Hertenvlees in bramensaus
Naast rund- en varkensvlees is hertenvlees een van de populairste vleessoorten in Zuid-Tirol. Hier is een bijzonder lekker gerecht voor hertenliefhebbers, verrijkt met lokale wilde bessen.
In Naturns, traditional Alpine cuisine meets Mediterranean elements.
Frieder Blickle - Tourismusverein NaturnsHertenvlees heeft een heel aparte smaak en een donkere kleur. Dit product komt niet veel voor en wordt daarom als exclusiever beschouwd. Tijdens een vakantie in Zuid-Tirol moet je het echter zeker proberen. Wildvlees valt niet bij iedereen in de smaak. Toch kunnen er met de juiste bereiding en kruiden heerlijke gerechten worden gemaakt.
Het volgende recept brengt ook dit prachtige product naar voren. Het gaat vergezeld van een ander product uit de bossen van Zuid-Tirol: bosbessen!
Recept:
Ingrediënten:
- 1 kg hertenstoofpot
- 200 g pancetta
- 1 fles rode wijn
- 1 dl room
- 200 g bosbessen (eventueel bevroren)
- 4 jeneverbessen
- 3 laurierbladeren
- 1 ui
- 1 wortel
- 1 selderijstengel
- 1 snuifje marjolein
- Bloem
- 80 g olie
- zout, peper
Bereiding:
Snijd het hertenvlees in hapklare stukken en marineer minstens een dag met wijn, fijngesneden groenten, laurierblaadjes, jeneverbessen en marjolein.
Giet de volgende dag het vlees af, bewaar de marinade en zet de groenten apart. Verhit de olie in een braadpan, voeg de pancetta toe en braad goudbruin. Voeg het hertenvlees toe, licht bestrooid met bloem, en bak eveneens. Voeg dan eerst de groenten toe die opzij zijn gelegd en later de marinade die eerder door een zeef is gezeefd.
Breng op smaak met zout en peper en laat ongeveer 1,5 uur sudderen. Haal aan het einde van de kooktijd het vlees uit de saus en zet apart. Voeg de bramen toe aan de saus en laat ongeveer 5 minuten sudderen. Mix het mengsel, voeg het vlees en de room toe, warm alles weer op en serveer.
Specialiteiten uit Zuid-Tirol
Geselecteerde accommodatie in South Tyrol
- Boutique hotel, 42 suites
- Anna SPA with 21 m indoor & outdoor pool
- Sauna lounge & garden terrace
- Fitness orangery & day spa
- Breakfast & gourmet dinner
- Spacious garden area
- Outdoor infinity pool & skypool
- Sauna area with daily infusions
- Indulgence & healthy lifestyle
- Yoga & fitness programme
- Unique ‘Heaven & Hell’ Sky Spa
- 25 m Sky pool with panoramic views
- Exquisite ¾ wellness board
- Directly on Kronplatz, Ski-in/ski-out
- Variety of summer & winter activities
- Cosy, renovated rooms
- Excellent cuisine
- Garden with swimming pool and whirlpool
- Sauna area available 5 times a week
- Sun terrace to enjoy home-made cakes








