Zoek accommodatie & doe een vrijblijvende aanvraag
Leestijd ca.
minuten
Minuut
19. oktober 2023

Bolzano - gewilde reisbestemming voor 2023

Eindelijk behoren de beperkingen als gevolg van de pandemie tot het verleden en is het verlangen om te reizen en nieuwe bestemmingen te ontdekken weer helemaal terug. Daarom was Booking.com bijzonder nieuwsgierig naar de reistrends in 2023 en heeft hier uitgebreid onderzoek naar gedaan.

In augustus 2022 werd een online enquête gehouden onder een steekproef van volwassenen die van plan waren om in de komende 12 tot 24 maanden een vakantie- of zakenreis te maken: In totaal namen 24.179 mensen uit 32 verschillende landen en regio's deel. Verschillende aspecten van reizen werden belicht, zoals de rol van het reisbudget, nieuwe ideeën over reizen volgens COVID en de motieven om te reizen.

Wellness
Wellness

_#CR_3003012; _#CC_35005020; _#M_Turpin_Margaux_050310; aromatherapy; beautician; beauty parlour; body; candle; care; caucasian; comfort; deep; east; exotic; female; flower; gentle; human; luxury; massage; massaging; masseur; masseuse; muscle; naked; oriental; pamper; parlor; parlour; peaceful; relief; reliever; resort; salon; shiatsu; skin; skincare; soothing; spa; stress; therapist; therapy; tissue; touching; treatment; vital; wellbeing; woman;

auremar - Fotolia
Culinary pleasures in South Tyrol
Culinary pleasures in South Tyrol

"Schüttelbrot" bread with speck and wine

IDM Südtirol-Alto Adige/Manuel Ferrigato

Ontspanning en plezier staan nog steeds bovenaan de lijst van motivaties voor een vakantie. Veel reizigers willen iets goeds doen voor lichaam, geest en ziel. Anderen zoeken meer avontuur: in survivaltraining en nauw contact met de natuur of in het ontdekken van het onbekende.

Degenen die zich bij het nemen van reisbeslissingen laten inspireren door virtual reality of zelfs maar een AR- of VR-reiservaring overwegen, zijn in de minderheid. Het is dan ook niet verrassend dat de meerderheid de ervaring ter plaatse bevredigender vindt dan virtueel reizen.

Bozen - Walther Square
Bozen - Walther Square

Walther Square, with a statue of Walther von der Vogelweide

Rüdiger Jahnke / Fotolia.com
Bozen
Bozen

The city centre of Bozen has several picturesque streets with historical builidings.

Internet Consulting - Fabian Auer

De populairste reisbestemmingen voor 2023

Om iedereen te helpen die nog twijfelt over zijn vakantiebestemming, heeft Booking.com wereldwijde boekingstrends geanalyseerd om de populairste vakantiebestemmingen voor 2023 te bepalen. Naast Sao Paulo in Brazilië, Kota Kinabalu in Maleisië of Kalambaka in Griekenland, staat ook Bolzano in de top tien van bestemmingen voor 2023.

Dat verbaast ons niets: de hoofdstad van Zuid-Tirol is niet alleen een van de meest leefbare steden van Italië, maar heeft vakantiegangers ook veel te bieden. Bolzano zelf, met zijn rijke geschiedenis en levendige heden, evenals de charmante omgeving met wijngaarden en bergen , zijn in elk jaargetijde een bezoek waard. Het kleurrijke palet aan bezienswaardigheden varieert van de arcades tot het archeologisch museum van Zuid-Tirol, kerken en kastelen.

Bozen
Bozen

Impressions from Bozen with the Municipal Museum in the background

Verkehrsamt Bozen - Achim Meurer
Bozen
Bozen

View of South Tyrol's capital Bozen

IDM Südtirol - Alex Filz

Naast culturele hoogtepunten is de veelzijdige natuur rond Bolzano ook een genot voor ontspannen wandelingen of sportieve tochten: promenades en wandelpaden, skipistes en fietspaden, romantische meren en zonnige hoogvlaktes staan garant voor een afwisselende vakantie.

En niet alleen overdag valt er veel te beleven in Bolzano: Ook het nachtleven van Bolzano is niet te versmaden. Ook op culinair gebied valt er in en rond Bolzano veel te ontdekken: De stad en de omgeving staan bekend om een uitstekende keuken en uitstekende wijnen.

Als je nu nieuwsgierig bent geworden naar Bolzano en de stad wilt leren kennen, wacht dan niet te lang met het plannen van je reis - want Bolzano is een veelgevraagde vakantiebestemming.

Tekst: Lisa

Wij zijn een bonte mix van natuurminnende, avontuurlijke en creatieve redacteuren. We wonen allemaal in Zuid-Tirol en delen de liefde voor schrijven en fotograferen, bergen en cultuur. Het is onze passie om steeds weer nieuwe verhalen te ontdekken over het land en de mensen, over identiteit en traditie, over de stille plekjes en duizend gezichten van Zuid-Tirol. Met onze teksten en foto's willen we je de schoonheid van deze regio vol contrasten laten zien en je nieuwsgierigheid prikkelen. Maar we willen vooral één ding: je inspireren om te reizen.

Vergelijkbare berichten

Service