















Melchermuas uit Zuid-Tirol
Melchermuas, een zoete en weelderige specialiteit uit de Alpen, was oorspronkelijk een typisch gerecht van de alpenherders, maar wordt vandaag de dag nog steeds geserveerd in sommige berghutten en almen.
Melchermuas is een eenvoudig en authentiek alpien gerecht dat minder bekend is dan de knoedels uit Zuid-Tirol, maar zeker een keer geprobeerd moet worden. "Melcher' komt van'melken': De melker was verantwoordelijk voor de dieren op de boerderij en op de alpenweiden en molk ze ook. De eenvoudige, energierijke muas (of muis) met veel boter en melk was precies de juiste maaltijd voor een lange dag op de alm met lichamelijk inspannend werk en navenant calorieverbruik.
Traditioneel wordt Melchermuas gekookt boven een open vuur en daarna samen gegeten uit een gietijzeren pan . Elke familie heeft zijn eigen trucjes om dit traditionele gerecht te bereiden - zoals dat hoort bij recepten die van generatie op generatie zijn doorgegeven. Een echte alpine zeldzaamheid!

The "Melchermuas" is a South Tyrolean speciality. It is cooked over an open fire and served with cranberry jam.
Internet Consulting - Dorothea F.Het recept:
Ingrediënten voor 4 personen:
- 250 g boerenboter
- 500 g bloem (kan ook iets grover)
- 700 ml verse melk
- 1 snuifje zout
Bereiding:
Smelt de helft van de boter in een gietijzeren pan. Haal de pan van het vuur en roer de bloem met een snufje zout erdoor. Voeg de melk toe en roer tot het beslag dik en glad genoeg is om met een lepel te plakken. Als er klontjes ontstaan, prak ze dan met een spatel of vork.
Verhit een andere pan en smelt er wat van de overgebleven boter in. Giet wat van het beslag in de pan en strijk het glad met de "Muaser" (het mengsel moet ongeveer 1 cm hoog zijn) en bak tot het aan beide kanten goudbruin is. De korst die ontstaat is bijzonder lekker. Herhaal deze stappen tot al het beslag op is: het aantal bakbeurten hangt af van de grootte van de pan. De Melchermuas wordt bestrooid met suiker en geserveerd met cranberryjam, die in Zuid-Tirol Grantenmarmelade wordt genoemd. Als alternatief voor de traditionele versie kan Melchermuas ook worden geserveerd met kaneel en suiker.
Specialiteiten uit Zuid-Tirol
Geselecteerde accommodatie in South Tyrol

- Luxury hotel with endless services
- 3000 m² wellness centre & holistic approach for our guests
- Excellent gourmet cuisine
- Garden, mini-zoo and family programme
- Modern private riding school

- Central location in the village near the Seiser Alm
- 2000 m² of exclusive wellness
- Private SPA for lovers
- Hiking, biking & winter sports in the Dolomites
- gourmet cuisine

- Quiet location in an idyllic mountain village
- Alpine wellness oasis
- Culinary delights with regional freshness
- Guided hikes
- Cosy & warm atmosphere

Hotel Alpen Tesitin Panorama Wellness Resort
- Modern ambience and South Tyrolean cordiality
- Wellness with views of the Dolomites
- Outdoor infinity pool
- Traditional dishes & international influences
- Surrounded by nature and peace