Appeltaart
Als dessert of als kleine snack tussendoor: De in deeg gebakken appelringen zijn een culinair hoogtepunt voor iedereen die van zoetigheid houdt!
De geur van verse appeltaarten is niet alleen te ruiken op de Genussmeilen in Zuid-Tirol. De lekkernij staat ook op de menukaart van veel almhutten en in veel restaurants. De heerlijke, in deeg gebakken appelschijfjes vallen in de smaak bij jong en oud en kunnen ook heel gemakkelijk thuis worden bereid.
Delicious dessert from South Tyrol
RitaE / 2690 images
A sweet delicacy from South Tyrol
IDM Südtirol - Frieder BlickleHet recept:
Ingrediënten:
- 2-3 appels
- 125 g bloem
- 1/8 l melk
- 2 eieren
- 1 el olie
- 1/2 pkg. vanillesuiker
- eetlepel suiker
- snufje zout
- Bakvet om te bakken, 3 eetlepels suiker, 1 eetlepel kaneel
Bereiden:
Snijd de appels doormidden met een klokhuismes, schil ze en snijd ze in plakjes van 0,5 cm dik.
Meng voor het deeg de bloem met de melk en roer later de eierdooier, olie en vanillesuiker erdoor. Klop ondertussen de eiwitten met een snufje zout stijf en vouw ze door het beslag.
Verhit de olie in een pan, doop de appelschijfjes in het beslag en bak ze aan beide kanten lichtbruin. Meng de suiker met de kaneel en strooi over de warme appeltaartjes.
Specialiteiten uit Zuid-Tirol
Geselecteerde accommodatie in South Tyrol
- Panoramic location overlooking the Latemar
- Spacious rooms with mountain views
- Wellness centre with swimming pools
- Award-winning gourmet cuisine
- Summer and winter outdoor activities
- Cosy, renovated rooms
- Excellent cuisine
- Garden with swimming pool and whirlpool
- Sauna area available 5 times a week
- Sun terrace to enjoy home-made cakes
- Garden with pools
- Saunas, massages & yoga
- Partner of the Ötzi Bike Academy
- Guided hikes
- Gourmet cuisine & wine cellar
- Quiet location in an idyllic mountain village
- Alpine wellness oasis
- Culinary delights with regional freshness
- Guided hikes
- Cosy & warm atmosphere










