Zoek accommodatie & doe een vrijblijvende aanvraag
Leestijd ca.
minuten
Minuut
24. oktober 2023

Ontbijt en brunch op de alm

Zelfgemaakte vruchtensappen en jam, alpenboter, eieren van vrolijke kippen - regionale specialiteiten en lokale producten maken samen met de appetijtelijke berglucht het ontbijt op een Zuid-Tiroolse alm tot een bijzondere smaakbelevenis. Daarna kun je in alle rust genieten van het uitzicht en de zon. Of je wandelt of fietst nog een stukje verder voordat je op weg gaat naar huis. Het is helemaal aan jou en je stemming van die dag.

Breakfast and brunch on the alpine pasture
Breakfast and brunch on the alpine pasture

Breakfast table with panoramic view.

Tschötsch Alm
Breakfast and brunch on the alpine pasture
Breakfast and brunch on the alpine pasture

Path to the Tschötsch Alm.

Tschötsch Alm

Zonsopgangontbijt voor vroege vogels

De vroege vogel vangt de worm - dit gezegde ken je vast wel. Voor de Tschötsch Alm op de Puflatsch in het wandel- en skigebied Seiser Alm zou het gezegde zo kunnen luiden: De vroege wandelaar krijgt een prachtige zonsopgang voorgeschoteld met een panoramisch uitzicht op de Dolomieten en een heerlijk ontbijt. Waar gasten met een reservering normaal gesproken vanaf 9 uur 's ochtends kunnen brunchen, kan dat op dinsdag al eerder. Schlern, Langkofel en Plattkofel in het ochtendlicht - een geweldig begin van je dag.

Breakfast and brunch on the alp
Breakfast and brunch on the alp

View of the Trametsch hut and the children's playground.

Trametschhütte
Breakfast and brunch on the alp
Breakfast and brunch on the alp

A delicious breakfast is just ready.

Trametschhütte

Gezellige brunch met panoramisch uitzicht

Noteer minstens een dag van tevoren het uitgebreide Alpenontbijt in de Trametschhütte op 1.200 meter hoogte midden in het Plose ski- en wandelgebied boven Brixen. Het brunchontbijt wordt geserveerd op het fantastische zonneterras van 9.00 tot 10.30 uur. Hier kun je genieten van alles van verse broodjes tot jam en worst, klassieke Zuid-Tiroler specialiteiten en veel producten van de boerderij en zelfgemaakte lekkernijen. Daarna kun je een ontspannen wandeling maken of gewoon genieten van het omliggende panorama en ontspannen.

Breakfast and brunch on the alpine pasture
Breakfast and brunch on the alpine pasture

The Hofstatt alpine pasteure.

Hofstatt Alm

Zaterdagontbijt voor genieters

De korte wandeling van de Antholz vallei naar de Hofstatt Alm is ook gemakkelijk voor gezinnen met kinderen die niet zo van wandelen houden. En als je kinderen wat motivatie nodig hebben na de start in Antholz : Misschien kun je de kleintjes aansporen met het vooruitzicht van een zandbak, glijbaan & co - en de groteren verleiden met zelfgebakken cake. De taart wordt ook geserveerd bij het ontbijt, waar je op zaterdag van 9 tot 11 uur van kunt genieten. Vergeet niet te reserveren!

In Zuid-Tirol zijn er natuurlijk nog meer hutten die een ontbijt of brunch op de alm aanbieden, zoals de Welschellener Alm (Munt da Rina) in Val Badia, de Roner Alm op de Rodengo, de Kristallalm op de Klausberg, de Sesselschwaige onder de Sciliar, de Laabalm in Nova Ponente of de Schönrastalm in Aldino.

Tekst: Lisa

Wij zijn een bonte mix van natuurminnende, avontuurlijke en creatieve redacteuren. We wonen allemaal in Zuid-Tirol en delen de liefde voor schrijven en fotograferen, de bergen en cultuur. Het is onze passie om steeds weer nieuwe verhalen te ontdekken over het land en de mensen, over identiteit en traditie, over de stille plekjes en duizend gezichten van Zuid-Tirol. Met onze teksten en foto's willen we je de schoonheid van deze contrastrijke regio laten zien en je nieuwsgierigheid prikkelen. Maar we willen vooral één ding: u inspireren om te reizen.

Vergelijkbare berichten

Service