Bier uit Zuid-Tirol
Bier brouwen is ook erg belangrijk in Zuid-Tirol. Er zijn vele herbergen in het hele land waar al eeuwenlang bier wordt gebrouwen en geëxporteerd. Gerst en hop, de basisbouwstenen van bier, werden in die tijd in grote delen van Zuid-Tirol verbouwd.
Naast grote brouwerijen hebben zich de laatste tijd ook een aantal kleinere brouwerijen en cafébrouwerijen in Zuid-Tirol gevestigd.
Enkele van de bekendste brouwerijen in Zuid-Tirol zijn:
Forst, Algund
De bekendste brouwerij van dit moment is waarschijnlijk Forst in Algund. Het bier dat hier wordt geproduceerd, wordt in het hele land en daarbuiten gedronken en wordt algemeen erkend als kwaliteitsbier.
Rienzbräu, Bruneck
Rienzbräu brouwt licht bier, speciaal bier, licht "Julchen"-bier en heerlijk tarwe- en zwart bier en serveert deze direct ter plaatse in de pub met zijn mooie tuin. Er wordt ook een rustieke Tiroolse en Italiaanse keuken en typische kroegflair geserveerd.
Batzen Bräu, Bolzano
De Batzen Bräu maakt deel uit van het historische Batzen Häusl, een stadshuis in Bolzano met een grote biertuin, gezellige salons en een breed scala aan culturele activiteiten. De brouwerij produceert Batzen Hell, Batzen Dunkel, Batzen Weisse en ook seizoensbieren en speciaalbieren. Het bier kan ter plaatse gedronken worden bij een goede maaltijd of gekocht worden in de Batzen winkel om mee naar huis te nemen.
Brouwerij Martinerhof, San Martino in Passiria
In het eerste hotel met een eigen brouwerij kun je genieten van Martinsbräu met een volle smaak, deelnemen aan rondleidingen door de brouwerij en uitstekende gerechten uit de keuken van de brouwerij proeven.
Hausbrauerei Pfefferlechner, Lana
In de rustieke ambiance van de Buschenschank en de Pfefferlechner brouwerij kun je uit de eerste hand ervaren hoe bier wordt gebrouwen en genieten van proeverijen onder begeleiding van sfeervolle livemuziek in de biertuin.
AH Bräu, Fortezza
De hoogtepunten bij AH Bräu in Fortezza zijn ongetwijfeld de proeverijen en de bierproeverij in de open lucht, die teruggaat op een oude smidstraditie. Het assortiment bestaat uit lichte bieren, witbieren, seizoensbieren en bierlikeuren. Deze worden samen met culinaire lekkernijen geserveerd in het eigen restaurant/pizzeria met biertuin.
Roter Hahn: ambachtelijk gebrouwen bier
Het bier met het Red Rooster-keurmerk staat voor echte Zuid-Tiroler brouwkunst. Het wordt op geselecteerde boerderijen met veel zorg en vakmanschap op traditionele wijze gebrouwen. Regionale ingrediënten zoals zuiver bronwater, lokale gerst en geselecteerde hopsoorten geven elk bier zijn individuele karakter.
Elk type boerenbier maakt indruk met zijn authenticiteit en onvervalste smaak. Wie wil genieten van handgebrouwen bier uit duurzame landbouw, vindt in de Roter Hahn Höfe een bijzondere selectie hoogwaardige, regionale bierspecialiteiten.
