Risotto met asperges
Dit gerecht smaakt het beste met verse asperges die in de lente worden geoogst!
In Zuid-Tirol, het land van plezier, zijn er verschillende recepten die de regionale asperges perfect tot hun recht laten komen. Hier onthullen we een uitstekend recept van een aspergerisotto uit Zuid-Tirol om thuis te serveren.
Asparagus with tips of the green asparagus
user11694906Het recept:
Ingrediënten voor 4 personen:
- 4 speren Terlano asperges
- 160 g risottorijst
- 1 ui, fijngesneden
- 3/4 l aspergewater (aspergebouillon)
- room en boter
- witte peper en parmezaan
Bereiding:
Schil de asperges en snijd ze in stukken van ongeveer een centimeter lang. Kook ze zachtjes in gezouten water gedurende ongeveer 15 tot 20 minuten.
Fruit de fijngesneden ui licht in olie. Voeg de rijst toe, bak kort en giet de aspergebouillon erbij. Laat ongeveer 15 minuten koken, onder voortdurend roeren. Voeg vlak voor de rijst klaar is de aspergestukjes toe.
Breng op smaak met zout, peper, room, boter en Parmezaan. Garneer met enkele aspergepunten en serveer.
Specialiteiten uit Zuid-Tirol
Geselecteerde accommodatie in South Tyrol
- Hotel with Alpine style and Mediterranean warmth
- Bright, wood-furnished rooms
- Spacious wellness area with several pools
- Excellent cuisine with regional products
- Ideal location for sports or cultural activities
- Surrounded by a dreamlike panorama
- Elegant, bright rooms and suites
- Cuisine for discerning palates
- Wellness area with swimming pool and treatments
- Paradise for summer and winter outdoor activities
- Panoramic location overlooking the Latemar
- Spacious rooms with mountain views
- Wellness centre with swimming pools
- Award-winning gourmet cuisine
- Summer and winter outdoor activities
- Luxurious apartments
- Private panoramic terrace
- Partial with private whirlpool & sauna
- Pool in the garden
- Mediterranean flair










