












Melchermuas uit Zuid-Tirol
Melchermuas, een zoete en weelderige specialiteit uit de Alpen, was oorspronkelijk een typisch gerecht van de alpenherders, maar wordt vandaag de dag nog steeds geserveerd in sommige berghutten en almen.
Melchermuas is een eenvoudig en authentiek alpien gerecht dat minder bekend is dan de knoedels uit Zuid-Tirol, maar zeker een keer geprobeerd moet worden. "Melcher' komt van'melken': De melker was verantwoordelijk voor de dieren op de boerderij en op de alpenweiden en molk ze ook. De eenvoudige, energierijke muas (of muis) met veel boter en melk was precies de juiste maaltijd voor een lange dag op de alm met lichamelijk inspannend werk en navenant calorieverbruik.
Traditioneel wordt Melchermuas gekookt boven een open vuur en daarna samen gegeten uit een gietijzeren pan . Elke familie heeft zijn eigen trucjes om dit traditionele gerecht te bereiden - zoals dat hoort bij recepten die van generatie op generatie zijn doorgegeven. Een echte alpine zeldzaamheid!

The "Melchermuas" is a South Tyrolean speciality. It is cooked over an open fire and served with cranberry jam.
Internet Consulting - Dorothea F.Het recept:
Ingrediënten voor 4 personen:
- 250 g boerenboter
- 500 g bloem (kan ook iets grover)
- 700 ml verse melk
- 1 snuifje zout
Bereiding:
Smelt de helft van de boter in een gietijzeren pan. Haal de pan van het vuur en roer de bloem met een snufje zout erdoor. Voeg de melk toe en roer tot het beslag dik en glad genoeg is om met een lepel te plakken. Als er klontjes ontstaan, prak ze dan met een spatel of vork.
Verhit een andere pan en smelt er wat van de overgebleven boter in. Giet wat van het beslag in de pan en strijk het glad met de "Muaser" (het mengsel moet ongeveer 1 cm hoog zijn) en bak tot het aan beide kanten goudbruin is. De korst die ontstaat is bijzonder lekker. Herhaal deze stappen tot al het beslag op is: het aantal bakbeurten hangt af van de grootte van de pan. De Melchermuas wordt bestrooid met suiker en geserveerd met cranberryjam, die in Zuid-Tirol Grantenmarmelade wordt genoemd. Als alternatief voor de traditionele versie kan Melchermuas ook worden geserveerd met kaneel en suiker.
Specialiteiten uit Zuid-Tirol
Geselecteerde accommodatie in South Tyrol

- Boutique hotel, 42 suites
- Anna SPA with 21 m indoor & outdoor pool
- Sauna lounge & garden terrace
- Fitness orangery & day spa
- Breakfast & gourmet dinner

- Rooms and suites with balconies and terraces
- Excellent restaurant with modern design
- Sky Spa & Panorama Sauna
- Infinity Relaxation Pool on the rooftop
- 100 sqm Fitness Loft

- Spacious garden area
- Outdoor infinity pool & skypool
- Sauna area with daily infusions
- Indulgence & healthy lifestyle
- Yoga & fitness programme

STROBLHOF ACTIVE FAMILY SPA RESORT
- Elegant rooms and suites with balconies
- Ideal for families
- Large, well-maintained wellness area
- Excellent cuisine from morning to night
- Horse riding and many sporting activities in the surrounding area