Zoek accommodatie & doe een vrijblijvende aanvraag

Rodelen bij maanlicht en nachtrodelen

Verlicht of alleen verlicht door de volle maan - veel rodelbanen in Zuid-Tirol nodigen ook uit om 's avonds en 's nachts te rodelen.
Moonlight tobogganing
Moonlight tobogganing

Moonlight tobogganing in Tauferer Ahrntal

IDM Südtirol - Hansi Heckmair

Rodelen in Zuid-Tirol is niet alleen leuk overdag met een blauwe hemel en zonneschijn. s Avonds, onder een sterrenhemel en maanlicht, is een rodelbaan in het romantische winterlandschap een bijzondere ervaring. En een stop bij een rustieke hut of een gezellige herberg vult de sportieve activiteit perfect aan.

Met de lift naar het begin van de rodelbaan

Veel skigebieden in Zuid-Tirol bieden op bepaalde avonden in de week een zeer comfortabele vorm van nachtrodelen aan: De klim naar de verlichte rodelbaan gebeurt comfortabel met de langere open kabelbaan of stoeltjeslift.

- Skigebied Monte Cavallo: met de Monte Cavallo kabelbaan naar de 10 km lange rodelbaan (dinsdag- en vrijdagavond).
- Skigebied Plose: met de Plose kabelbaan naar de 9 km lange RudiRun rodelbaan (vrijdagavond).
- Skigebied Klausberg: met de K-Express gondelbaan naar de 5 km lange rodelbaan (dinsdagavond)
- Skigebied Watles: met de stoeltjeslift naar de 4 km lange rodelbaan (vrijdagavond)
- Skigebied Obereggen: met de Ochsenweide kabelbaan naar de 2,5 km lange rodelbaan (dinsdag-, donderdag- en vrijdagavond)
- Skigebied Kronplatz: met de kabelbaan Korer naar de 1,5 km lange rodelbaan (zaterdagavond) of met de kabelbaan Cianross in San Vigilio naar de 500 m lange rodelbaan (dinsdag- en donderdagavond)

In het skigebied 3 Zinnen Dolomieten kun je op dinsdag- en vrijdagavond comfortabel met de Haunold stoeltjeslift in Innichen naar de 2 km lange rodelbaan, maar deze is niet verlicht.

Te voet naar de verlichte rodelbaan

Voor sommige nachtrodelaars is een rodeluitstapje maar half zo leuk zonder de klim te voet. Hier zijn enkele aanbevelingen voor diegenen die een verlichte rodelbaan op prijs stellen, maar geen lift nodig hebben.

- Skigebied Belpiano: de 1,5 km lange rodelbaan Vallierteck in Reschen of de 800 m lange rodelbaan Talaiwald in St. Valentin (elke avond).
- Skigebied Schwemmalm: de 500 m lange rodelbaan onder de Moscha wedstrijdbaan, parkeerplaats bij het dalstation van de stoeltjeslift (woensdagavond)
- Skigebied Solda: de verbindingspiste tussen de Kanzel en de kabelbaan wordt een 2 km lange rodelbaan (donderdagavond)

Buiten de skigebieden zijn er ook verlichte rodelbanen om 's nachts te rodelen met gezellige pauzeplaatsen - bijvoorbeeld de rodelbaan Tristenbach in Riobianco in het Tauferer Ahrntal of de rodelbaan Atscherwiesen in Telfes/Ratschings in het Eisacktal.

Voor romantici

Als je een rodelbaan op ploetert die alleen in maanlicht baadt en dan naar beneden suist, beleef je de winterse natuur bijzonder intens. Sommige hutten langs onverlichte rodelbanen bieden op afspraak ook plaats aan nachtrodelaars, zoals de Welschellener Alm in Welschellen/ Enneberg, of zijn op bepaalde winteravonden langer open, zoals de Geisleralm in St. Magdalena/ Funes.

Tips voor nachtrodelen

Om ervoor te zorgen dat rodelen bij maanlicht een onvervalste ervaring wordt met vrienden en familie, moet je rekening houden met de veiligheidstips voor rodelaars. Zelfs als je langere tijd in gezellig gezelschap bij elkaar zit, is terughoudendheid geboden bij het nuttigen van alcohol, om jezelf en anderen niet in gevaar te brengen.

Ook heel belangrijk: als de rodelbaan niet helder verlicht is met schijnwerpers, vergeet dan niet je hoofdlamp aan te doen, zowel bij de klim als bij de afdaling. Als de beklimming te voet is, is het aan te raden om andere kleding mee te nemen, omdat het snel ongemakkelijk kan worden in een bezweet shirt.

Zoals bij elke rodeltocht moet je jezelf van tevoren voldoende informeren: Is de baan open en zo ja, is deze op dit moment verlicht? Hoe zijn de sneeuw- en weersomstandigheden? Is er een plek om te stoppen voor een verfrissing? Is het nodig om je aan te melden bij de hut (vooral voor groepen)? Is er een rodelverhuur?

Huidige vakantieaanbiedingen

from 110 €
Hotel Fameli

Family hotel at Valdaora, near the Kronplatz - a place to play, have fun, enjoy moments of relaxation and sample really delicious food.

To the hotel
from 94 €
Wirtshaushotel Alpenrose

In the heart of the Dolomites - ideal starting point for pleasure-seekers and sports lovers. Experience a perfect break from everyday life!

To the hotel

Rodelen

Geselecteerde accommodatie in South Tyrol

DAS MAJESTIC – HOTEL & SPA - Reischach at Mt. Kronplatz
Top Hotel
superior
DAS MAJESTIC – HOTEL & SPA
Reischach at Mt. Kronplatz
4,8 Uitstekend

Exclusive wellness hotel in a dreamlike position, with excellent cuisine & rich activity offer in the Kronplatz Dolomites Region!

van 145 € per dag
Hotel Alpen Tesitin Panorama Wellness Resort - Welsberg-Taisten at Mt. Kronplatz
Top Hotel
Hotel Alpen Tesitin Panorama Wellness Resort
Welsberg-Taisten at Mt. Kronplatz
4,9 Uitstekend

South Tyrolean friendliness, modern feel-good ambience, magnificent view of the Dolomites, outdoor sun infinity pool with wow effect and 180° dream panorama.

van 199 € per dag
Mein Matillhof - Latsch in Vinschgau
Top Hotel
superior
Mein Matillhof
Latsch in Vinschgau
4,8 Uitstekend

Joie de vivre and pleasures, relax and regeneration! Take your time for unforgettable holidays in the middle of fruit orchards & the South Tyrolean mountains.

van 162 € per dag
AMONTI & LUNARIS Wellnessresort - Steinhaus in Tauferer Ahrntal
Sustainability SVG
Top Hotel
AMONTI & LUNARIS Wellnessresort
Steinhaus in Tauferer Ahrntal
4,7 Uitstekend

Your NEW AMONTI & LUNARIS WELLNESSRESORT in the Aurina valley with 6.000m² spa area and large Sky Garden.

van 197 € per dag
Service