Zoek accommodatie & doe een vrijblijvende aanvraag
Leestijd ca.
minuten
Minuut
06. oktober 2023

Echt winkelplezier met Pur Zuid-Tirol

Zuid-Tirol is een land dat culinaire specialiteiten biedt tussen alpiene nuchterheid en mediterrane lichtheid - evenals hoogwaardig vakmanschap tussen traditie en innovatie. Op de 5 gastronomische markten van Zuid-Tirol vind je een indrukwekkend groot aanbod aan Zuid-Tiroolse specialiteiten.

Het succesverhaal van Pur Zuid-Tirol begon in 2010 met de opening van de gourmetmarkt in Merano. Het nieuwste filiaal werd in 2019 geopend in Brixen. De vestigingen in Bolzano, Bruneck, Brixen, Merano en Lana zijn niet alleen winkels, maar bieden ook regelmatig proeverijen en huisvesten een bistro met een wijnbar of een afhaalmaaltijd. Het Pur Zuid-Tirol concept combineert genieten ter plaatse met genieten thuis.

Genuine shopping delight with Pur Südtirol
Genuine shopping delight with Pur Südtirol

The selection of South Tyrolean specialities in the markets of delight is huge.

Pur Südtirol - Ulrich Egger
Pur Südtirol
Pur Südtirol

The market of delights in Meran

Pur Südtirol - Ulrich Egger
Genuine shopping delight with Pur Südtirol
Genuine shopping delight with Pur Südtirol

Ulrich Wallnöfer and Günther Hölzl are the founders and managing directors of Pur Südtirol.

Pur Südtirol - Julia Lesina Debiasi

Kwaliteit uit Zuid-Tirol

Samen met hun team stellen bedrijfsleiders Ulrich Wallnöfer en Günther Hölzl duurzaamheid en regionaliteit centraal in hun bedrijf. Ze vinden het echter net zo belangrijk dat al het eten en drinken dat ze aanbieden goed smaakt, en in de winkels van Pur Zuid-Tirol kun je meer dan 3.000 producten van ongeveer 300 Zuid-Tiroolse boeren en producenten ontdekken: Meer weten over de producenten? Op de website van het bedrijf vindt u informatieve korte portretten van A voor Alpe Pragas tot Z voor Zollweghof.

Naast een verscheidenheid aan traditionele lekkernijen zoals grauwe kaas, Schüttelbrot en spek, kan een bezoek aan een van de gastronomische markten ook je eetlust opwekken voor speciale lekkernijen zoals de biologische groentespread met rode biet en chili of de melkchocolade met aardbeien. Er is ook een grote keuze aan dranken: van vruchtensiroop tot appelsap, van uitstekende wijnen tot gin. Je kunt er ook natuurlijke cosmetica kopen en mooie dingen zoals brooddozen gemaakt van Zwitsers grenenhout of geurzakjes met hooi en kruiden.

Pur Südtirol
Pur Südtirol

The market of delights from South Tyrol

Pur Südtirol - Daniel Mazza

Uitzonderlijk authentiek

Ontwerper Harry Thaler en Pur Zuid-Tirol zijn verheugd dat ze de German Design Award hebben ontvangen voor het baanbrekende interieurontwerp van de Pur Concept Store in Brixen. In 2021 ontvingen ze deze prestigieuze prijs in de categorieën Retail Architecture en Eco Design. De deskundige jury was vooral onder de indruk van de heldere maar opvallende designtaal en de sfeervolle verlichting. De onverpakte afdeling met meer dan 40 verschillende producten die zonder extra verpakking kunnen worden gevuld, is een baanbrekend kenmerk.

Genuine shopping delight with Pur Südtirol
Genuine shopping delight with Pur Südtirol

The entrance to the market of delights in Brixen

Pur Südtirol - Gustav Willeit

Bezoek zelf de Genussmarkt aan de Kreuzgasse 11b in Brixen en ervaar hoe het harmonieuze samenspel van materialen, kleuren en vormen een ontspannen, behaaglijke sfeer creëert! De inrichting bestaat uit stoffen van het traditionele bedrijf Mössmer, appelhout, kastanjehout en Sarner porfier van Zuid-Tirolse ambachtslieden. Regionaliteit, duurzaamheid en kwaliteit zijn dus niet alleen kenmerkend voor de producten, maar ook voor de inrichting.

Genuine shopping delight with Pur Südtirol
Genuine shopping delight with Pur Südtirol

The selection of South Tyrolean wines in the markets of delights is impressive.

Pur Südtirol - Ulrich Egger

Gemakkelijk online winkelen

Winkelen in de online shop van Pur Zuid-Tirol is ook leuk. En online shoppen wordt nog leuker met de vouchercode suedtirol24: deze geeft je een voucher ter waarde van €10, die kan worden ingewisseld bij aankopen met een winkelwagenwaarde van €50 of meer in 2024.

De website heeft een uitnodigend en aantrekkelijk ontwerp: Het is niet voor niets door het Duitse Instituut voor Kwaliteit en Financiën uitgeroepen tot beste online winkel van Italië in 2020.

Wij vonden vooral de seizoensgebonden herfstcategorie met subcategorieën zoals Törggelen of appeloogst erg leuk. De grote selectie heerlijke cadeaumanden is ook inspirerend. Met een maandabonnement op een verrassingsbox kun je je altijd verheugen op nieuwe smaakervaringen!

 

Genuine shopping delight with Pur Südtirol
Genuine shopping delight with Pur Südtirol

In the bistros of the Pur Südtirol markets you can enjoy delicious dishes or a typical snack with South Tyrolean quality products.

Pur Südtirol - Lukas Auer

Filtercriteria afgestemd op de betreffende productcategorie helpen je om je favoriete product te vinden: Zo vind je bijvoorbeeld snel een lactosevrije koemelkse kaas in biologische kwaliteit of een bekroonde harde kaas van geitenmelk in het uitgebreide assortiment kazen. Een gebruiksvriendelijk overzicht geeft informatie over verzending en betaling binnen Europa.

In het online magazine voor fijnproevers kun je door de artikelen bladeren en spannende seizoenshighlights, prijzen en ander nieuws ontdekken. U vindt er ook veel recepten voor heerlijke gerechten met Zuid-Tiroler kwaliteitsproducten. Haal de smaak van Zuid-Tirol in huis!

Dit is een betaalde bijdrage.

Tekst: Lisa

Wij zijn een bonte mix van natuurminnende, avontuurlijke en creatieve redacteuren. We wonen allemaal in Zuid-Tirol en delen een liefde voor schrijven en fotograferen, de bergen en cultuur. Het is onze passie om steeds weer nieuwe verhalen te ontdekken over het land en de mensen, over identiteit en traditie, over de stille plekjes en duizend gezichten van Zuid-Tirol. Met onze teksten en foto's willen we je de schoonheid van deze contrastrijke regio laten zien en je nieuwsgierigheid prikkelen. Maar we willen vooral één ding: u inspireren om te reizen.

Vergelijkbare berichten

Service