Risotto met asperges
Dit gerecht smaakt het beste met verse asperges die in de lente worden geoogst!
In Zuid-Tirol, het land van plezier, zijn er verschillende recepten die de regionale asperges perfect tot hun recht laten komen. Hier onthullen we een uitstekend recept van een aspergerisotto uit Zuid-Tirol om thuis te serveren.
Het recept:
Ingrediënten voor 4 personen:
- 4 speren Terlano asperges
- 160 g risottorijst
- 1 ui, fijngesneden
- 3/4 l aspergewater (aspergebouillon)
- room en boter
- witte peper en parmezaan
Bereiding:
Schil de asperges en snijd ze in stukken van ongeveer een centimeter lang. Kook ze zachtjes in gezouten water gedurende ongeveer 15 tot 20 minuten.
Fruit de fijngesneden ui licht in olie. Voeg de rijst toe, bak kort en giet de aspergebouillon erbij. Laat ongeveer 15 minuten koken, onder voortdurend roeren. Voeg vlak voor de rijst klaar is de aspergestukjes toe.
Breng op smaak met zout, peper, room, boter en Parmezaan. Garneer met enkele aspergepunten en serveer.
Specialiteiten uit Zuid-Tirol
Geselecteerde accommodatie in South Tyrol
A place to dive into. To blossom. Right in the middle of the sweet south. Between vineyards and the lake. Nature. Experiences. Spa. Gourmet. Lake Lifestyle
Your NEW AMONTI & LUNARIS WELLNESSRESORT in the Aurina valley with 6.000m² spa area and large Sky Garden.
A fascinating present reflecting a long history… your hotel Saltauserhof in Passeier near Meran / Merano South Tyrol A hearty welcome to the Hotel Saltauserhof, one of the most beautiful aristocratic
South Tyrolean friendliness, modern feel-good ambience, magnificent view of the Dolomites, outdoor sun infinity pool with wow effect and 180° dream panorama.