Zoek accommodatie & doe een vrijblijvende aanvraag
Leestijd ca.
minuten
Minuut
07. maart 2024

Paasei x 3

De lente staat voor de deur en Witte Donderdag is al over 3 weken. Misschien ben je je huis al aan het inrichten voor Pasen of ben je al aan het bedenken wat je op tafel gaat zetten voor het paasweekend. Eén ding is duidelijk: een paasviering zonder paaseieren is ondenkbaar. Voor christenen is het ei een symbool van wederopstanding, maar zelfs voor Pasen en het christendom was het ei al een symbool van vruchtbaarheid en nieuw leven.

Voor velen zijn de klassieke paaseieren, d.w.z. hardgekookte en gekleurde eieren, een must. In Zuid-Tirol, net als in andere gebieden , worden ze samen met paasham en paasbrood gewijd voordat ze worden gebruikt in het gebruik van paasspek en vervolgens met smaak worden gegeten. Chocolade- en nougat-eieren, die de paashaas in het paasnest verstopt, spelen een belangrijke rol voor kinderen. En decoratieliefhebbers versieren het traditionele paasboeket (in Zuid-Tirol palmboom of palmbos genoemd) met kleurrijke, artistiek versierde eieren.

Voor alle 3 de eiersoorten hebben we een tip uit Zuid-Tirol voor je:

Easter Eggs - Lonzahof
Easter Eggs - Lonzahof

Lonzahof eggs are excellent for decoration.

Lonzahof
Easter Eggs - Acherer Patisserie.Blumen
Easter Eggs - Acherer Patisserie.Blumen

Bunnies and chocolate eggs will make your Easter unique

Internet Consulting
Easter Eggs - Gamsegghof
Easter Eggs - Gamsegghof

The beautiful hand-decorated goose eggs from the Gamsegghof farm.

Gamsegghof
Easter Eggs - Hintnerhof
Easter Eggs - Hintnerhof

Happy hen of the Hintnerhof

Hintnerhof
Easter Eggs - Hintnerhof
Easter Eggs - Hintnerhof

The egg collection at the Hintnerhof farm.

www.wisthaler.com - Harald Wisthaler

Eieren van gelukkige kippen

Er zijn 2 boerderijen in de Casies vallei die hun kippen een speciale service bieden: de Hintnerhof boerderij van de familie Marchesini in Pichl en de Lonzahof boerderij van de familie Kargruber in St. Martin in Casies. Beide boerderijen gebruiken mobiele kippenhokken. De kippen worden na ongeveer 2 weken verplaatst naar een andere weide en kunnen daar weer lekker scharrelen en pikken. Dit is goed voor de dieren en de weiden.

De Gsiesa Goggilan ("Goggilan" betekent "eieren" in het Pustertal) van de boerderij Hintnerhof zijn biologische eieren, terwijl de Premium Goggilan van de boerderij LONZAhof scharreleieren zijn. De eieren zijn het hele jaar door verkrijgbaar in geselecteerde winkels en bakkerijen in Pustertal en op de boerderij.

Easter Eggs - Acherer Patisserie.Blumen
Easter Eggs - Acherer Patisserie.Blumen

The delicious chocolate eggs of Acherer Patisserie.Blumen

Acherer Patisserie.Blumen

Chocolade lekkernijen

Als je een zoetekauw bent, raden we je de chocolade-eieren met gianduja-vulling van de bekroonde Bruneckse patissier Andreas Acherer aan: je kunt online doosjes van 9, 12 of 20 stuks kopen en ze gemakkelijk thuis laten bezorgen. Of je kunteen kijkje nemen bijACHERER PATISSERIE .BLUMEN in Bruneck of ACHERER PATISSERIE.CHOCOLATIER in Bolzano .

Beide winkels verkopen niet alleen gianduja-eieren, maar ook kleine, middelgrote en reuze-eieren (ca. 2 kg) van melkchocolade (36% cacaogehalte) of pure chocolade (70% cacaogehalte). Deze chocolade-eieren kunnen 100% worden gepersonaliseerd op en indien gewenst kan er ook een klein cadeautje in worden verstopt. Je vindt ook zoete chocolade paashazen en paaslammetjes in de 2 winkels.

Easter Eggs - Gamsegghof
Easter Eggs - Gamsegghof

Hand-decorated goose eggs from the Gamsegghof farm are ideal for decorating the home at Easter.

Gamsegghof
Easter Eggs - Gamsegghof
Easter Eggs - Gamsegghof

The Gamsegghof farm from the outside!

Gamsegghof

Kunstig versierde ganzeneieren

De boerderij Gamsegghof bestaat al meer dan 300 jaar en ligt in het idyllische Langtaufererdal bij Curon Venosta. Onder de boerderijdieren bevinden zich ook enkele ganzen en boerin Beatrix Hohenegger maakt van hun eieren kleurrijke kunstwerken. De ganzeneieren zijn groter en steviger dan kippeneieren en daarom perfect voor paasdecoraties.

Beatrix heeft veel handigheid en geduld nodig: de rauwe en uitgeblazen eieren worden in verf gedoopt en gedroogd. Daarna kerft de boerin verschillende patronen of spreuken in de gekleurde schaal met een klein gereedschap dat lijkt op gereedschap dat wordt gebruikt om glas te graveren. Door het vet te melken krijgt het ei aan het einde een prachtige glans. De decoratieve unieke stukken zijn alleen verkrijgbaar in de boerderijwinkel.

Tekst: Silvia

Wij zijn een bonte mix van natuurminnende, avontuurlijke en creatieve redacteuren. We wonen allemaal in Zuid-Tirol en delen een liefde voor schrijven en fotograferen, de bergen en cultuur. Het is onze passie om steeds weer nieuwe verhalen te ontdekken over het land en de mensen, over identiteit en traditie, over de stille plekjes en duizend gezichten van Zuid-Tirol. Met onze teksten en foto's willen we je de schoonheid van deze contrastrijke regio laten zien en je nieuwsgierigheid prikkelen. Maar we willen vooral één ding: u inspireren om te reizen.

Vergelijkbare berichten

Service