Zoek accommodatie & doe een vrijblijvende aanvraag
Leestijd ca.
minuten
Minuut
19. oktober 2023

Huwelijksaanzoek - Ja zeggen in Zuid-Tirol

De vrolijke maand mei is de ideale maand om te trouwen in Zuid-Tirol. Het is overal groen en bloeiend, de vogels fluiten en de bijen zoemen, en de sneeuw is nog wit op de bergtoppen. De perfecte tijd voor een huwelijksaanzoek.

Decorations for weddings
Decorations for weddings

Although the cars are addobate with beautiful flowers for the wedding!

Internet Consulting - Isabel Gräber

De periode van strikte avondklokken tijdens de lockdown was een beproeving voor veel koppels. Sommige relaties gingen kapot door te veel toenadering, terwijl andere koppels juist nog hechter werden in deze moeilijke tijd. En sommige mensen wisten het opeens heel zeker: ik wil met deze vrouw - of deze man - trouwen en ik wil door goede en slechte tijden gaan met deze persoon aan mijn zijde.

Maar de belangrijke vraag "Wil je met me trouwen?" vereist niet alleen moed, maar ook het juiste moment en de juiste setting. In elk geval moet de setting passen bij de persoonlijkheid van de geliefde. Romantisch, sportief, dicht bij de natuur of een beetje van alles - als je op zoek bent naar inspiratie voor het perfecte huwelijksaanzoek in Zuid-Tirol, ben je hier aan het juiste adres.

Hier zijn onze top 3 voor een uniek moment:

Fantastisch romantisch

Als de eerste zonnestralen 's ochtends vroeg de hemel roze kleuren, is dat het ideale moment om je geliefde de vraag te stellen. Na het verlossende ja zal het gelukkige paar stralen met de ochtendzon. De zonsopgang is natuurlijk bijzonder mooi in de bergen van Zuid-Tirol, maar ook elders wordt je betoverd door de magische eerste zonnestralen.

Sprookjesachtige schoonheid

Zuid-Tirol is rijk aan schilderachtige kastelen en paleizen, en ze vormen allemaal het perfecte decor voor een onvergetelijk huwelijksaanzoek. Tijdens de kasteelwandeling in Eppan op de wijnroute kunnen verloofde stellen kiezen uit 3 alternatieven: Op kasteel Hocheppan, kasteel Korb en kasteelruïne Boymont hebben veel geliefden elkaar door de eeuwen heen zeker een belofte gedaan voor hun toekomst samen.

Duizelingwekkend emotioneel

Als je de achtbaan van emoties tussen vreugdevol ongeduld en angstige onzekerheid voor en tijdens het huwelijksaanzoek wilt verhogen, doe dan een aanzoek op het avonturenpad in de Plima-kloof in Val Martello - op de spectaculaire hangbrug of op een van de 3 andere uitzichtpunten.

Sunrise in the South Tyrolean mountains
Sunrise in the South Tyrolean mountains

If you spend a night on a South Trolean hut, such as Bercherhaus hut in this case, you should absolutely enjoy the moment of a beautiful sunrise.

Internet Consulting - Stefan Tolpeit
Eppan
Eppan

Hocheppan Castle / Castel d'Appiano

marita / pixelio.de
Plimaschlucht - Schluchtenweg
Plimaschlucht - Schluchtenweg

View of Plimaschlucht

Frieder Blickle fuer Vinschgau Marketing

En als hij of zij eenmaal ja heeft gezegd, kan het verloofde paar meteen beginnen met het plannen van de bruiloft.

Of het nu in de komende maanden in kleine kring is of volgend jaar met een groot, uitbundig feest - in Zuid-Tirol zijn er tal van pittoreske kerkjes en geweldige locaties voor de bruiloft van je dromen. Terwijl de aanstaande bruid al een afspraak maakt in de bruidsmodezaak, proeft de aanstaande bruidegom al verschillende heerlijke wijnen van zijn favoriete wijnhuis uit Zuid-Tirol. Wat je allemaal doet voor een geslaagd huwelijksfeest ...

Tekst: Steffi

Wij zijn een bonte mix van natuurminnende, avontuurlijke en creatieve redacteuren. We wonen allemaal in Zuid-Tirol en delen de liefde voor schrijven en fotograferen, de bergen en cultuur. Het is onze passie om steeds weer nieuwe verhalen te ontdekken over het land en de mensen, over identiteit en traditie, over de stille plekjes en duizend gezichten van Zuid-Tirol. Met onze teksten en foto's willen we je de schoonheid van deze contrastrijke regio laten zien en je nieuwsgierigheid prikkelen. Maar we willen vooral één ding: u inspireren om te reizen.

Vergelijkbare berichten

Service