












Bruine paardenbloemhoning
Als de weiden van Zuid-Tirol in de lente geel kleuren, is het weer tijd om paardenbloembloesems te verzamelen.
In tegenstelling tot bijenhoning bevat paardenbloemhoning geen dierlijke ingrediënten en is hij absoluut veganistisch. Toch smaakt hij als "echte" honing en is hij ook heel gemakkelijk te bereiden.
Het mengsel van suiker en paardenbloemaroma in siroopvorm wordt in de lente bereid en kan het hele jaar door worden gedronken. Om het te maken worden de paardenbloemen geplukt als de zon schijnt. De inspanning lijkt zichtbaar groot, maar is de moeite waard. Bij het plukken moet er ook op worden gelet dat de weide ver van wegen ligt, dat alleen jonge en sappige bloemen worden geplukt en dat niet de hele plant wordt verwijderd.
Het recept voor thuis:
Ingrediënten:
- 1,5 kg bruine rietsuiker
- 1 l water
- 600 g paardenbloemen
- 2 citroenen
Bereiden:
Was de paardenbloemen en laat het water goed uitlekken. Kook vervolgens de bloesems met het water en 1,5 gesneden citroenen en laat een nacht goed trekken.
Zeef de volgende dag de vloeistof door een koffiefilter en kook opnieuw in met de suiker tot de vloeistof dikker wordt. Roer de laatste halve citroen erdoor en vul de honing af in potten.
Specialiteiten uit Zuid-Tirol
Geselecteerde accommodatie in South Tyrol

- Cosy, renovated rooms
- Excellent cuisine
- Garden with swimming pool and whirlpool
- Sauna area available 5 times a week
- Sun terrace to enjoy home-made cakes

- Exclusive wellness & pool area
- Panorama Sky Lounge
- Luxurious rooms & suites
- Directly at the Klausberg ski lifts
- Gourmet cuisine

Award-winning cuisine (3 toques by Gault Millau), with modern rooms & suites, indoor pool and heated outdoor pool.

- Right in the UNESCO World Heritage Site of the Dolomites
- Dolomiti Mountain Spa with sky pool
- Nature experience for outdoor enthusiasts
- Excellent cuisine & cosy atmosphere
- Retreat in a quiet location