Zoek accommodatie & doe een vrijblijvende aanvraag
Leestijd ca.
minuten
Minuut
12. oktober 2023

Een spectaculaire videoshoot

Hoe worden onze video's eigenlijk gemaakt? Hoe werkt een dag filmen met ons team? Het antwoord op die vragen vind je in dit artikel: we geven je een indruk van 2 zomerse opnamedagen op de Kronplatz, en je komt meer te weten over ons werk achter de schermen.

A spectacular video
A spectacular video

The golden morning sun.

Internet Consulting

Het is nog maar 5 uur 's ochtends als we de auto volladen met onze apparatuur: Van een drone tot 2 camera's en een GoPro (dat is een kleine, robuuste en waterdichte action camcorder) tot een statief en microfoon, alles is aanwezig. Onze bestemming? Geiselsberg, een klein bergdorpje van de gemeente Olang op de oostelijke helling van de Kronplatz. Vandaag staat er een bijzondere shoot op het programma in het Alpin Panorama Hotel Hubertus: we willen een reel (korte video) maken voor ons Instagram-account ilovesuedtirol. We hebben iets ongewoons, leuks en gedenkwaardigs bedacht. Dat hopen we tenminste, want we beginnen een beetje zenuwachtig te worden en vragen ons af of ons ietwat gekke idee wel kan worden gerealiseerd op de manier die we ons hadden voorgesteld.

A spectacular video
A spectacular video

Julian has to jump into the Sky Pool in full bike gear.

Internet Consulting
A spectacular video
A spectacular video

And he has to simulate a fall from a mountain bike.

Internet Consulting

Misschien vraagt Julian zich hetzelfde af: we ontmoeten hem kort voor 5.30 uur in Hotel Hubertus en hij is niet zo cool als gewoonlijk. Geen wonder! De gepassioneerde mountainbiker is de hoofdrolspeler in de shoot van vandaag en wordt echt uitgedaagd - zowel atletisch als als acteur. Julian gaat vandaag zwemmen - maar (dat verklappen we alvast) niet in zijn zwembroek. En op onze tweede opnamedag moet hij niet alleen goed op zijn fiets trappen, maar ook een val simuleren. Dat is nogal wat voor iemand die wel sport, maar geen stuntman is. Maar als er een heteluchtballon aan de roze hemel verschijnt en langzaam over de bergtoppen zweeft, zien we dat als een goed voorteken.

Tussen droom en werkelijkheid

Voordat we je meer vertellen over onze eerste filmdag, geven we je een kort overzicht van hoe de uiteindelijke video eruit zou moeten zien: Julian komt helemaal bezweet op zijn fiets aan op de top van de berg. Hij wil zijn trui uittrekken en sluit zijn ogen. Als hij ze weer opent, zit hij niet meer op zijn mountainbike, maar in de panoramasauna van Hotel Hubertus. Geïrriteerd schudt Julian zijn hoofd en kijkt naar zijn handen. Alles begint te draaien en - poef - Julian zit weer op zijn mountainbike. Hij rijdt de berg af, komt ten val en belandt na de val in het beroemde hemelbad van het hotel - zonder zijn fiets, maar met zijn trui, fietsbroek, mountainbikeschoenen en helm. Uiteindelijk wordt Julian wakker in zijn kamer. Hij denkt dat het allemaal maar een droom was - maar zijn natte fietsspullen liggen op de vloer.

Ben je nu een beetje in de war en snap je niets van deze beschrijving? Maak je geen zorgen! Je vindt de voltooide video aan het einde van ons artikel: Als je die bekijkt, begrijp je het verhaal vast beter.

A spectacular video
A spectacular video

In any case, the view from the Sky Pool is a dream.

Internet Consulting

In volledige mountainbike-uitrusting in de Sky Pool

Maar terug naar onze eerste opnamedag: omdat we optimaal gebruik wilden maken van het prachtige ochtendlicht voor onze opnames, verloren we geen tijd: na een snel gesprek over de laatste details begonnen we met de saunascène. Terwijl de zon langzaam opkomt achter de bergen, maken we optimaal gebruik van het gouden licht voor onze eerste opnamen. De shoot in de sauna van de nieuwe Sky Spa Heaven & Hell verloopt erg goed en we zijn klaar voordat de zon helemaal is opgekomen. Geïnspireerd door de goede start gaan we naar de Sky Pool, waar we onze GoPro op Julians borst bevestigen. De volgende scène is de moeilijkste van de dag. We moeten Julians sprong in het zwembad zo filmen dat we het gemakkelijk kunnen combineren met Julians val van zijn mountainbike (die we op de tweede filmdag filmen) wanneer we het later bewerken. In de uiteindelijke video moet het lijken alsof Julian rechtstreeks van zijn mountainbike in het skibad valt.

A spectacular video
A spectacular video

Adam puts Julian in the right light in the sauna.

Internet Consulting
A spectacular video
A spectacular video

Adam attaches the GoPro to Julian's chest.

Internet Consulting

Julian staat daarom in volledige uitrusting aan de rand van het zwembad en springt zonder aarzelen met zijn hoofd in het warme water. 4 headfirst dives en 3 dronevluchten later is het gelukt: de belangrijke sky pool-scène zit in de bus. We drogen Julians kleren kort met handdoeken en gaan naar een kamer in het Alpin Panorama Hotel Hubertus. Daar schieten we de laatste scène van de dag, die ook de laatste scène in de video zal zijn. De opnames zitten erop voor vandaag en we hebben wel wat verfrissing verdiend. Tijdens een gezamenlijk ontbijt bekijken we alle opnamen en bespreken we nog een paar details voor onze tweede opnamedag.

A spectacular video
A spectacular video

On this day, the Sky Pool means more work than relaxation for Julian.

Internet Consulting

Ochtendopname op de top van de Kronplatz

Deze vindt drie dagen later plaats. Opnieuw beginnen we vroeg in de ochtend, want het schema is hetzelfde als voor het eerste deel van ons filmavontuur: de wekker gaat om 4.30 uur, we pakken onze uitrusting in de auto om 5.00 uur en ontmoeten Julian om 5.30 uur. De kabelbaan is zo vroeg nog niet in bedrijf, daarom mogen we bij wijze van uitzondering met de auto bijna tot aan de top van de Kronplatz rijden. De mountainbiketaferelen staan vandaag op het programma. We hebben geluk - een pluizig ogende wolkenzee spreidt zich vlak onder ons uit, waardoor we niet alleen het prachtige ochtendlicht op de gevoelige plaat kunnen vastleggen, maar ook een heel bijzondere sfeer. We gaan meteen aan de slag en hebben al snel de eerste scènes in beeld.

A spectacular video
A spectacular video

At sunrise, only the mountain peaks rise out of the sea of clouds.

Internet Consulting

Na een vlotte start wordt het nu echt spannend! Op de Dragon Trail staat het belangrijkste en meest uitdagende shot van de hele shoot op het programma: Julians val van zijn mountainbike. We rusten Julian weer uit met de GoPro, bedekken onze groeiende nervositeit met bemoedigende woorden en daar gaan we! Julian trapt hard, neemt halsoverkop de bocht en valt over het stuur in het weiland naast het fietspad. Het ziet er bruut uit vanuit ons perspectief, maar Julian roept naar ons dat alles in orde is. Opluchting wordt gevolgd door ontgoocheling: als we de opname op onze mobiele telefoons bekijken, realiseren we ons dat het helaas niet het effect heeft waar we op gehoopt hadden. Ook de tweede poging levert niet het gewenste resultaat op. Gelukkig is Julian precies goed voor de klus: onbevreesd en ongecompliceerd. Bij de derde poging werkt alles perfect. We halen allemaal diep adem. Dan lopen we naar het bergstation en nemen samen de gondel naar beneden in het dal naar Olang.

A spectacular video
A spectacular video

Adam and Julian watch the fall scene on their mobile phones.

Internet Consulting
A spectacular video
A spectacular video

Julian's bike has to withstand a lot today.

Internet Consulting

Terug op kantoor

De postproductie vult de volgende dagen: We zijn druk bezig met het analyseren, bewerken en knippen van het beeld- en videomateriaal. Joepie! De video is gemonteerd en het juiste geluid is ook geselecteerd. Nu gaan we de tekst schrijven en de beste foto's erbij uitzoeken. Dan laten we alles "rusten", want het is een goed idee gebleken om alles nog eens met een beetje afstand te bekijken. We zullen een paar kleine dingen aanpassen en op 22 augustus zijn we eindelijk klaar om de video online te zetten. Maar omdat andere posts voorrang hebben, zullen we de blogpost met een blik achter de schermen pas in oktober publiceren. We zijn benieuwd hoe het wordt ontvangen. Vind je de post en video leuk? Reacties en likes zijn van harte welkom en we zouden het natuurlijk extra leuk vinden als je onze posts deelt of je abonneert op ons kanaal. Je kunt niet alleen hier meer van ons vinden, maar ook op Facebook.

Dream or reality?
Dream or reality?

From Downhill Bike to Skypool at Kronplatz.

Internet Consulting

Tekst: Lisa
Foto's & Video: Adam

Wij zijn een bonte mix van natuurminnende, avontuurlijke en creatieve redacteuren. We wonen allemaal in Zuid-Tirol en delen de liefde voor schrijven en fotograferen, de bergen en cultuur. Het is onze passie om steeds weer nieuwe verhalen te ontdekken over het land en de mensen, over identiteit en traditie, over de stille plekjes en duizend gezichten van Zuid-Tirol. Met onze teksten en foto's willen we je de schoonheid van deze contrastrijke regio laten zien en je nieuwsgierigheid prikkelen. Maar we willen vooral één ding: u inspireren om te reizen.

Vergelijkbare berichten

Service