Zoek accommodatie & doe een vrijblijvende aanvraag
from 131 €
SONNENHOF Sun/Spa/Panorama
Sporthotel | Pfalzen at Mt. Kronplatz
from 142 €
LANERHOF Active/Spa/Balance
Spa-Hotel | St. Lorenzen at Mt. Kronplatz
from 221 €
Alpenpalace Luxury Hideaway & Spa Retreat
Exclusive well-being oasis | St. Johann in Tauferer Ahrntal
from 100 €
Hotel Tirolerhof
Gourmet hotel | Welsberg-Taisten at Mt. Kronplatz
from 155 €
MIRABELL DOLOMITES HOTEL
Luxury . Ayurveda & SPA | Olang at Mt. Kronplatz
from 106 €
Die Waldruhe
Nature holiday | Kiens at Mt. Kronplatz
The NEW South Tyrol Blog
The best stories from South Tyrol - Get inspired!
from 200 €
Quellenhof Luxury Resort Passeier
Sport & wellness resort | Passeiertal
from 110 €
Hotel & Spa Falkensteinerhof
Wellness hotel | Vals in Eisacktal
7 = 6
Naturhotel Waldheim
Active hotel | Altrei in Southern South Tyrol
s
from 90 €
Hotel Saltauserhof
Wellness hotel | St. Martin in Passeier
from 135,50 €
Hotel Vilpianerhof
Active hotel | Terlan in Southern South Tyrol
s
from 144 €
Hotel Sand
Hiking - biking hotel | Kastelbell-Tschars
from 110 €
Grand Hotel Bellevue
City hotel | Meran
s
from 94 €
Wirtshaushotel Alpenrose
Active hotel | St. Lorenzen at Mt. Kronplatz
from 190 €
WINKLER Sport & Spa Resort
Design hotel | St. Lorenzen at Mt. Kronplatz
from 96 €
Falkensteiner Hotel & Spa Sonnenparadies
Wellness hotel | Terenten at Mt. Kronplatz
from 110 €
Familienhotel Bella Vista
Family holidays | Trafoi in Vinschgau
s
from 110 €
Hotel Fameli
Family & spa resort | Olang at Mt. Kronplatz

Herbergen met geschiedenis

Als je op zoek bent naar een bijzonder vakantiehuis of een plek voor een bijzonder sfeervol diner, dan raden we je aan de volgende lijst te bekijken: Hierin staan alle hotels, restaurants en herbergen die sinds 2007 de onderscheiding "Historische herberg van het jaar in Zuid-Tirol" hebben ontvangen.

Een deskundige jury kent elk jaar de titel "Historische herberg van het jaar inZuid-Tirol " toe en geeft meestal ook een speciale prijs aan een tweede etablissement. Dit bevordert de gastvrijheid in historische gebouwen en de gasten ervaren een unieke combinatie van geschiedenis, schoonheid en gastvrijheid.

2024

Ansitz Pünthof in Algund: De geschiedenis van de Ansitz gaat terug tot de 13e eeuw. Het is sinds 1633 eigendom van de familie Wolf. Sinds 1957 wordt het gebruikt voor gastvrijheid en tegenwoordig herbergt het kamers en appartementen. Het landhuis, dat sinds 1979 op de monumentenlijst staat, heeft zich ontwikkeld tot een uniek ensemble dat recht doet aan de voortdurend veranderende toeristische taken en tegelijkertijd de historische structuur respecteert.

Een speciale prijs ging ook naar Hotel Villa Westend in Merano.

2023

Franziskanerstuben & Goldenstern Townhouse in Bolzano: De Franziskanerstuben bestaan uit 3 gezellige salons en een historische kelder. Net om de hoek bij deze herberg in de oude binnenstad van Bolzano, verwelkomt het Goldenstern Townhouse overnachtende gasten in een 13e-eeuws prieelhuis: de twee partnerbedrijven vormen een harmonieuze combinatie van historische flair, beproefde traditie en hedendaagse gastvrijheid.

Het restaurant Sichelburg in Falzes ontving ook een speciale prijs.

2022

Hotel Palace Merano in Merano: het hotel heeft al meer dan 100 jaar zijn luxueuze charme behouden en is het enige Grand Hotel in Merano. Of het nu gaat om de prachtige eetzaal of de droomachtige tuin: het in 1906 geopende hotel betovert met zijn royale elegantie.

Ook Gasthof Dreikirchen bij Barbiano kreeg een speciale prijs.

2020

Hotel Schloss Englar in S. Michele: het historische huis in de Überetsch wordt door een familie beheerd en ligt ingebed in een dromerig cultuur- en natuurlandschap. Het biedt historische en moderne accommodatie en levende cultuur met een eigen wijnmakerij.

Het Berghotel Ladinia in Badia ontving ook een speciale prijs.

2019

Hotel Gasthof Zum Hirschen in Unsere liebe Frau im Walde: Op slechts een steenworp afstand van de bedevaartskerk is een ontspannend toevluchtsoord voor vakantiegangers gecreëerd, dat de basisideeën van de voormalige pelgrimsherberg overneemt en harmonieus combineert met modern comfort. Het familiebedrijf is een plek van gastvrijheid met een ontspannen sfeer die uitnodigt om na te denken over de essentie.

Gasthof Zum Riesen in Tschars werd ook bekroond met een speciale prijs. Zo werden na een jaar pauze weer twee waardige prijswinnaars gevonden.

2017

Hotel Schloss Sonnenburg in St. Lorenzen: Dankzij grote investeringen, hoge gevoeligheid en gevoel voor traditie werd het half vervallen kloostercomplex boven Sonnenburg omgetoverd tot een heel bijzonder viersterrenhotel.

Ook Gasthof Krone aan het dorpsplein van Aldino kreeg een speciale onderscheiding.

2016

Ansitz zum Löwen in Burgeis: Het gebouw aan het hoofdplein van Burgeis werd jarenlang niet gebruikt en raakte in verval. In 2011 werd het uitbundig gerestaureerd en sindsdien is het weer beeldbepalend voor het dorpsbeeld.

Hotel Monte Sella in San Vigilio ontving ook een speciale prijs.

2015

Restaurant Sigmund in Merano: ligt in het hart van de oude stad en zet de traditie voort van de historische herberg naast de stadspoort. Daarbij werd het zeer zorgvuldig en doordacht gerenoveerd.

Hotel Goldener Adler in Brixen ontving ook een speciale prijs.

2014

Seehotel Ambach aan het Caldaromeer: De historische herberg is slechts 40 jaar oud en is een van de belangrijkste projecten van de bekende Zuid-Tiroolse architect Othmar Barth. Sinds de jaren 1970 is noch het exterieur noch het interieur van het moderne gebouw veranderd. Het Seehotel is een goed voorbeeld van bouwen in het landschap en de symbiose van interieur en omgeving.

De Ottmanngut Suite & Breakfast in Merano ontving ook een speciale prijs.

2013

Hotel Lago di Braies in het Hochpustertal: als betoverd wordt de indrukwekkende gevel van het aloude grand hotel weerspiegeld in het water van het Lago di Braies. Het hotel, dat vanaf 1897 werd gebouwd, overtuigde de jury van experts in de eerste plaats door het feit dat het streeft naar hedendaagse functionaliteit, maar tegelijkertijd ook de originaliteit en oorspronkelijkheid van het Alpenhotel van weleer bewaart.

De herberg Löwengrube in Bolzano ontving ook een speciale prijs.

2012

Pension Briol in Dreikirchen bij Barbiano: Volgens de jury is het door de schilder Hubert Lanzinger ontworpen pension hoog boven het Eisacktal een "uitstekende synthese van de kunsten van de Nieuwe Zakelijkheid", gekenmerkt door eenvoud, authenticiteit, rust en zorgvuldig gekozen proporties. Het gebouw gaat op in de natuur en de eenvoudige inrichting uit 1920 is bijna origineel.

De Vögele Inn in Bolzano ontving ook een speciale prijs.

2011

Hotel Elephant in Brixen: De geschiedenis van deze herberg gaat terug tot 1551 en het draagt deze naam omdat het ooit een olifant huisvestte - sensationeel voor die tijd. Vandaag de dag is het indrukwekkende stadshotel een moderne, luxe accommodatie waar modern comfort en historische meubels, schilderijen en kunstvoorwerpen harmonieus samengaan.

Speciale erkenning ging ook naar de herberg Zur blauen Traubein Algund

2010

Parkhotel Laurin in Bolzano: Het Laurin werd in 1909/1910 gebouwd in Art Nouveau-stijl. Het hotel met zijn 100 kamers is het gastronomische visitekaartje van Bolzano en straalt ook nu nog als geen ander hotel in Zuid-Tirol de fascinatie van de "Belle epoque" uit.

2009

Hotel en restaurant Ansitz zum Steinbock in Villandro: De Ansitz werd waarschijnlijk in de 13e eeuw gebouwd. De heren van Villandro en Neuhaus woonden hier. Het landgoed werd in de 17e eeuw uitgebreid. Het uiterlijk is in essentie zoals het 300 jaar geleden was. Discrete toevoegingen en stijlvolle interieurs maken de "Steinbock" tot een topadres in het Eisacktal.

2008

Parkhotel Holzner am Renon: Het Parkhotel, gebouwd in 1908, is een uitstekend voorbeeld van Alpine Art Nouveau en vandaag de dag een van de edelste adressen voor zomervakanties hoog boven Bolzano. Degenen die hier verblijven houden van het authentieke en het oude.

2007

Hotel Drei Zinnen in Sexten: Het hotel werd gebouwd in het interbellum en valt op door zijn toewijding aan de "nieuwe" objectiviteit, zonder de Heimatstil te verwaarlozen. Het hotel wordt beschouwd als een van de belangrijkste getuigen van het toeristische pionierstijdperk in het Hochpustertal.

Huidige vakantieaanbiedingen

from 122 €
Hotel & SPA RESORT Majestic

TOP hotel ****s in Pustertal - large garden with swimming pool, natural bathing pond, saunas, guided hikes and much more!

To the hotel
from 125 €
Hotel Waldhof

Come to our hotel in Venosta Valley to enjoy moments of tranquility, relaxation and well-being surrounded by nature!

To the hotel
from 73 €
Hotel & Resort Schlosshof

Charm, style & the best of the Dolce Vita in a dream location!

To the hotel
from 141 €
Vitalpina Hotel Schulerhof

A dream holiday - for active guests who enjoy relaxation, culinary delights, and friendly interactions.

To the hotel

Eten & drinken

Geselecteerde accommodatie in South Tyrol

Hotel Saltauserhof - St. Martin in Passeier in Passeiertal
Top Hotel
superior
Hotel Saltauserhof
St. Martin in Passeier in Passeiertal
4,8 Uitstekend

A fascinating present reflecting a long history… your hotel Saltauserhof in Passeier near Meran / Merano South Tyrol A hearty welcome to the Hotel Saltauserhof, one of the most beautiful aristocratic

van 90 € per dag
AMONTI & LUNARIS Wellnessresort - Steinhaus in Tauferer Ahrntal
Sustainability SVG
Top Hotel
AMONTI & LUNARIS Wellnessresort
Steinhaus in Tauferer Ahrntal
4,7 Uitstekend

Your NEW AMONTI & LUNARIS WELLNESSRESORT in the Aurina valley with 6.000m² spa area and large Sky Garden.

van 197 € per dag
Hotel Alpen Tesitin Panorama Wellness Resort - Welsberg-Taisten at Mt. Kronplatz
Top Hotel
Hotel Alpen Tesitin Panorama Wellness Resort
Welsberg-Taisten at Mt. Kronplatz
4,9 Uitstekend

South Tyrolean friendliness, modern feel-good ambience, magnificent view of the Dolomites, outdoor sun infinity pool with wow effect and 180° dream panorama.

van 199 € per dag
Lake Spa Hotel SEELEITEN - Kaltern an der Weinstraße in Southern South Tyrol
Top Hotel
Lake Spa Hotel SEELEITEN
Kaltern an der Weinstraße in Southern South Tyrol
5 Uitstekend

A place to dive into. To blossom. Right in the middle of the sweet south. Between vineyards and the lake. Nature. Experiences. Spa. Gourmet. Lake Lifestyle

van 182 € per dag
Service