Risotto met asperges
Dit gerecht smaakt het beste met verse asperges die in de lente worden geoogst!
In Zuid-Tirol, het land van plezier, zijn er verschillende recepten die de regionale asperges perfect tot hun recht laten komen. Hier onthullen we een uitstekend recept van een aspergerisotto uit Zuid-Tirol om thuis te serveren.
Asparagus with tips of the green asparagus
user11694906Het recept:
Ingrediënten voor 4 personen:
- 4 speren Terlano asperges
- 160 g risottorijst
- 1 ui, fijngesneden
- 3/4 l aspergewater (aspergebouillon)
- room en boter
- witte peper en parmezaan
Bereiding:
Schil de asperges en snijd ze in stukken van ongeveer een centimeter lang. Kook ze zachtjes in gezouten water gedurende ongeveer 15 tot 20 minuten.
Fruit de fijngesneden ui licht in olie. Voeg de rijst toe, bak kort en giet de aspergebouillon erbij. Laat ongeveer 15 minuten koken, onder voortdurend roeren. Voeg vlak voor de rijst klaar is de aspergestukjes toe.
Breng op smaak met zout, peper, room, boter en Parmezaan. Garneer met enkele aspergepunten en serveer.
Specialiteiten uit Zuid-Tirol
Geselecteerde accommodatie in South Tyrol
- Charming hideaway near Meran
- Modern luxury & traditional cosiness
- Gourmet cuisine
- Wellness & spa
- Garden & tennis courts
- Garden with pools
- Saunas, massages & yoga
- Partner of the Ötzi Bike Academy
- Guided hikes
- Gourmet cuisine & wine cellar
- 5-star wellness hotel
- 5,500 m² Adults Only Premium Spa
- Award-winning cuisine
- Varied adventure & activity programme
- DolceVita Hotels: Book 1 hotel & enjoy 5 hotels
STROBLHOF ACTIVE FAMILY SPA RESORT
- Elegant rooms and suites with balconies
- Ideal for families
- Large, well-maintained wellness area
- Excellent cuisine from morning to night
- Horse riding and many sporting activities in the surrounding area










