Zoek accommodatie & doe een vrijblijvende aanvraag
Leestijd ca.
minuten
Minuut
25. oktober 2023

Kasteelavonturen voor kinderen en tieners

Kinderen zijn dol op kastelen en paleizen. Geen wonder: in sprookjes en legenden wordt immers al eeuwenlang verteld over dappere ridders en edele jonkvrouwen, mooie prinsessen en knappe prinsen. Trouwe paarden en machtige zwaarden, glanzende harnassen en prachtige gewaden - dit alles inspireert onze verbeelding en wekt onze dorst naar avontuur. En wat zou Doornroosje zijn zonder kasteel of Koning Arthur zonder Camelot?

Castle adventures for kids and teens
Castle adventures for kids and teens

Hocheppan Castle towers above steep rock faces.

IDM Südtirol Alto Adige/Angelika Schwarz
Hochnaturns Castle
Hochnaturns Castle

Castle above the village Naturns near Meran

Internet Consulting - Patrick Kammerlander

Coole tieners zijn niet meer zo makkelijk te inspireren. Maar zelfs zij kunnen niet helemaal ontsnappen aan de fascinatie van kastelen. Het is geen toeval dat Zweinstein geen gewone kostschool is voor Harry Potter en andere tovenaars in de dop, maar een prachtig kasteelcomplex. De machtige muren van kastelen en paleizen zijn niet alleen het decor voor spannende verhalen: Geheime gangen en kasteelgeesten, verborgen schatten en kasteelkerkers spelen vaak een belangrijke rol in het plot. Zin in dat middeleeuwse gevoel met je familie? Vandaag presenteren we 3 kastelen en paleizen in Zuid-Tirol die leuk zijn voor zowel kinderen als ouders.

Castle adventures for kids and teens
Castle adventures for kids and teens

Knight Friedrich tells the children about splendid festivities and brave knights.

Kuratorium Schloss Prösels
Prösels Castle
Prösels Castle

The picturesque Prösels Castle is located before the village Völs am Schlern.

Laurin Moser - Seiser Alm Marketing

Belevenis voor jonge en oude middeleeuwse fans

Hoe leefden de ridders en schildknapen in de middeleeuwen? Hoe vochten ze en hoe vierden ze feest? Renon Friedrich geeft antwoorden op deze en vele andere vragen tijdens de familie- en kinderrondleidingen in kasteel Prösels bij Völs am Schlern in juli en augustus. Als alternatief kunnen jij en je kind in augustus ook samen met Heks Martha Kasteel Prösels ontdekken. Voor beide soorten rondleidingen kun je je aanmelden via info@schloss-proesels.it. Het aantal deelnemers is beperkt. Er is ook een escape room op Schloss Prösels met de spannende jacht op de drakenroebel.

Archery trail in Eppan
Archery trail in Eppan

The medieval archery trail at Hocheppan Castle offers fun and entertainment for the whole family.

TV Eppan - eppan.com

Met pijl en boog als Robin Hood

Kasteel Hocheppan torent boven Eppan uit. Het fantastische uitzicht en de gezellige kasteeltaverne maken het een populaire excursiebestemming voor wandelaars. Geïnteresseerden in kunst zullen dol zijn op de kasteelkapel, die kan worden bezocht als onderdeel van een rondleiding. Een hoogtepunt voor actieve gezinnen is het boogschietparcours: jonge en oude boogschutters vanaf 6 jaar kunnen hun schietvaardigheid bewijzen met 28 3D-dierfiguren. Bijzonder gezinsvriendelijk: naast de lange ronde van drie uur is er ook een korte ronde van ongeveer 1,5 uur. Je kunt de uitrusting tegen betaling huren. Ervaring is niet vereist.

View of Castle of Taufers
View of Castle of Taufers

The castle sits on a rocky outcrop below Ahornach.

Internet Consulting - Kurt Leiter
Tures Castle
Tures Castle

Tures Castle

Alexander Iser / Fotolia.com

Sfeervol filmdecor

Bergen en kasteel vormen een prachtig plaatje: kasteel Taufers waakt over het dorp Sand in Taufers en daarachter torenen de Zillertaler Alpen met de machtige Schwarzenstein de hemel in. Het verbaast ons dan ook niet dat veel filmmensen het kasteel als filmlocatie hebben gekozen. Hebben jij en je kinderen de films Burg Schreckenstein en Burg Schreckenstein 2 - Küssen (nicht) verboten gezien, gebaseerd op de gelijknamige young adult-boekenreeks van Oliver Hassencamp? Dan geeft een bezoek aan Schloss Taufers je vast een paar aha-momenten: een groot deel van beide films is opgenomen op Schloss Taufers.

Overigens is ook de kasteelset van Roman Polanski's beroemde film Dance of the Vampires gemodelleerd naar Schloss Taufers. Kasteel Taufers is ook te zien in scènes uit vele andere films.

Er zijn nog veel meer kastelen en burchten in Zuid-Tirol die een bezoek waard zijn - van Schloss Tirol tot Schloss Welsperg en Schloss Wolfsthurn. Tot slot nog een tip voor alle fans van steekspelen: In augustus 2024 vinden de Zuid-Tiroolse ridderspelen weer plaats bij kasteel Churburg in Sluderno.

Churburg Castle
Churburg Castle

The castle can be visited in spring, summer and fall.

Internet Consulting - Patrick Kammerlander
Churburg Castle in Schluderns
Churburg Castle in Schluderns

Churburg/Coira Castle home the largest private armory and a fabulous gallery.

Internet Consulting - Patrick Kammerlander

Tekst: Lisa

Wij zijn een bonte mix van natuurminnende, avontuurlijke en creatieve redacteuren. We wonen allemaal in Zuid-Tirol en delen de liefde voor schrijven en fotograferen, de bergen en cultuur. Het is onze passie om steeds weer nieuwe verhalen te ontdekken over het land en de mensen, over identiteit en traditie, over de stille plekjes en duizend gezichten van Zuid-Tirol. Met onze teksten en foto's willen we je de schoonheid van deze contrastrijke regio laten zien en je nieuwsgierigheid prikkelen. Maar we willen vooral één ding: u inspireren om te reizen.

Vergelijkbare berichten

Service