Zoek accommodatie & doe een vrijblijvende aanvraag
Leestijd ca.
minuten
Minuut
12. oktober 2023

Boomplantactie op de hotelbeurs in Bolzano

Het bos is het groene hart van Zuid-Tirol. Om ervoor te zorgen dat dit ondanks de klimaatverandering zo blijft, kunnen niet alleen boseigenaren, maar wij allemaal een bijdrage leveren. Bezoek gewoon onze stand op de hotelbeurs in Bolzano van 23-26.10.2023, neem deel aan onze boomplantactie en laat volgend jaar een nieuwe boom groeien in Pustertal.

Tree planting campaign at the hotel fair in Bozen
Tree planting campaign at the hotel fair in Bozen

The red tree crowns are visible signs of bark beetle infestation from afar.

Internet Consulting

Een gezond bos is belangrijk voor ons allemaal

Het bosecosysteem levert een onmisbare bijdrage aan de klimaatbescherming - 1 hectare bos onttrekt jaarlijks 11 ton kooldioxide aan de lucht.

Het bos in Zuid-Tirol heeft het de afgelopen jaren echter niet gemakkelijk gehad: de storm Vaia heeft het in 2018 bijzonder zwaar te verduren gehad. Naast windbreuk en sneeuwdruk waren er ook ongewoon warme en droge weersperioden.

Dit alles verzwakte de verdediging van de bomen en de schorskever kon zich in een deel van de Zuid-Tiroolse bossen verspreiden.

Zuid-Tirol bestaat voor meer dan 50 % uit bos. Daarbij is 58 % van de bossen in Zuid-Tirol geclassificeerd als beschermingsbos: Zoals de naam al zegt, beschermt het ons tegen modderstromen, lawines en overstromingen.

Elk bos heeft echter belangrijke functies: Het filtert de lucht en slaat water op. Het dient als habitat voor verschillende planten en dieren en levert ons de waardevolle grondstof hout. En last but not least, biedt het de lokale bevolking en vakantiegangers ontspanning en heerlijke natuurervaringen.

Tree planting campaign at the hotel fair in Bozen
Tree planting campaign at the hotel fair in Bozen

The forest is of great importance for South Tyrol.

Internet Consulting
Tree planting campaign at the hotel fair in Bozen
Tree planting campaign at the hotel fair in Bozen

With our tree planting campaign we want to make a small contribution to a sustainable forest in South Tyrol.

Internet Consulting

Er groeit een boom voor je bezoek

We willen echter niet alleen de aandacht vestigen op het immense belang van het bos voor een duurzaam leven en een duurzame vakantie in Zuid-Tirol, maar ook iets concreets en duurzaams doen voor het bos in Zuid-Tirol.

En jij kunt ons helpen!

Maak je geen zorgen, je hoeft geen boom te sponsoren of te planten. Kom gewoon langs bij onze stand op de hotelbeurs tussen 23 en 26 oktober: met je bezoek steun je onze boomplantactie, die we samen met de boswachterij Bruneck uitvoeren.

In het voorjaar van 2024 gaan we echt van start

  • Wanneer: Op een dag in april of mei 2024 - de exacte datum hangt af van het weer
  • Waar: In een te herbebossen stuk bos in de omgeving van Bruneck, waarschijnlijk in Aufhofen.
  • Wie: Het hele team van Internet Consulting zal op de plantdag in actie komen, ondersteund door de professionals van de boswachterij Bruneck.
  • Wat: De geschikte boomsoorten worden geselecteerd door de boswachterij van Bruneck.
Tree planting campaign at the hotel fair in Bolzano
Tree planting campaign at the hotel fair in Bolzano

In addition to spruces, other tree species are also planted during the campaign - for a resilient mixed forest.

Internet Consulting

Een levende boom en een bosbank wachten op je in de duurzaamheidshoek van onze stand. Als je zin hebt, kun je op dit bankje op de foto: De foto's worden dan rond de boom opgehangen. Natuurlijk zullen we hier op de blog verslag doen van hoe we het hebben gedaan met het planten van de zaailingen en alle deelnemers aan de campagne op de hoogte houden van de groeivorderingen van de bomen.

#wecare voor een waardevolle toekomst

Hotel 2023 | 23.-26.10.2023| Stand D25/22 | Bolzano Trade Fair: Er groeit een boom voor uw bezoek!

Tree planting campaign at the hotel fair in Bozen
Tree planting campaign at the hotel fair in Bozen

We at Internet Consulting support a project for the preservation of our natural landscape. With every visit to our stand at Hotel 2023 in Bolzano, a tree will be planted.

Internet Consulting

Tekst: Lisa
Foto's & Video: Adam

Wij zijn een bonte mix van natuurminnende, avontuurlijke en creatieve redacteuren. We wonen allemaal in Zuid-Tirol en delen een liefde voor schrijven en fotografie, bergen en cultuur. Het is onze passie om steeds weer nieuwe verhalen te ontdekken over het land en de mensen, over identiteit en traditie, over de stille plekjes en duizend gezichten van Zuid-Tirol. Met onze teksten en foto's willen we je de schoonheid van deze regio vol contrasten laten zien en je nieuwsgierigheid prikkelen. Maar we willen vooral één ding: je inspireren om te reizen.

Vergelijkbare berichten

Service