Zoek accommodatie & doe een vrijblijvende aanvraag
Leestijd ca.
minuten
Minuut
19. oktober 2023

Romantische plekjes voor verliefden

Gloeiende rotsen in de avondgloed. Uitzicht op een glinsterend blauw meer of de prachtige bergen. Een afgelegen plekje tussen bos en weiden .... Als de omgeving goed is, heb je niet veel meer nodig om een romantische sfeer te creëren. Wij hebben een paar bijzondere plekjes gevonden in Zuid-Tirol. Dromerige, sprookjesachtige, idyllische plekjes, gewoon perfect om optimaal te genieten van de tijd met je geliefde.

View of Lake Fennberg
View of Lake Fennberg

The lake on Mt. Fennberg near Margreid on the wine route is protected as a biotope and is a popular destination for excursions.

Tourismusverein Südtiroler Unterland - Albert Ceolan
St. Johann in Villnöss
St. Johann in Villnöss

The Ranui church was dedicated to St. John of Nepomuk.

Frank Fischbach / stock.adobe.com

De Fennberg, Margreit

Pure natuurromantiek: Fennberg in het Zuid-Tiroler laagland is een wereld op zich - met oude boerderijen, sequoia's, een biotoop en een prachtig meer.

San Giovanni in Ranui, Funes

Midden in de weiden van Ranui staat een pittoresk kerkje dat prachtig opgaat in het imposante berglandschap. De barokke kerk werd gebouwd in 1744 en is gewijd aan San Giovanni in Neopmuk. Het uitzicht op de Geisler toppen vanaf hier is uniek - en twee keer zo mooi.

Lake Karersee
Lake Karersee

Hiking at Lake Karersee at the foot of Latemar massif

Eggental Tourismus - Helmuth Rier
Knottenkino in Vöran
Knottenkino in Vöran

An open-air cinema offering a wonderful view of the surrounding mountains.

Tourismusverein Hafling - Vöran - Meran 2000/Stephan Matzoll

Knottnkino, Avelengo

Dit is een bijzondere openluchtbioscoop met een prachtig uitzicht op de regio Merano en de omliggende bergtoppen. Vooral romantisch als de zon opkomt of ondergaat.

Lago di Carezza, Nova Levante

Bomen en bergtoppen worden weerspiegeld in het diepgroene water: het is niet verwonderlijk dat er talloze legendes rond het sprookjesachtige Lago di Carezza in Val d'Eggental bestaan.

Lookout mountain Dürrenstein
Lookout mountain Dürrenstein

The Dürrenstein near Prags is accessible from the Prato Piazza.

Günther Kamelger
Strudelkopf summit
Strudelkopf summit

A breathtaking view of the Tofane, Monte Cristallo and the Three Peaks as well as the rest of the Dolomites awaits you at the summit.

IDM Südtirol/Manuel Kottersteger

Dürrenstein, Braies

Dürrenstein is een van de beste uitzichtpunten in de Dolomieten. Je kunt de bekende toppen zien zoals: Neuner, Zehner, Senneser Karspitz, Seekofl, Drei Zinnen en de toppen van de Haunoldgruppe. Wie de twee uur durende beklimming 's ochtends vroeg aandurft, wordt beloond met een buitengewone zonsopgang (direct bij de Drei Zinnen - zoals op de foto - verschijnt de zon half december).

Strudelkopf, Braies

Vlak ernaast, maar iets lager en gemakkelijker te bereiken, ligt de Strudelkopf. Ook hier kun je heerlijk blijven hangen en je ogen laten dwalen over het fantastische panorama.

The Gilf Promenade
The Gilf Promenade

Gilf promenade for his poetic journey and subtropical plants, is one of the most romantic walks of Merano.

Internet Consulting - Patrick Kammerlander
Lake Toblach
Lake Toblach

Also in the evening, Lake Toblach is perfect to be visited.

IDM Südtirol - Harald Wisthaler

Gilfpromenade, Merano

Zin in een wandeling in Merano? De Gilfpromenade komt uit in de wildromantische Gilfkloof - begeleid door de ruisende Passer. Omlijst door exotische en mediterrane vegetatie. Geflankeerd door uitnodigende rustbanken versierd met verzen.

Toblach meer, Toblach

Verken het natuurontdekkingspad. Maak een boottocht in de privacy van je eigen huis. Geniet van het prachtige uitzicht in de schemering ... Het meer van Toblach nodigt je op elk moment van de dag uit om te vertoeven.

St. Kathrein-church
St. Kathrein-church

The St. Kathrein church on the high plateau of Hafling is dedicated to St. Katharina, the patron saint of carters.

IDM Südtirol-Alto Adige/Angelika Schwarz
Lake Prags
Lake Prags

Romantic mountain landscape around the Lake Prags.

IDM Südtirol/Harald Wisthaler

St. Kathrein kerk, Avelengo

De legendarische bergkerk ligt op een heuvel bij Avelengo. De plek stond al in de prehistorie bekend als machtsplaats.

Lago di Braies, Braies

Toegegeven, dit meer is niet langer een insidertip voor liefhebbers. Maar het Lago di Braies is gewoon te mooi om hier onvermeld te laten. Je kunt er het beste ver weg van de grote vakantieseizoenen naartoe gaan - en je geliefde 's ochtends vroeg wakker maken voor een speciale excursie ...

Tekst: Steffi

Wij zijn een bonte mix van natuurminnende, avontuurlijke en creatieve redacteuren. We wonen allemaal in Zuid-Tirol en delen de liefde voor schrijven en fotograferen, voor de bergen en cultuur. Het is onze passie om steeds weer nieuwe verhalen te ontdekken over het land en de mensen, over identiteit en traditie, over de stille plekjes en duizend gezichten van Zuid-Tirol. Met onze teksten en foto's willen we je de schoonheid van deze regio vol contrasten laten zien en je nieuwsgierigheid prikkelen. Maar we willen vooral één ding: je inspireren om te reizen.

Vergelijkbare berichten

Service