Zoek accommodatie & doe een vrijblijvende aanvraag
from 75 €
Pension Sonnenhof
Familiar atmosphere | Meransen in the Eisacktal
from 135 €
Hotel Edelweiss
Holiday paradise | Meransen in Eisacktal
from 80 €
Hotel Tonnerhof
Dreamlike natural landscape | Ratschings in Eisacktal

Vakantie in Fortezza

Het kleine dorp in het dal van het middelste Eisacktal werd genoemd naar de gelijknamige vesting. Fortezza is vooral bekend als spoorwegknooppunt en als ideale plaats voor een tussenstop.

De gehuchten Oberau, Mittewald en Grasstein behoren ook tot het dorp Fortezza - het meest zuidelijke dorp in het Wipptal - van waaruit talrijke wandelingen naar de majestueuze omliggende bergen leiden. Dankzij de centrale ligging is Fortezza een goed uitgangspunt voor excursies, bijvoorbeeld naar de nabijgelegen bisschopsstad Brixen, wandelingen en fietstochten.

Franzensfeste
Franzensfeste

Franzensfeste in Wipptal is famous for its historical fortress.

Internet Consulting

Voor actieve vakantiegangers

Fortezza wordt omgeven door steile dalhellingen. In het noordoosten liggen de zuidelijke uitlopers van de Zillertaler Alpen en in het zuidwesten de Sarntaler Alpen, die uitnodigen tot prachtige wandelingen en onvergetelijke tochten. De Puntleider See is een populaire bestemming voor uitstapjes.

Fietsers kunnen direct vanaf hier de Brenner-fietsroute volgen of het nabijgelegen fietspad door het Pustertal ontdekken. Klimmers genieten van de klimtuin boven het fort.

In de winter trekken de nabijgelegen en gezinsvriendelijke skigebieden Gitschberg Jochtal en Plose bezoekers met zonnige pistes en moderne skiliften.

Franzensfeste fortress
Franzensfeste fortress

View to the fortress in Franzensfeste

Benshot / Fotolia.com

Geschiedenis en cultuur in Fortezza

De imposante vesting Fortezza ligt direct boven het gelijknamige stuwmeer. Keizer Ferdinand I liet het tussen 1833 en 1838 bouwen om de noord-zuidverbinding te beschermen. Tegenwoordig maakt de machtige vesting deel uit van de provinciale musea van Zuid-Tirol en worden er tijdelijke tentoonstellingen gehouden. Er worden ook vaak concerten en evenementen georganiseerd.

Het gebied rond de Fortezza was echter al veel eerder bewoond en werd beschouwd als een belangrijk doorgangspunt. Dit blijkt uit de overblijfselen van de Via Raetia en enkele munten die langs de oude Romeinse weg zijn gevonden.

Een andere plaats van historisch belang ligt iets verder ten noorden van de Fortezza, tussen de fracties Grasstein en Mittewald: de Sachsenklemme. Tijdens de Tiroolse vrijheidsstrijd in 1809 werden de vijandelijke troepen, waaronder Fransen, Saksen en Thüringers, op dit smalle punt in het Eisacktal door 500 Tiroolse scherpschutters onder leiding van Andreas Hofer in een hinderlaag gelokt met rotsblokken, boomstammen en geweerkogels. Tegenwoordig is op deze plek een herberg met een eigen brouwerij gevestigd.

Huidige vakantieaanbiedingen

from 110 €
Hotel & Spa Falkensteinerhof

The hotel in Vals for your active and pleasure holiday.

To the hotel
The NEW South Tyrol Blog

Discovering the best parts of South Tyrol - Get inspired by authentic encounters, unforgettable experiences & by the best holiday tips!

To the blog

Foto's

Franzensfeste Fortress
Franzensfeste Fortress

View of Franzensfeste Fortress near Brixen

Landesmuseum Festung Franzensfeste - Stefan Schönweger
Franzensfeste fortress
Franzensfeste fortress

View to the fortress in Franzensfeste

Benshot / Fotolia.com
Franzensfeste Fortress
Franzensfeste Fortress

Chapel in front of Franzensfeste Fortress

Landesmuseum Festung Franzensfeste - Alfred Tschager
Franzensfeste
Franzensfeste

Franzensfeste in Wipptal is famous for its historical fortress.

Internet Consulting

Attracties in Franzensfeste

Geselecteerde tips

Relaxation on top
Vitalpina Hotels Südtirol

Experience the breathtaking mountain and natural landscape in and around the Vitalpina Hotels. The perfect relaxation for body and soul!

To the hotels
BikeHotels South Tyrol

With the sun on your face, the wind in your hair and South Tyrol in front of your eyes, a holiday on the sunny side of the Alps is the purest pleasure.

To the hotels

Geselecteerde accommodatie in Franzensfeste

Service