Zoek accommodatie & doe een vrijblijvende aanvraag
from 67 €
Ruster Resort
Place for relaxing | Algund in Meran and environs
from 110 €
Grand Hotel Bellevue
City hotel | Meran
s
from 110 €
Hotel Fameli
Family & spa resort | Olang at Mt. Kronplatz
from 200 €
Quellenhof Luxury Resort Passeier
Sport & wellness resort | St. Martin in Passeiertal
from 142 €
LANERHOF Active/Spa/Balance
Spa-Hotel | St. Lorenzen at Mt. Kronplatz
from 131 €
SONNENHOF Sun/Spa/Panorama
Sporthotel | Pfalzen at Mt. Kronplatz
from 155 €
MIRABELL DOLOMITES HOTEL
Luxury . Ayurveda & SPA | Olang at Mt. Kronplatz
from 190 €
WINKLER Sport & Spa Resort
Design hotel | St. Lorenzen at Mt. Kronplatz
s
from 289 €
Wellness Refugium Alpin Royal
Charm & warmth | St. Johann in Tauferer Ahrntal
s
from 90 €
Hotel Saltauserhof
Wellness hotel | St. Martin in Passeier
from 96 €
Falkensteiner Hotel & Spa Sonnenparadies
Wellness hotel | Terenten at Mt. Kronplatz

Gedragstips

Fronsend, grijnzend, lachend: de weg van goedbedoelde aanpassing aan de Zuid-Tiroolse cultuur en manier van spreken naar het stoppen van een voet in de mond is niet ver.

Vakantiegangers hebben het niet altijd gemakkelijk. Lees hier bijvoorbeeld hoe je je niet in verlegenheid brengt in een restaurant. Zuid-Tirol fascineert gasten van over de hele wereld niet alleen vanwege de natuur en het grote aanbod aan vrijetijdsactiviteiten, maar vooral vanwege de geslaagde mix van Italiaans gemak en Oostenrijkse warmte. Hier zijn een paar tips.

Ciao of Griaßdi

In het Tiroolse Innsbruck begroeten mensen elkaar met Hi en Ciao. Als je dat in Zuid-Tirol doet, krijg je wrange blikken en onbegrijpend hoofdschudden. Want hier zeggen we Hoi, Hoila en Griaßdi om je welkom te heten en Servus, Pfiati en Tschüss om afscheid te nemen.

Cappuccino na de maaltijd

Net als latte macchiato wordt schuimkoffie niet laat op de avond of na de maaltijd gedronken. Een espresso of café macchiato is absoluut voldoende voor de spijsvertering; al het andere lijkt een maaltijd te vervangen.

Innichen of Innichen

Zoals je al snel zult ontdekken nadat je de Brennerpas bent overgestoken, zijn de plaatsnaamborden in Zuid-Tirol tweetalig - Zuid-Tirol maakt immers sinds 1919 deel uit van Italië. Spreek bij navraag echter niet over Bressanone of Chiusa, maar noem de plaatsen bij hun Duitse namen: Brixen en Klausen. Dat valt in goede aarde bij de Zuid-Tirolers en je zult niet als groentje worden bestempeld.

Op de alpenweide ben je er niet.

Wees niet verbaasd als je boven de bosgrens categorisch wordt aangesproken als Du. Ver daarboven is iedereen een vriend, of in ieder geval een bergvriend, en ingewikkelde vormen van beleefdheid zijn hier net zo misplaatst als restjes proviand en afval, die helaas veel te veel wandelaars keer op keer gewoon laten rondslingeren.

Spaghetti op de juiste manier eten

Spaghetti elegant oprollen is een kunst op zich, die veel Zuid-Tirolers nog lang niet onder de knie hebben. Maar in plaats van te proberen de lange noedels met een mes te pakken te krijgen, kun je beter - als je dat al doet - een lepel gebruiken. Dan valt het niet zo op dat je geen Zuid-Tiroler of Italiaan bent!

Niet stressen tijdens het eten

Zuid-Tirolers zijn een ontspannen volk. Dat geldt ook voor het eten. Dus als het wat langzamer gaat in het restaurant, je tafel niet meteen vrij is en het eten niet meteen geserveerd wordt, moet je het rustig aan doen. De obers willen je tenslotte niet irriteren.

Huidige vakantieaanbiedingen

from 230 €
Alpenpalace Spa Retreat

Experience summer in its most beautiful form in sunny Ahrntal - your exclusive hideaway for pure relaxation and glorious sunny days.

To the hotel
from 141 €
Vitalpina Hotel Schulerhof

A dream holiday - for active guests who enjoy relaxation, culinary delights, and friendly interactions.

To the hotel
from 122 €
Hotel & SPA RESORT Majestic

TOP hotel ****s in Pustertal - large garden with swimming pool, natural bathing pond, saunas, guided hikes and much more!

To the hotel
from 100 €
Hotel Tirolerhof

Welcome to the Tirolerhof at the gateway to the Gsieser Valley. Your perfect place for active holidays and pure relaxation!

To the hotel

Tradities

Geselecteerde accommodatie in South Tyrol

Garni Hotel Farmerhof - Partschins-Rabland in Meran and environs

Garni Hotel Farmerhof

Partschins-Rabland in Meran and environs
4,7 Uitstekend

Newly renovated rooms with large balcony in a sunny location close to the village centre, garden & breakfast in the winter garden, ideal for hiking & biking tours.

van 63 € per dag
Garni Ganthaler - Algund in Meran and environs

Garni Ganthaler

Algund in Meran and environs
4,7 Uitstekend

In a sunny position in the middle of fruit orchards, with dreamlike panoramic view over Meran. Comfortable rooms, garden with pool & Südtirol GuestPass Algund.

van 62 € per dag
Obstbauernhof Fohlenhof - Laas in Vinschgau

Obstbauernhof Fohlenhof

Laas in Vinschgau
4,8 Uitstekend

Many advantages for our guests: personal service, exclusive accommodation, each apartment with balcony, covered car parking, spacious garden and terrace, central position.

van 90 € per dag
Hotel Bamboo - Latsch in Vinschgau

Hotel Bamboo

Latsch in Vinschgau
4,4 Zeer goed

Unique combination of beach and mountains, glasshouse with nature pool, sauna and whirlpool, typical South Tyrolean dishes and exotic delicacies, guided tours – ideal hotel for active travellers.

van 101 € per dag
Service