uitzicht op het Pustertal. De dorpen zijn vanuit Bruneck snel met de auto of bus te bereiken en zijn populaire bestemmingen voor uitstapjes.

Er zijn in totaal 3 parkeerplaatsen op de weg tussen Oberwielenbach en Platten. De twee grote parkings Wielental en Pyramiden zijn betalend, de kleine parking Platten (nog) niet. Zoals de naam al doet vermoeden, is de parkeerplaats Pyramiden het perfecte startpunt voor een wandeling naar de aardpiramides, aangezien de Pyramidenweg hier begint.

Wandeltip

Ja, er zijn niet alleen aardpiramides in Zuid-Tirol op de Renon, in Collepietra en in Terento, maar ook in Platten. Wat zijn aardpiramides eigenlijk? De bizarre torens en kegels worden gevormd door erosie, waarbij een grotere steen voorkomt dat de grond volledig wordt weggesleten. Als een pilaar de steen verliest, wordt hij steeds kleiner en verdwijnt uiteindelijk helemaal. In plaats daarvan wordt elders een nieuwe piramide gevormd.

De aardpiramides kunnen vanaf de parkeerplaats in ongeveer 30 minuten worden bereikt via het piramidepad. Onderweg zijn er verschillende stops die kunst, natuur en interessante feiten combineren. Er zijn verschillende routes naar de piramides, die variëren in lengte en moeilijkheidsgraad. Zowel op de parkeerplaats Wielental als op de parkeerplaats Pyramiden staat een duidelijk informatiebord waarop alle wandelroutes in het gebied staan aangegeven. We raden je aan om uit te zoeken welke paden op dat moment open zijn voordat je aan je wandeling begint.

Earth Pyramids Percha
Earth Pyramids Percha

The Earth Pyramids of Platten can be admired during a pleasant excursion of about half an hour.

Tourismusverein Bruneck Kronplatz Tourismus
Earth Pyramids Percha
Earth Pyramids Percha

The Earth Pyramids were formed by erosion due to rain, landslides and thawing and are a unique natural spectacle.

Tourismusverein Bruneck Kronplatz Tourismus

Tip voor een verfrissing

Na de wandeling heb je wel een zoete traktatie verdiend: op slechts 5 minuten van de parkeerplaats ligt het Pyramidencafé, dat bekend staat om zijn heerlijke taarten en cakes. Welke taart je ook probeert - je zult verrukt zijn van de creaties van baas en taartenbakker Waltraud (Wally) Tschurtschenthaler. En als je niet kunt beslissen, biedt het Pyramidencafe een taarttrio aan: Zo kun je 3 van je favorieten tegelijk proberen. Een droom voor iedereen met een zoetekauw!

Pyramidencafe
Pyramidencafe

Pyramidencafe - Wally's delicious cakes!

Valentina Solfrini
Pyramidencafe
Pyramidencafe

The exterior of the premises of the now famous pastry chef Wally from the Pyramidencafe in Percha.

Pyramidencafe
Pyramidencafe
Pyramidencafe

Pyramidencafe - Wally's delicious cakes!

Valentina Solfrini

Boek tip

Waltraud Tschurtschenthaler, die sinds 1989 samen met haar man Norbert het Pyramidencafe runt, is geen geschoolde banketbakker, maar bijna niemand kan haar bakcreaties weerstaan, en ze is ook een succesvolle auteur van boeken: ze heeft tot nu toe 3 boeken met haar recepten gepubliceerd: Back dich glücklich, Wallys Kuchenzauber en Wallys Kuchenparadies.

In de boeken vind je de juiste taart voor elke gelegenheid en elk seizoen - van verfrissend fruitig tot rijkelijk chocoladeachtig. Wally's recepten zijn goed uitgelegd en niet te ingewikkeld. Prachtige foto's en praktische baktips vullen de recepten perfect aan.

Leuke anekdotes uit Wally's leven - van haar jeugd in Sexten tot ervaringen met haar dochters - geven de boeken een charmant persoonlijk tintje. Alle 3 de boeken zijn uitgegeven door Athesia-Tappeiner Verlag en verkrijgbaar in de betere boekhandel of online.

Wally's Cake Paradise
Wally's Cake Paradise

The cover of Wally's latest book: Wally's Cake Paradise.

Gerd Eder

Tekst: Lisa

Wij zijn een bonte mix van natuurminnende, avontuurlijke en creatieve redacteuren. We wonen allemaal in Zuid-Tirol en delen de liefde voor schrijven en fotograferen, de bergen en cultuur. Het is onze passie om steeds weer nieuwe verhalen te ontdekken over het land en de mensen, over identiteit en traditie, over de stille plekjes en duizend gezichten van Zuid-Tirol. Met onze teksten en foto's willen we je de schoonheid van deze contrastrijke regio laten zien en je nieuwsgierigheid prikkelen. Maar we willen vooral één ding: u inspireren om te reizen.

Vergelijkbare berichten

Service