Zoek accommodatie & doe een vrijblijvende aanvraag
Leestijd ca.
minuten
Minuut
20. maart 2024

3 prachtige tuinen in Zuid-Tirol

Het is lente, de natuur ontwaakt en het verlangen naar groen en bloemen groeit. De beroemdste tuinwereld in Zuid-Tirol is ongetwijfeld die van kasteel Trauttmansdorff, maar er zijn nog veel meer prachtige en liefdevol onderhouden tuinen in Zuid-Tirol die in de lente worden omgetoverd tot bloeiende paradijzen en groene oases.

Vandaag willen we je kennis laten maken met drie tuinwerelden die misschien niet zo bekend zijn als de tuinen van kasteel Trauttmansdorff, maar net zo betoverend zijn: we vertellen je over een kloostertuin met een eeuwenoude sequoiaboom, een orchideeënwereld met papegaaien en vlinders en een kunstwerk van de natuur.

Gardens - Neustift Abbey
Gardens - Neustift Abbey

The well-kept garden of the Neustift Abbey

Abbazia Novacella

Kloostertuin in de abdij van Novacella

Het augustijnenklooster van Novacella staat bekend als een plaats van geloof en kennis, onderwijs en contemplatie. De uitstekende wijnen van de kloosterwijnmakerij zijn ook beroemd. Als je van tevoren boekt, kun je deelnemen aan een rondleiding door het klooster of een wijngaardrondleiding met wijnproeverij. Het kloostercomplex bij Brixen heeft ook een bezienswaardige tuin die al eeuwenlang door de kloostergemeenschap wordt gebruikt als plek voor ontspanning en gebed.

De rijkelijk gerestaureerde historische kloostertuin bestaat uit een bomentuin, een kruidentuin met 75 verschillende soorten en een barokke siertuin met fontein en vogelhuisje. Indrukwekkend zijn de mammoetboom en de eeuwenoude ginkgobomen. De tuin kan van mei tot september worden bezocht op donderdag, vrijdag en zaterdag tussen 10 en 17 uur.

Raffeiner orchideeënwereld

Het familiebedrijf Raffeiner houdt zich met passie bezig met tuinbouw en orchideeën in het bijzonder. In de Raffeiner Orchideeënwereld in Gargazzone leer je niet alleen spannende feiten over de teelt en verzorging van verschillende orchideeënsoorten en -variëteiten, maar kun je je ook met al je zintuigen onderdompelen in een exotische wereld. Kinderen zullen vooral genieten van de kleurrijke papegaaien, vlinders en koikarpers, en volwassenen zullen ook dol zijn op het junglegevoel met de hangbrug en kleine waterval. Overigens is de toegang tot Orchid World gratis voor kinderen tot 6 jaar.

En als je een orchidee uit Zuid-Tirol mee naar huis wilt nemen: Je kunt kiezen uit ongeveer 150 soorten en variëteiten in het assortiment van Raffeiner. De Bistro Orchidea biedt culinaire hoogstandjes en een terras, en kinderen kunnen zich uitleven in de speeltuin.

Gardens - Raffeiner Orchid World
Gardens - Raffeiner Orchid World

The Bistro in the World of Raffeiner Orchids.

Mondo delle Orchidee Raffeiner
Gardens - Raffeiner Orchid World
Gardens - Raffeiner Orchid World

In the Raffeiner Orchid World you can find 150 different types of orchids.

Mondo delle Orchidee Raffeiner
Gardens - Raffeiner Orchid World
Gardens - Raffeiner Orchid World

Beautiful and distinctive orchids from the Raffeiner Orchid World.

Mondo delle Orchidee Raffeiner
Kränzelhof
Kränzelhof

One of the works of art in the Kränzelhof gardens.

Arno Ebner
Gardens - Kränzelhof
Gardens - Kränzelhof

The Kränzelhofgardens with their beautiful artwork and labyrinth are definitely worth a visit.

Kraenzelhof
Gardens - Kränzelhof
Gardens - Kränzelhof

The labyrinth of the Kränzelhofgardens.

Kraenzelhof

7 Tuinen & kunst bij wijnmakerij Kränzelhof

Het Kränzelhof in Cermes combineert het genot van wijn, natuur en kunst. Voor Franz en Stephanie von Pfeil zijn creativiteit en passie overal vereist: bij de productie van wijn, bij het ontwerpen van tuinen en bij het maken van beeldhouwwerken. De Kränzelhof is een plek die de zintuigen, het hart en de geest in verrukking brengt - tijdens wijnproeverijen, Zuid-Tirol Marende en rondleidingen. Je kunt de 7 tuinen van de boerderij ook op eigen houtje beleven met een toegangskaartje: Ontdek heel bijzondere plekken en geniet van de harmonie tussen natuurlijke schoonheid en kunstwerken. Ongeveer 20 kunstenaars hebben de tuinen verrijkt met beeldhouwwerken. De labyrinttuin is bijzonder populair bij kinderen.

Tekst: Lisa

Wij zijn een bonte mix van natuurminnende, avontuurlijke en creatieve redacteuren. We wonen allemaal in Zuid-Tirol en delen de liefde voor schrijven en fotograferen, de bergen en cultuur. Het is onze passie om steeds weer nieuwe verhalen te ontdekken over het land en de mensen, over identiteit en traditie, over de stille plekjes en duizend gezichten van Zuid-Tirol. Met onze teksten en foto's willen we je de schoonheid van deze contrastrijke regio laten zien en je nieuwsgierigheid prikkelen. Maar we willen vooral één ding: u inspireren om te reizen.

Vergelijkbare berichten

Service