Zoek accommodatie & doe een vrijblijvende aanvraag
Leestijd ca.
minuten
Minuut
08. februari 2024

Een romantische nacht in een iglo op 2.000 meter hoogte

Wil je je geliefde verrassen met een unieke en onvergetelijke ervaring, een nieuw en buitengewoon avontuur? Valentijnsdag staat voor de deur en wij hebben precies het juiste cadeau-idee voor je: een nacht in een iglo op de Speikboden met myTour! Wij vergezelden een koppel op deze belevenis en geven je een kijkje in de keuken.

Igloo
Igloo

The valley station of Speikboden, from here you go up to the igloos.

Internet Consulting
Igloo
Igloo

The adventure is about to begin, we head for the igloo.

Internet Consulting

De locatie: De berg-iglo's bevinden zich op de Speikboden in het Ahrntal op een hoogte van 2.000 meter. We beginnen 's middags en nemen de kabelbaan (kaartjes moeten apart worden gekocht) naar het bergstation waar, na een korte wandeling, in totaal 9 iglo's op ons wachten.

Technische informatie: De iglo's zijn gebouwd in de tweede helft van december. Vanaf oudejaarsavond kon je 2 weken lang elke nacht in de iglo's overnachten, en nu kan dat nog steeds in de weekenden tot ongeveer half april . Je vraagt je misschien af hoe de iglo's zijn gebouwd. We vertellen je de ingenieuze techniek erachter: Enorme ballonnen worden opgeblazen en vervolgens bedekt met kunstsneeuw. Zodra de sneeuw compact genoeg is, wordt de lucht uit de ballon gelaten en wordt de binnenkant gladgestreken en versierd met een ijsknipper. Het is moeilijk te geloven - de afgewerkte bergiglo's zijn zo stabiel dat zelfs een sneeuwfrees eroverheen kan rijden!

Igloo
Igloo

The igloos with their characteristic wooden doors and lanterns, with the mountains in the background.

Internet Consulting
Igloo
Igloo

A night in an igloo is both a romantic and adventurous experience for couples.

Internet Consulting
Igloo
Igloo

The igloo is cosy and comfortable, carefully decorated.

Internet Consulting
Igloo
Igloo

A couple prepares to spend the night in an igloo.

Internet Consulting

Het avontuur begint

Kleine houten deuren en een lantaarn die in een nis in de sneeuw staat, vormen de toegangspoort tot dit ongelooflijke winteravontuur: het is alsof je een sprookjesland binnengaat. Binnen in onze iglo wacht een houten structuur die op het ijs rust op ons met een met bont bedekte matras, veel kussens en dekens, 2 slaapzakken, kaarsen aan de muren, decoraties die aan het plafond hangen en een spiegel. Alles wat je nodig hebt voor de nacht lijkt aanwezig te zijn.

We hebben ook zelf iets meegenomen: een klein flesje mousserende wijn (kan ook ter plekke gekocht worden), een warme sjaal, water, een kleine snack voor de nacht, badjassen en handdoeken, slippers voor de sauna, warme kleding inclusief thermisch ondergoed en een powerbank om de batterijen van onze mobiele telefoons op te laden tijdens de nacht.

Sneeuwschoenwandeling

Meteen na het uitpakken, rond 16.00 uur, vertrekken we voor de sneeuwschoenwandeling die deel uitmaakt van het belevingspakket. Vijf andere stellen en een gids vergezellen ons. We doen onze sneeuwschoenen aan en wandelen in de schemering door het besneeuwde landschap. De koplampen verlichten onze sporen in de sneeuw. De tocht is niet veeleisend, dus we kunnen ontspannen en genieten van de schoonheid van het landschap, de stilte, de frisse lucht en de kleuren van de zonsondergang. We keren rond 18.00 uur terug naar Mountainigloos.

Igloo
Igloo

In line during a snowshoe hike in the forest.

Internet Consulting
Igloo
Igloo

An overhead image of the group during the snowshoe hike.

Internet Consulting
Igloo
Igloo

Snowshoe hike at dusk.

Internet Consulting
Igloo
Igloo

The igloo restaurant where you can enjoy an excellent dinner.

Internet Consulting
Igloo
Igloo

The atmosphere around the fire in front of the igloos is truly unique!

Internet Consulting
Igloo
Igloo

Sauna and heated outdoor pool

Internet Consulting
Igloo
Igloo

The sauna at guests' disposal

Internet Consulting

Culinaire hoogstandjes & magische momenten

Bij onze terugkeer wacht ons in de iglo, die als restaurant wordt gebruikt, een 3-gangenmenu met typische specialiteiten uit Zuid-Tirol: Groentesoep, goulash met knoedels en Kaiserschmarrn pannenkoeken. Het eten smaakt heerlijk en wordt begeleid door uitstekende wijnen. En om de uitgebreide avondmaaltijd af te ronden, is er een schnaps.

Het hoogtepunt van de avond is echter de wellness time-out met sauna, verwarmd bubbelbad - en met de volle maan boven ons. Een romantische en onvergetelijke ervaring! Het knisperen van het vuur, de sneeuw die glinstert in het maanlicht en de dromerige natuur bezorgen ons heerlijke en intense momenten.

Nadat we zijn opgewarmd en ontspannen in de sauna, is het tijd om onze iglo in te gaan en onze slaapzakken in te glijden - warm aangekleed natuurlijk! Het is stil in de iglo en de kaarsen die weerkaatsen op het ijs zorgen voor koele lichteffecten. De sfeer is gezellig ondanks het ijs om ons heen. De nacht in de iglo verloopt aangenaam en zonder bittere kou. Na het ontw aken genieten we eerst van het prachtige uitzicht en daarna van een heerlijk ontbijt in de hut. Deze ervaring is zeker voor herhaling vatbaar!

Igloo adventure: romantic night at 2,000 metres
Igloo adventure: romantic night at 2,000 metres

Igloo adventure: romantic night at 2,000 metres

Internet Consulting

Het weten waard

 • Een nacht in een iglo is een geweldige ervaring voor zowel vakantiegasten als de lokale bevolking. Locals krijgen hun prachtige thuisland vanuit een ander perspectief te zien en internationale gasten (de allereerste gasten kwamen uit Schotland) trakteren zichzelf op een heel bijzondere ervaring op vakantie.
 • Dieren zijn welkom als ze zindelijk zijn - of liever "iglurein".
 • De temperaturen in de iglo variëren van -3° tot +3° Celsius.
 • Tijdens de nacht kun je rekenen op Matthias om je te helpen met vragen of verzoeken voor de duur van je verblijf.
 • Na het ontbijt heb je de keuze: met de kabelbaan naar het dal of met de langste rodelbaan van Zuid-Tirol (ca. 10 km) naar beneden.

myTour - jouw geluksmomenten

Om te genieten van deze onvergelijkbare ervaring in een iglo of om een andere ervaring te kiezen die bij je past uit het brede aanbod, raden we je aan de myTour website te bezoeken. Het doel van myTour is het creëren van indrukwekkende herinneringen en prachtige geluksmomenten.

myTour werkt samen met lokale soulmates, die je met hun voorkennis helpen bijzondere plekken in Zuid-Tirol te ontdekken. Een van deze soulmates is Wilfried Steger van Kreaktiv, die deze romantische iglo-ervaring mogelijk heeft gemaakt. myTour opent een wereld van emoties voor je! Echt. Intens. Uniek. Ecologisch. En onvergetelijk.

De romantische overnachting in een iglo omvat de volgende diensten:

 • Welkomstdrankje
 • Mountainigloo wellness (sauna en verwarmd bubbelbad)
 • Begeleide sneeuwschoenwandeling inclusief sneeuwschoenverhuur
 • Typisch Tirools diner in het iglorestaurant
 • Warmwaterservice tijdens je verblijf (in thermosfles)
 • Overnachting in een iglo voor twee personen
 • Thermosfles
 • Expeditieslaapzak met huttenlaapzak
 • Ontbijt in het bergrestaurant Speikboden

Tekst: Silvia
Foto's & Video: Adam

Wij zijn een bonte mix van natuurminnende, avontuurlijke en creatieve redacteuren. We wonen allemaal in Zuid-Tirol en delen de liefde voor schrijven en fotograferen, de bergen en cultuur. Het is onze passie om steeds weer nieuwe verhalen te ontdekken over het land en de mensen, over identiteit en traditie, over de stille plekjes en duizend gezichten van Zuid-Tirol. Met onze teksten en foto's willen we je de schoonheid van deze contrastrijke regio laten zien en je nieuwsgierigheid prikkelen. Maar we willen vooral één ding: je inspireren om te reizen.

Vergelijkbare berichten

Service