












Risotto met asperges
Dit gerecht smaakt het beste met verse asperges die in de lente worden geoogst!
In Zuid-Tirol, het land van plezier, zijn er verschillende recepten die de regionale asperges perfect tot hun recht laten komen. Hier onthullen we een uitstekend recept van een aspergerisotto uit Zuid-Tirol om thuis te serveren.

Asparagus with tips of the green asparagus
user11694906Het recept:
Ingrediënten voor 4 personen:
- 4 speren Terlano asperges
- 160 g risottorijst
- 1 ui, fijngesneden
- 3/4 l aspergewater (aspergebouillon)
- room en boter
- witte peper en parmezaan
Bereiding:
Schil de asperges en snijd ze in stukken van ongeveer een centimeter lang. Kook ze zachtjes in gezouten water gedurende ongeveer 15 tot 20 minuten.
Fruit de fijngesneden ui licht in olie. Voeg de rijst toe, bak kort en giet de aspergebouillon erbij. Laat ongeveer 15 minuten koken, onder voortdurend roeren. Voeg vlak voor de rijst klaar is de aspergestukjes toe.
Breng op smaak met zout, peper, room, boter en Parmezaan. Garneer met enkele aspergepunten en serveer.
Specialiteiten uit Zuid-Tirol
Geselecteerde accommodatie in South Tyrol

- Familiar ambience and breathtaking views
- Excellent traditional Ladin cuisine
- Wellness area with relaxation room and Finnish sauna
- Garden with playground and barbecue
- Dream summer and winter holidays

Award-winning cuisine (3 toques by Gault Millau), with modern rooms & suites, indoor pool and heated outdoor pool.

- Cosy, renovated rooms
- Excellent cuisine
- Garden with swimming pool and whirlpool
- Sauna area available 5 times a week
- Sun terrace to enjoy home-made cakes

- Quiet location in an idyllic mountain village
- Alpine wellness oasis
- Culinary delights with regional freshness
- Guided hikes
- Cosy & warm atmosphere