Zoek accommodatie & doe een vrijblijvende aanvraag
Leestijd ca.
minuten
Minuut
19. oktober 2023

Aanzoek - Ja zeggen in Zuid-Tirol

De vrolijke maand mei is de ideale maand om te trouwen in Zuid-Tirol. Overal is het groen en bloeit het, de vogels tsjilpen en de bijen zoemen, en op de bergtoppen is de sneeuw nog stralend wit. Het is dus de perfecte tijd voor een huwelijksaanzoek.

Decorations for weddings
Decorations for weddings

Although the cars are addobate with beautiful flowers for the wedding!

Internet Consulting - Isabel Gräber

De periode van strikte avondklok tijdens de lockdown was een uithoudingstest voor veel geliefden. Sommige relaties gingen kapot onder te veel nabijheid, terwijl andere koppels nog hechter aan elkaar werden gelast door deze zware tijd. En sommigen wisten het opeens heel zeker: ik wil met deze vrouw - of deze man - trouwen en ik wil door goede en slechte tijden gaan met deze persoon aan mijn zijde.

Maar voor de belangrijke vraag "Wil je met me trouwen?" is niet alleen moed nodig, maar ook het juiste moment en de juiste setting. In elk geval moet de setting passen bij de persoonlijkheid van de geliefde. Romantisch, sportief, dicht bij de natuur of een beetje van alles - als je nog op zoek bent naar de juiste inspiratie voor het perfecte huwelijksaanzoek in Zuid-Tirol, dan ben je hier aan het juiste adres.

Hier zijn onze top 3 voor een uniek moment:

Dromerig romantisch

Als de eerste zonnestralen 's ochtends vroeg de hemel roze kleuren, is dat het ideale moment om je geliefde de beslissende vraag te stellen. Na het verlossende ja, zal het gelukkige paar stralen met de ochtendzon. Natuurlijk is de zonsopgang bijzonder mooi in de bergen van Zuid-Tirol, maar de magische eerste zonnestralen betoveren ook elke andere plaats.

Sprookjesachtige schoonheid

Zuid-Tirol is rijk aan schilderachtige kastelen en paleizen, en ze zijn allemaal perfect als achtergrond voor een onvergetelijk huwelijksaanzoek. Tijdens de kasteelwandeling in Eppan op de wijnroute kunnen verloofde stellen kiezen uit 3 alternatieven: Op kasteel Hocheppan, kasteel Korb en kasteelruïne Boymont hebben veel geliefden elkaar door de eeuwen heen zeker een belofte gedaan voor hun toekomst samen.

Duizelingwekkend emotioneel

Als je de achtbaan van emoties tussen vreugdevol ongeduld en angstige onzekerheid voor en tijdens het huwelijksaanzoek nog hoger wilt maken, kun je het aanzoek doen op het avonturenpad in de Plima-kloof in de Martell-vallei - op de spectaculaire hangbrug of op een van de 3 andere uitkijkpunten.

Sunrise in the South Tyrolean mountains
Sunrise in the South Tyrolean mountains

If you spend a night on a South Trolean hut, such as Bercherhaus hut in this case, you should absolutely enjoy the moment of a beautiful sunrise.

Internet Consulting - Stefan Tolpeit
Eppan
Eppan

Hocheppan Castle / Castel d'Appiano

marita / pixelio.de
Plimaschlucht - Schluchtenweg
Plimaschlucht - Schluchtenweg

View of Plimaschlucht

Frieder Blickle fuer Vinschgau Marketing

En als hij of zij eenmaal ja heeft gezegd, kan het verloofde paar meteen beginnen met het plannen van de bruiloft.

Of het nu in de komende maanden in kleine kring is of volgend jaar met een groot, uitbundig feest - in Zuid-Tirol zijn er genoeg pittoreske kerkjes en geweldige locaties voor het droomhuwelijk. Terwijl de aanstaande bruid al een afspraak maakt in de bruidsmodezaak, proeft de aanstaande bruidegom al verschillende heerlijke wijnen van zijn favoriete wijnhuis uit Zuid-Tirol. Wat men allemaal doet voor een geslaagd huwelijksfeest ...

Tekst: Lisa

Wij zijn een bonte mix van natuurminnende, avontuurlijke en creatieve redacteuren. We wonen allemaal in Zuid-Tirol en delen de liefde voor schrijven en fotograferen, de bergen en cultuur. Het is onze passie om steeds weer nieuwe verhalen te ontdekken over het land en de mensen, over identiteit en traditie, over de stille plekjes en duizend gezichten van Zuid-Tirol. Met onze teksten en foto's willen we je de schoonheid van deze regio vol contrasten laten zien en je nieuwsgierigheid prikkelen. Maar we willen vooral één ding: je inspireren om te reizen.

Vergelijkbare berichten

Service