















Appeltaart
Als dessert of als kleine snack tussendoor: De in deeg gebakken appelringen zijn een culinair hoogtepunt voor iedereen die van zoetigheid houdt!
De geur van verse appeltaarten is niet alleen te ruiken op de Genussmeilen in Zuid-Tirol. De lekkernij staat ook op de menukaart van veel almhutten en in veel restaurants. De heerlijke, in deeg gebakken appelschijfjes vallen in de smaak bij jong en oud en kunnen ook heel gemakkelijk thuis worden bereid.

Delicious dessert from South Tyrol
RitaE / 2690 images
A sweet delicacy from South Tyrol
IDM Südtirol - Frieder BlickleHet recept:
Ingrediënten:
- 2-3 appels
- 125 g bloem
- 1/8 l melk
- 2 eieren
- 1 el olie
- 1/2 pkg. vanillesuiker
- eetlepel suiker
- snufje zout
- Bakvet om te bakken, 3 eetlepels suiker, 1 eetlepel kaneel
Bereiden:
Snijd de appels doormidden met een klokhuismes, schil ze en snijd ze in plakjes van 0,5 cm dik.
Meng voor het deeg de bloem met de melk en roer later de eierdooier, olie en vanillesuiker erdoor. Klop ondertussen de eiwitten met een snufje zout stijf en vouw ze door het beslag.
Verhit de olie in een pan, doop de appelschijfjes in het beslag en bak ze aan beide kanten lichtbruin. Meng de suiker met de kaneel en strooi over de warme appeltaartjes.
Specialiteiten uit Zuid-Tirol
Geselecteerde accommodatie in South Tyrol

- Refined and charming hotel
- Bright and elegant rooms
- Swimming pool and sauna area
- Excellent cuisine and wine cellar
- At the foot of the Kronplatz ski area

- Charming hideaway near Meran
- Modern luxury & traditional cosiness
- Gourmet cuisine
- Wellness & spa
- Garden & tennis courts

- Infinity pool with mountain view
- Spacious wellness area
- Exquisite gourmet cuisine
- Bright, comfortable rooms & suites
- Warm hospitality & excursions together

- ¾ gourmet board
- About 3,000 m² wellness & garden area
- Several pools & saunas
- Adventure coach & guided activities
- Equipment rental