Zoek accommodatie & doe een vrijblijvende aanvraag
s
from 150 €
Hotel Sonnalp
Connoisseur hotel | Obereggen in Eggental

Vakantie in Cornedo all'Isarco

Het Eggental splitst zich bij Cornedo all'Isarco af van het Eisacktal. Dankzij de ligging is Cornedo all'Isarco perfect voor een afwisselende vakantie in Zuid-Tirol: wandelaars en fietsers komen hier aan hun trekken, net als wijn- en cultuurliefhebbers.

De verschillende dorpen in de gemeente Cornedo all'Isarco liggen verspreid op verschillende hoogtes: de gehuchten Kardaun en Blumau liggen onderaan het dal, het dorp Collepietra iets hoger en de gehuchten Collepietra en Gummer op panoramische locaties nog hoger.

Castle of Kerneid
Castle of Kerneid

This 16th century castle surmounts an almost vertical cliff

TV Steinegg
Max Valier observatory
Max Valier observatory

Max Valier observatory

Eggental

Culturele bezienswaardigheden

Wie op vakantie is in Cornedo all'Isarco moet zeker een bezoek brengen aan het kasteel van Cornedo, dat werd gebouwd in de 13e eeuw. Het bewaakt de ingang naar het Eggental op een steile rots en kan van april tot oktober worden bezocht tijdens een rondleiding. Een bezoek aan het Collepietra Museum is ook alleen mogelijk met een rondleiding: de museumrondleiding geeft interessante inzichten in het dagelijks leven van de mensen die vroeger in de regio woonden.

Sterrenwacht & Planetarium

Spannende inzichten in het heelal voor jong en oud vind je in het sterrendorp Gummer. Het planetarium bevindt zich midden in het dorp en de sterrenwacht Max Valier met het Peter Anich zonne-observatorium in Obergummer biedt zowel 's nachts als overdag geweldige observatiemogelijkheden. Op de Planetenweg, een 7 km lange rondwandeling, kun je al wandelend alle planeten van ons zonnestelsel leren kennen.

Skiing area Obereggen
Skiing area Obereggen

Skiing on the beautiful slopes of Obereggen

Obereggen - Paolo Codeluppi

Wandelen & fietsen

Er is een grote keuze aan routes voor actieve vakantiegangers rond Cornedo all'Isarco. Wandelen door wijngaarden is de perfecte manier om sportiviteit en plezier te combineren, en niet alleen tijdens Törggelen in de herfst. De Dolomieten met Latemar en Rosengarten trekken toppers en klimmers aan, en het Latemar circuit is een droomtocht voor mountainbikers. Gezinnen zullen dol zijn op het fietspad in het Eisacktal en racefietsers zullen genieten van het aanbod aan gemakkelijke tot moeilijke roadbiketochten.

Skiën & winkelen

Vanuit het dorp Cornedo all'Isarco bereiken wintersporters de gezinsvriendelijke skigebieden Obereggen en Carezza in ongeveer 30 minuten met de auto. De hoofdstad van Zuid-Tirol, Bolzano, ligt nog dichterbij: in de winter kunnen vakantiegangers over de kerstmarkt slenteren en het hele jaar door verrast Bolzano bezoekers met zijn mooie winkels, musea en restaurants.

Foto's

Castle of Kerneid
Castle of Kerneid

This 16th century castle surmounts an almost vertical cliff

TV Steinegg
View from Karneid to Bozen
View from Karneid to Bozen

From the village of Karneid, you can enjoy a wonderful panoramic view of Eisacktal and the capital Bozen.

Internet Consulting - Fabian Auer
Karneid
Karneid

In Karneid, you can enjoy wonderful views of Mt. Schlern.

Internet Consulting - Fabian Auer

Attracties in Karneid

Service